اقتصاد جهان دوره سختی را می‌گذراند

صنعت حمل و نقل آنلاین: ایران و ترکیه در یک خط تجاری که از خلیج پیچیلی (Pechili) در چین آغاز می‌شود و در ادامه «جاده ابریشم» راهی که ادامه آن را مارکوپولو طی کرد و به اروپا پیوند داد، قرار دارند.

ایران و ترکیه در یک موقعیت ویژه سوق‌الجیشی و در اقتصاد پیوسته به هم در شریان‌های اقتصادی شوسه، آبی و حتی هوایی قرار دارند.

هم اکنون ترکیه و ایران در شرایط تورم افسارگیسخته بالاخص در حوزه کالاهای اساسی و به‌طور کلی کمبود کالاهای اساسی و ارزاق عمومی قرار دارند که بعد از آغاز جنگ اوکراین و روسیه در سطح کشورهای حوزه دریای سیاه و دریای مدیترانه و اروپا تا آلمان محسوس است.

ترکیه برای جلوگیری از فشار تورم برای ارزاق عمومی تفاوت هزینه (زام ZAM) به کارکنان و کارگران پرداخت می‌کند.

ترکیه یک کشور واردکننده و صادرکننده است. به این مفهوم که کالا و مواد اولیه ازجمله محصولات کشاورزی، شیمیایی، معدنی و… را از کشورهای تولیدکننده وارد و بعد از تکمیل یا تبدیل و بسته‌بندی، آن را به کشورهای حوزه اروپا و حتی تا جنوب شرق آسیا صادر می‌کنند.

ترکیه به رشد درازمدت و دائمی فکر می‌کند و اخیرا رئیس انجمن صنعتگران و بازرگانان ترکیه اعلام کرد: رشد کوتاه‌مدت در سرمایه و تولید نوسان ایجاد می‌کند و این امر عامل عدم  توزیع درآمد به‌صورت متناسب در بین آحاد مردم است.

رشد سریع مانع اشتغال‌زایی است، ولی در رشد کوتاه‌مدت بر اساس نیاز مصرفی جامعه صنایع و تولید رشد می‌کند و بر حسب آن جلب و جذب و اشتغال در واحدهای تولیدی صورت می‌گیرد.

رئیس ملی انجمن بازرگانان و صنعتگران اعلام کرده است: ترکیه در شرایط افزایش تورم است و در 4 تا پنج ماه آینده روزهای حساسی در پیش رو است و ترکیه به ثبات اقتصادی شدیدا نیاز دارد.

او می‌گوید: باید صبور باشیم تا به ثبات درآمد و اقتصاد برسیم و صد البته در شرایط رشد کوتاه‌مدت شهروندان نمی‌توانند رشد را در جیب خود حس کنند.

بیشتر بخوانید:

افزایش ریسک هزینه‌های بدهی خارجی ترکیه

بحران در اقتصاد ترکیه

جنگ اوکراین، کمبود ارز خارجی را در ترکیه شدت داد

او می‌گوید: سیاست پولی جهانی در حال تغییر است و با تورم بالای 19درصدی، وارد دوره پرنوسان می‌شود و این امر کشور ترکیه را در برابر شوک‌های اقتصادی خارجی آسیب‌پذیر می‌کند.

ترکیه اگر خواهان کاهش دائمی بهره است، باید اول تورم به‌صورت ساختاری کاهش یابد. ولی در ایران متاسفانه در کنترل تورم قیمت‌ها نابسامانی وجود دارد و هماهنگی لازم در واردات کالاهای اساسی و سرعت‌بخشی در ترخیص آن از گمرک و کنترل انبارها و نظارت بر آنها بسیار ضعیف است و افزایش قیمت‌ها با موجودی اجناس در انبارها قابل قبول نیست.

موضوع کالاهای ترخیص‌نشده که بعضی در حال فساد قرار دارند و عدم ورود آن‌ها به شبکه توزیع، در نهایت افزایش قیمت‌ها و تورم را افزونی بخشیده است. در این میان ضرورت نظارت و بازرسی بر انبارهای عمومی و خصوصی برای شکستن قیمت‌ها و جلوگیری از احتکار به‌خصوص در مایحتاج عمومی بسیار حیاتی است.

باید در نظر بگیریم که زنجیره تامین نیازها و مایحتاج عمومی بعد از همه‌گیری در کل جهان و دنیا به نظم جدید اقتصادی توجه کرده است و در شرایط حاضر لزوما باید نظارت شدید و مستمر و کنترل و تنظیم بازار و توزیع ارزاق صورت گیرد.

در ایران مشکل تغییرات آب و هوایی نیز مزید علت است. کشور ما در حال تبدیل شدن به مناطق خشک است. منابع آبی ما با مصارف بی‌رویه و عدم بارش‌ها به سرعت در حال کم شدن است. سطح دریاچه‌ها پایین آمده و تالاب‌ها رو به خشکی می‌رود و دبی آب رودها کم شده است.

در یک نگاه وسیع، هم اکنون اتحادیه اروپا با بحران انرژی روبه‌رو است و با برنامه‌ریزی می‌خواهد واردات نفت و گاز را از روسیه متوقف کند که البته این امر آسان نخواهد بود.

هم اکنون اروپا در چارچوب توافقنامه نقشه راه، اقتصادی بدون کربن را در پیش رو دارد.

ترکیه ناگزیر است در نقشه تعادل اقتصادی جهان به‌خصوص برنامه‌ریزان اتحادیه اروپا خود را هماهنگ و منطبق کند و اعتماد ملی و عمومی برای گذر از بحران ایجاد کند.

ترکیه برای رسیدن به توسعه پایدار راه را برای مشارکت زنان توانمند اقتصادی باز می‌کند تا بتواند از این نیروی عظیم اقتصادی استفاده کند.

به‌طور کلی اقتصاد جهان دوره سختی را می‌گذراند و با جنگ اوکراین خیلی از معادلات در عرضه و تقاضا به هم خورده و دگرگون شده و با نابسامانی در حمل و نقل و عرضه مواجه است و تورم در تمامی کشورها وجود دارد و نسبت آن با کنترل و استفاده از دکترین‌های اقتصادی متفاوت است.

🎁 به دوستان خود کتاب نفیس هدیه دهید

سفارش نسخه چاپی و دانلود شماره جدید ماهنامه صنعت حمل و نقل

بانک اطلاعات شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و لجستیک

نسخه دیجیتالی مجله بین المللی اکسپلور ایران

تازه‌های کسب و کار

نظری در اولین نشست با مدیران عامل و اعضای هیات مدیره شرکت‌های گروه مطرح کرد: به کارگیری روش های مبتنی بر دانش و فناوری برای ارتقای معیشت اعضا و افزایش کیفیت مدیریت سرمایه ها در صندوق

سبحان نظری مدیرعامل جدید موسسه صندوق پس انداز کارکنان راه آهن، شنبه ۲۲ دی ماه در اولین روز کاری خود، در نشست مشترکی با مدیران

نظری در اولین نشست با مدیران عامل و اعضای هیات مدیره شرکت‌های گروه مطرح کرد: به کارگیری روش های مبتنی بر دانش و فناوری برای ارتقای معیشت اعضا و افزایش کیفیت مدیریت سرمایه ها در صندوق

سبحان نظری مدیرعامل جدید موسسه صندوق پس انداز کارکنان راه آهن، شنبه ۲۲ دی ماه در اولین روز کاری خود، در نشست مشترکی با مدیران