وزیر راه و شهرسازی:از وضعیت رانندگی رانندگان کشور رنج می بریم

به گزارش خبرنگار ماهنامه صنعت حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی ، محمد اسلامی در مراسم گرامیداشت ۲۶ آذر، ضمن تبریک روز حمل‌و‌نقل و رانندگان بیان کرد: خدارا شاکرم که این روز را در کنار رانندگان عزیز و راهداران و فعالان این عرصه برگزار می کنیم و خدا قوتی می گوییم به رانندگان، راهداران، شرکت‌ها ، موسسات  و همه کسانیکه در عرصه حمل و نقل نقش ایفا می کنند و همچنین سلام خدمت همه پیشکسوتان و بزرگان به ویژه آقای کرباسیان دارم.

حمل و نقل به معنای واقعی کلمه شریان اصلی و حیاتی هر کشوری است

محمد اسلامی در ادامه گفت: حمل و نقل به معنای واقعی کلمه شریان اصلی و حیاتی هر کشوری است و فقط اسباب توسعه و پیشرفت نیست. اگر این شریان حیاتی، پر ظرفیت و قدرتمند عمل کند حتما کسب و کار را متاثر از خود خواهد خواهد کرد و شاهد توسعه های روزافزون خواهیم بود.

ایران در چهار راه استراژی دنیا

وی با بیان اینکه کشور ما در چهار راه استراژی دنیا هست ادامه داد: ما در چهار راه استراتژی دنیا هستیم و سهم بزرگی از ترانزیت را می توانیم داشته باشیم، اقتصاد کشور متاثر از ترانزیت است. ما با استفاده از فرصت‌های ترانزیتی، سامانه‌ها و ظرفیت‌های مهندسی برای توسعه زیربناهای حمل‌ونقل در سرزمین و حتی صدور خدمات فنی-مهندسی می توانیم نام ایران و ایرانی را افتخار آفرین کنیم.

تحریم های تحمیلی دشمن فشار زیادی بر اقتصاد کشور

وی گفت: سال های بعد از انقلاب اهتمام، اعتماد و تحرکی ویژه برای سازندگی وجود داشت و اگرچه در زمان های مختلف با نوساناتی روبرو بودیم اما توانستیم این چرخ توسعه را پویا نگه داریم. تحریم های تحمیلی دشمن فشار زیادی را بر اقتصاد کشور وارد کرد و اگر همت و اراده و پشت کار عاشقانه جامعه حمل و نقل و سازندگان زیرساخت ها نبود نمی توانستیم ادامه دهیم.

دولت یازدهم و دوازدهم 4 هزار کیلومتر بزرگراه به راه های کشور

وزیر راه و شهرسازی اشاره ای به توسعه شبکه جاده ای کرد و گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم 4 هزار کیلومتر بزرگراه به راه های کشور اضافه شد که معادل سالانه 700 کیلومتر بود. 220 کیلومتر آزادراه اضافه شده است و تا پایان دولت دوازدهد حدود 580 کیلومتر به شبکه آزادراهی اضافه خواهد شد که حکایت از فعال بودن ساخت و توسعه زیربناهای کشور دارد.

خط آهن به 5 استان کشور رسید

محمد اسلامی درمورد اقداماتی که در خصوص توسعه شبکه ریلی انجام شده گفت: در این دولت خط آهن به 5 استان کشور رسید و تا پایان دولت دولزدهم 1100 کیلومتر راه آهن به شبکه ریلی افزوده خواهد شد.

۲۰۰۰ کیلومتر راه روستایی تا پایان سال

وی در خصوص توسعه راه های روستایی بیان کرد: ۲۰۰۰ کیلومتر راه روستایی تا پایان سال تکمیل می‌شود. سال آینده نیز شاهد احداث و تکمیل ۳۰۰۰ کیلومتر دیگر خواهیم بود.

نوسازی ناوگان جاده ای اعم از کامیون ها و اتوبوس ها

وزیر راه و شهرسازی در خصوص نوسازی ناوگان جاده ای گفت: باید ناوگان جاده ای اعم از اتوبوس ها و کامیون‌ها نوسازی شود. باید وسایط نقلیه استاندارد و ایمن و از کیفیت لازم برخوردار باشد. در حال تلاش هستیم تا رکودی که در بحث نوسازی ناوگان ایجاد شده از بین ببریم و ناوگان فرسوده را از دور خارج کنیم. باید هوشمندسازی در حمل و نقل جاده ای صورت گیرد تا راندمان و بهره وری افزایش یابد و سرانه درآمدی کشور بالا رود.

10 میلیون تن ترانزیت در سال

وزیر راه و شهرسازی در خصوص افزایش قدرت لجستیکی کشور گفت: ما هنوز به سهم مورد نظر در بحث ترانزیت نرسیده ای، آیندگان ما را نمی بخشند. در کشور سالانه ۱۰ میلیون تن ترانزیت انجام می شود که ۸۰ درصد آن جاده‌ای و ۲۰ درصد آن ریلی است. در حالیکه ظرفیت ۵۰ میلیون تن ترانزیت بهره مند هستیم. با ایجاد ظرفیت در شرکت‌ها و موسسات و تعامل با همکاران منطقه‌ای این حجم از بار ترانزیتی می‌تواند توسط شرکت‌های مقتدر جابجا شود تا ما بتوانیم سهم‌های از دست رفته را جبران و خواب‌ آنان که آرزوی حذف ایران از جاده ابریشم را در سر دارند، پریشان کنیم.

مراتب ارتقاء جایگاه شغل حمل و نقل با سیستم های رتبه بندی

اسلامی بیان کرد: در کشورهای پیشرفته اکثر رانندگان دارای مدارک تحصیلی بالا هستند تا بتوانند در ترانزیت مسئولیت داشته باشند. ما باید در کشور مراتب ارتقاء جایگاه شغل حمل و نقل را با سیستم های رتبه بندی فراهم کنیم و در کشور فرهنگ سازی شود و این شغل گسترش یابد.

وزیر راه و شهرسازی تقدری و تشکر کرد از انجمن های صنفی و در ادامه بیان کرد: در سال 98 تعاملات و همفکری های خوبی را با انجمن‌ها داشته ایم و باید کمیته های راهبری  و سیاست گذاری‌ها با حضور نمایندگان تشکل‌ها تقویت شود تا یک جامعه هماهنگ و قدرتمند داشته باشیم.

از وضعیت رانندگی رانندگان در کشور رنج می بریم

اسلامی در خصوص مشکلات موجود در نحوه رانندگی و عدم رعایت قوانین سخن به میان آورد و گفت: از وضعیت رانندگی رانندگان در کشور رنج می بریم. باید فرهنگ رانندگی صحیح در کشور آموزش داده شود و به کیفیت گواهینامه ها توجه لازم شود. باید دقت و توجه بیشتری روی موسساتی که گواهینامه صادر می کنند شود. رانندگان وسایط نقلیه عمومی به ویژه اتوبوس‌ها باید الگویی برای رانندگان دیگر باشند. در همه دنیا به همین صورت است و رانندگان وسایط نقلیه بزرگ در کشورهای دیگر الگو هستند و به هیچ عنوان خلاف نمی کنند.

وزیر راه و شهرسازی در انتهای سخنرانی خود گفت: شیرین ترین لحظات خانواده‌ها در سفر است و وظیفه ماست که این لحظات را شیرین تر کنیم.

تازه‌های کسب و کار