با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران فیدر تخلیه و بارگیری ترکیبی ایستگاه راهآهن بناب در منطقه شمال غرب کشور به بهرهبرداری رسید.
به گزارش روابط عمومی راهآهن جمهوری اسلامی ایران، سعید رسولی در مراسم بهرهبرداری از این فیدر، از سرمایهگذاری بخش خصوصی در راهاندازی فیدر تخلیه و بارگیری قطارهای باری در این منطقه قدردانی کرد.
رسولی با اشاره به اهمیت سیستمهای تخلیه و بارگیری برای تسهیل جابجایی بار در مسیرهای مختلف ریلی کشور بیان کرد: برای آمادهسازی فیدر بناب ۱.۲ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است و طبق برنامهریزی این فیدر در مدت دو ماه آماده عملیات تخلیه و بارگیری شده است و بهطور متوسط روزانه ۳۰ واگن باری میتواند در این فیدر تخلیه و یا بارگیری شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: پیشازاین بیشتر بارهای این منطقه با استفاده از حملونقل جادهای جابهجا میشد، اما با راهاندازی این فیدر و حمل بار با واگنهای باری، ازاینپس شاهد صرفهجوییهای بیشتری در مصرف سوخت در این منطقه خواهیم شد و کاهش تردد ناوگان جادهای، کاهش سوانح رانندگی و کاهش آلودگی محیطزیست، مهمترین دستاوردهای بهرهبرداری از این فیدر در شهرستان بناب است.
مدیرعامل شرکت راهآهن و هیئت همراه پس از افتتاح فیدر تخلیه و بارگیری بناب، از کارخانه توسعه صنایع ریلی ایرانیان (ایریکو) در نزدیکی شهرستان ابهر بازدید کرد.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیتهای قانونی برای رونق تولید در سال ۹۸ در حوزه ریلی کشور، تأکید کرد: خوشبختانه تبصره ماده ۱۸ قانون بودجه ۹۷ ظرفیتهای خوبی را در این زمینه پیشبینی کرده است و با اختصاص منابع مالی موردنیاز باید تمام شرکتهای داخلی را در تولید ناوگان ریلی فعال کنیم.
مدیرعامل شرکت راهآهن یادآور شد: در راستای محقق شدن این ظرفیت قانونی قراردادی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامهوبودجه منعقدشده تا در سال جاری با اختصاص ۲ هزار میلیارد تومان منابع مالی، تولید یک هزار دستگاه واگن باری، مسافری، انواع لکوموتیو و واگنهای خود کشش در دست اقدام قرار گیرد و شرکت ایریکو نیز میتواند درزمینهٔ تولید ناوگان حملونقل ریلی موردنیاز کشور نقشآفرینی کند.
رسولی اظهار داشت: همچنین با برنامهریزی معاونت ناوگان راهآهن جمهوری اسلامی ایران، بخشی از بازسازی واگنهای خطوط ریلی کشور در شرکت ایریکو انجام خواهد شد و این نشان میدهد که امسال شاهد رونق تولید ناوگان در شرکتهای داخلی خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت راهآهن در ادامه با بیان اینکه سیاست راهآهن جمهوری اسلامی ایران به استناد بند ۲۵ سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه کشور، اتصال مراکز عمده بار به خطوط ریلی کشور است، گفت: مسئله مهم ما در این بخش اتصال مراکز عمده بار به خطوط ریلی است، زیرا بسیاری از مراکز بار که فاصله کمی نیز با خط آهن دارند، هماکنون به شبکه متصل نیستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی درعینحال تأکید کرد: بدون تردید با ایجاد لجستیک پارکها و اتصال مراکز عمده بار به خطوط ریلی کشور زمینههای ارتقای بیشتر بهرهوری در شبکه ریلی بیشازپیش فراهم میشود و اینیکی از مهمترین اولویتها و برنامههای شرکت راهآهن در ارتقاء بهرهوری و رشد اقتصادی در این بخش است.