صنعت حمل و نقل آنلاین: دوازدهمین نمایشگاه قطعات خودرو در محل دایمی نمایشگاه بینالمللی تهران و با حضور منصور معظمی رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) افتتاح شد. در حاشیه نخستین روز این نمایشگاه، معظمی در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها در رابطه با صنعت قطعهسازی و وضعیت قراردادهای جدید خودروسازان با شرکای خارجی پاسخ داد.
تاکید وزارت صنعت بر رشد کیفیت خودروها در کشور
رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: در چند سال اخیر صنعت قطعهسازی رشد بسیار خوبی داشته و استقبال بهتر شرکتهای داخلی و خارجی از نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته گواه این ادعاست. این نمایشگاه در فضایی بالغ بر 32 هزار متر مربع دایر شده است و 1200 شرکت از جمله شرکتهای قطعهساز داخلی و خارجی در این نمایشگاه حاضر شدهاند. معظمی افزود: سالهای اخیر صنعت خودروسازی با رشد بسیار خوبی همراه بوده و همواره شاهد افزایش تولید خودروسازان داخلی بودهایم. سال گذشته 1 میلیون و 350 هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد و امسال برنامه از این قرار است که تولید به 1600 دستگاه برسد. همچنین بر اساس سند چشمانداز قرار است تولید خودرو در کشور به 3 میلیون دستگاه برسد.
وی گفت: صنعت خودروی کشور ظرفیت بالقوهای دارد و وزارت صنعت نیز همواره بر افزایش تولید و رشد کیفیت خودروها تاکید دارد. رشد کیفی خودروها با تهیه استانداردها و ابلاغ آنها به خودروسازان با تاکید وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال پیگیری است و همین باعث شده تا سطح کیفی خودروهای تولید داخل همواره رو به افزایش باشد اما هنوز درصد رضایتمندی خریداران چیزی نیست که انتظار میرود و فاصله قابل توجهی میان سطح رضایت مشتریان و کیفیت خودروهای ساخت داخل وجود دارد.
معظمی تصریح کرد: در جلسه شورای سیاستگزاری خودرو که در حضور وزیر محترم صنعت برگزار شد، تاکید و اولویت وزارت بر افزایش کیفیت در خودروسازیهای داخلی دارد و در همین راستا هم وزارتخانه و هم سازمان استاندارد تاکید و سختگیری بیشتری بر خودروسازان دارند.
وی با اشاره به اینکه تمام قراردادهای قطعهسازی با تاکید بر ارتقاء قطعهسازان داخلی تنظیم شدهاند افزود: هم ایران خودرو، هم سایپا و هم سازمان گسترش در قراردادهایشان شرکتهای خارجی را موظف به ارتقاء و افزایش سهم قطعهسازان ایرانی کردهاند، به طوری که بتوانند به شبکه جهانی پیوند بخورند. این روند در سایپا و ایران خودرو شروع شده است. وقتی با دوستان قطعهساز صحبت میکنیم، با وجود مشکلات موجود در کسب و کار، به این نکته اشاره میکنند که کاهش نیرو نداشتهاند و حتی در بعضی شرکتها شاهد افزایش نیروی انسانی نیز بوده ایم. دلیل این اتفاق، افزایش تولید در صنعت خودروسازی است که افزایش تولید قطعهسازان را در پی دارد. البته قطعهسازان مشکلاتی در پرداختهای خودروسازها نیز دارند. اما باید این را هم در نظر گرفت که خودروسازان هم با مشکلات خاص خود دست و پنجه نرم می کنند.
معظمی گفت: بنده همه قراردادها را دیدهام و مطالعه کردهام. واقعیت امر این طور که عنوان میشود نیست و هیچ جای نگرانی برای قطعهسازان داخلی وجود ندارد. تاکید وزارتخانه و خواستهاش از خودروسازان، توجه خاص و ویژه به قطعهسازان در این قراردادهاست. به طور مثال ایدرو در قراردادش 15 قطعهساز که تولیدشان قابل صادرات است را در نظر گرفته که این تعداد قرار است به 60 قطعه ساز برسد. رنو در این قرارداد موظف به این ارتقاء شده تا قطعهسازان بتوانند محصولات خود را در سطح استاندارد جهانی تولید و عرضه کنند. همین بحث در رابطه با سایر شرکتها مثل سیتروئن نیز صدق میکند.
وی اضافه کرد: گاهی این صحبتها به دلیل کمبود شناخت کامل از قراردادها انجام میشود. این قراردادها یک فرصت بسیار خوب هم برای قطعهسازان، هم خودروسازان و هم مصرفکنندگان است.
رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران افزود: بازار ویژگیهای خاص خود را دارد و ما نمیتوانیم تعیین کنیم چه کسی در نمایشگاه شرکت کند. این یک فرصت برای همه فعالان این صنعت است. آنها که شناخت بیشتری نسبت به بازار دارند و بازاریابی قویتری دارند در این میدان حاضر میشوند. وزارت خانه یکسری سیاستها دارد که بر اساس آنها صنعت قطعهسازی را دنبال میکند و یک یا 2 شرکت نمیتوانند همه صنعت یا بخش عمدهای از آن را در اختیار بگیرند.
معظمی گفت: موضوعی که در این قراردادها ذکر شده و طرفین آن را امضاء کردهاند، شروع تولید با40 درصد است. اما وقتی قرارداد امضا میشود، یک بازه زمانی نیاز دارد تا به مرحله اجرا برسد. تا زمان اجرایی شدن این قراردادها، وزارتخانه این اجازه را به خودروسازان داده تا خودروهای جدید را با درصد کمتری به تولید برسانند. همان طور که میبینید، تقاضای مردم از این خودروهای جدید بسیار زیاد بوده و خودروسازان باید به تعهدات خود برسند.
وی تاکید کرد: واقعیت این است که اگر قطعهسازان بخواهند وارد چرخه جهانی شوند، هیچ راهی جز تجمیع ندارند و این در حالی است که محصولات قطعهسازان داخلی در حال حاضر شرایطی برای صادر شدن ندارد. این طرح در وزارتخانه مطرح شده و در حال تحقیق و کار بر روی آن هستیم.
تکمیل زنجیره کسب وکار با برگزاری نمایشگاه قطعات خودرو
البته نباید از ذکر این نکته مهم غافل شویم که در دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی قطعات، لوازم و مجموعههای خودرو تهران که با حضور قطعهسازان مختلف داخلی و خارجی برگزار شد، گروه خودروسازی سایپا با شرکتهای سازهگستر، مگاموتور، سایپا یدک، فنرسازی زر، رینگ سایپا، خدمات فنی رنا، ایندامین، پلاسکوکار، رادیاتور ایران، سایپا شیشه، سایپا آذین، قالبهای بزرگ صنعتی و شرکت دانگ فنگ به عنوان شریک تجاری سایپا دیزل حضور داشتند.
در این نمایشگاه که ویترینی از توانمندی شرکتهای گروه خودروسازی سایپا در حوزه قطعات و زنجیره تامین خودرو است، شرکت های گروه علاوه بر عرضه محصولات خود، در راستای توسعه بازارهای خود به صورت مستقیم و بیواسطه با سایر شرکتهای تولید کننده خودرو و مشتریان به مذاکره پرداختند..
همچنین مدیرعامل مگاموتور با حضور در غرفه گروه سایپا در دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی قطعات، لوازم و مجموعههای خودرو گفت: نمایشگاه قطعات خودرو فرصت بسیار مناسبی برای معرفی توانمندیهای داخلی در بخش قطعهسازی است و باعث تقویت ارتباط بین مگاموتور با زنجیره تامین قطعات خودرو خواهد شد.
محمدرضا شیخ عطار با بیان مطلب فوق اظهار کرد: نمایشگاه قطعات خودرو یک حلقه تکمیلی از کسب و کار است به این معنی که عرضه کنندگان و متقاضیان با هم آشنا میشوند و این تعامل دو سویه باعث بهبود فضای کار و تلاش خواهد شد.
وی تصریح کرد: شرکت مگاموتور از نمایشگاه قطعات خودرو به عنوان فرصتی مینگرد تا ارتباط با زنجیره تامین مستحکمتر و رقابتیتر از گذشته شود و در این راستا از تمام ظرفیتهای مگاموتور هم در جهت معرفی بیشتر توانمندیهای این شرکت و هم شناسایی تامینکنندگان استفاده میکنیم.
شیخ عطار عملکرد قطعهسازان زیرمجموعه مگاموتور را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: قطعهسازان زیرمجموعه این شرکت با اتکا به دانش فنی و توان داخلی از توان رقابتی مطلوبی برخوردارند و در فرآیندهای تولید با بهرهگیری از توان متخصصان داخلی و بر پایه تلاش و همدلی، گامهای موثری در پویایی بیشتر اقتصاد مقاومتی برداشتهاند که نویدبخش آیندهای بسیار روشن برای صنعت قطعه سازی داخلی است.
وی با اشاره به حضور قطعهسازان خارجی به ویژه از کشور چین تصریح کرد: حضور قطعهسازان خارجی در نمایشگاه امسال نشان دهنده فضای رقابتی بین قطعهسازان داخلی و خارجی است که قطعهسازان داخلی باید از فرصت پیش آمده به نحو مطلوبی استفاده کنند تا بتوانند توانمندیهای خود را مطابق با استانداردهای روز دنیا در صنعت خودروسازی و قطعهسازی ارتقا دهند چون در بازار رقابتی امروز پیشنهادهای خارجیها، رقابتی است که باید از این فرصت به دست آمده به شکل مطلوبی بهرهبرداری کرد.
مدیرعامل مگاموتور در خصوص داخلیسازی قطعات موتوری خودروهای گروه برلیانس خاطر نشان کرد: در همین نمایشگاه و نمایشگاه مشهد شرکت مگاموتور داخلی سازی قطعات موتور برلیانس را فراخوان کرده است و تاکنون پیشنهادهای خوبی در این خصوص به مگاموتور رسیده است که پس از پایان کار دوازدهمین نمایشگاه، تمام پیشنهادهای دریافتی تجمیع خواهد شد و با هماهنگی بخش مهندسی شرکت پارس خودرو فرآیندهای لازم بررسی، طراحی و اجرا خواهند شد.
رونمایی از دوکتاب ساپکو در نمایشگاه قطعات خودرو
غرفه ساپکو و 110 تامینکننده گروه صنعتی ایران خودرو در نمایشگاه بینالمللی قطعات، لوازم و مجموعههای خودرو با حضور مهندس ملکی طهرانی قائم مقام ارشد ایران خودرو گشایش یافت.
در آیین گشایش سالن خلیج فارس که با حضور حسین نجاری، مدیرعامل ساپکو برگزار شد، از دستاوردهای زنجیره تامین بازدید و فعالیتهای یک ساله آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مراسم همچنین از دو کتاب تازه انتشار یافته ساپکو در حوزه صنعت خودرو با عنوان «مبدلهای کاتالیستی در صنعت خودرو» و «سیستم تضمین کیفیت پیمانکاران» در کنار نسخه جدید دایره المعارف قطعهسازی کشور رونمایی شد.
نمایش فیزیکی و مجازی ماژولهای 16 گانه خودرو و تشریح سیستم ارزیابی جامع سازندگان از جمله برنامههای ساپکو برای حضور در نمایشگاه دوازدهم است. گفتنی است در آیین گشایش نمایشگاه امسال، رییس و دبیر انجمن قطعهسازان همراه با قائم مقام و معاونان ساخت و خودکفایی و منابع انسانی ساپکو از غرفههای حاضر در سالن 40 و 44 دیدار داشتند.
گفتنی است دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی قطعات، لوازم و مجموعههای خودرو تهران 22 تا 25 آبان ماه سال جاری در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.