73 درصد ترانزیت توسط ناوگان ایران انجام‌ شده است

بیش از 7 میلیون و 65 هزار تن کالا از 32 مرز فعال زمینی و آبی کشور در 9 ماه سال جاری ترانزیت شد که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل 4 درصد افزایش داشته است.

روابط عمومی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای جدیدترین آمار ترانزیتی کشور را منتشر کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، رضا نفیسی مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌و نقل بین‌المللی این سازمان با اعلام این خبر، گفته است: طی مدت مذکور از مجموع کالاهای ترانزیت شده، 2 میلیون و 637 هزار تن را مواد نفتی و 4 میلیون و 427 هزار تن را مواد غیرنفتی تشکیل داده‌اند که عمده‌ترین بخش مواد غیرنفتی کالاهایی نظیر مواد سوختی، قطعات یدکی، انواع پنبه، محصولات کشاورزی و مواد غذایی بوده است.

مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی گفته است: در مدت‌زمان یادشده، از میان مرزهای کشور، بندر شهید رجایی با 2 میلیون و 67 هزار تن معادل 29 درصد فعال‌ترین مرز در زمینهٔ ترانزیت ورود کالا به شمار می‌رود. پس‌ از آن مرزهای پرویزخان با 22 درصد، بازرگان و باشماق با 10 درصد در رده‌های بعدی قرار دارند.

نفیسی بیش‌ترین حجم تردد کامیون‌های حامل بار ترانزیتی را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام کرد و گفته است: بیش‌ترین حجم مسیرهای پرتردد کالا از مرزهای کشور طی مدت مذکور از پرویزخان به بندر امام، بندر شهید رجایی به مرز باشماق و بندر شهید رجایی به مرز دوغارون بوده است.

بر اساس این خبر از اولویت‌های سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، افزایش سهم ناوگان ایرانی در ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی است بطوریکه طی مدت مذکور 73 درصد ترانزیت توسط ناوگان ایران انجام‌ شده است.

مطالب رپورتاژ