مجوز دفتر کنترل سرمایه های خارجی چاره ساز نوسازی ناوگان هوائی

صنعت حمل و نقل آنلاین: سومین سمپوزیوم بین­ المللی هوائی ایران با حضور 15 شرکت خارجی و به منظور بررسی فرصت­ها در صحنه­های بین­المللی در راستای توسعه و نوسازی ناوگان هوایی کشور در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.

دکترفرزانه شرفبافی مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران­ ایر در این سمپوزیوم با بیان اینکه در شرایط حاضر سیاسی و دیپلماسی جهانی مسائلی برای صدور یا تمدید مجوزهای OFAC (دفتر کنترل سرمایه­های خارجی) وجود دارد، گفت: بعضی مجوزهای درخواست شده 16 تا 20 ماه معلق است و هنوز پاسخی از اداره خزانه­داری آمریکا دریافت نشده و برای بعضی از تقاضاهای جدید که ارسال می­شود، پاسخ قطعی و مشخصی برای دریافت مجوز وجود ندارد. وی افزود: نزدیک به سه سال از برجام گذشته و در برجام اتفاق­هایی در صنعت حمل و نقل هوایی رخ داده و در پسابرجام حاصل این اتفاقات را بررسی خواهیم کرد.

شرفبافی انعقاد قراردادهای مختلف خرید هواپیما، ایجاد امکانات و ارتباط بیشتر با صنعت هوانوردی دنیا را از دستاوردهای پسابرجام خواند و گفت: ما در حال حاضر در هواپیمایی جمهوری اسلامی سفارش 200 فروند هواپیما را دادیم که شامل 100 فروند هواپیمای ایرباس، 80 فروند هواپیمای بوئینگ، 20 فروند ای­تی­آر است. از این 20 فروند هواپیما ای­تی­آر امکان اضافه شدن تا 40 فروند را داریم که در مجموع 200 فروند هواپیما که به صورت قطعی است و 20 فروند هم هواپیمای انتخابی ای­تی­آر. وی درادامه گفت: از مجموع سفارش خرید این هواپیماها سه فروند هواپیمای ایرباس شامل، یک فروند ایرباس 321، و دو فروند ایرباس 330 و 8 فروند ای­تی­آر را تحویل گرفتیم. دو فروند دیگر از این هواپیماها نیز تولید شده است که پس از چک آنها توسط کارشناسان مستقر در پاریس، مراحل دریافت و تحویل آن کامل و نهایی می­شود.

مدیرعامل هما همچنین گفت: تغییرات عمده­ای در صنعت هواپیمایی کشور رخ داده است و بسیاری از شرکت­های هوایی مانند هواپیمایی آسمان، زاگرس و قشم سفارش­های خرید زیادی دارند که بعضی­ها را توانستند مجوز اوفک را بگیریند و  بعضی­ها را نه. اما در هر صورت سفارش خرید انجام شده تا مسیر دریافت مجوزهای اوفک تکمیل شود.شرفبافی با بیان اینکه در شرایط حال حاضر سیاسی و دیپلماسی جهانی یکسری مسائل برای صدور یا تمدید مجوزهای اوفک وجود دارد، گفت: به هر حال بعضی مجوزهای درخواست شده 16 تا 20 ماه به صورت پندینگ”مطالعه وداوری” هست و هنوز پاسخی از اداره خزانه­داری آمریکا دریافت نشده است و بعضی از تقاضاهای جدید که ارسال می­شود پاسخ قطعی و مشخصی برای دریافت مجوز ندارند.وی افزود: در بعضی از مذاکرات و جلسات 5+1 مشخص شد که با اعلام آمادگی اتحادیه اروپا، مذاکره­کنندگان 5+1 برای تداوم صدور مجوزهای اداره خزانه­داری آمریکا پیگیری لازم را خواهند کرد.مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران­ایر بیان کرد: یکی از مسائل بزرگی که هم­اکنون در پیش روست این است که اگرهواپیمایی را بخریم و مجوز اوفک تا پایان 2020 اجازه داشته باشد عملیاتی شود، به تامین قطعات و خدمات پشتیبانی­کننده  کارکرد این هواپیما بعد از2020 احتیاج است؛ منظور این است که یک هواپیما برای سه یا پنج سال خریداری نمی شود بلکه باید حداقل 25 سال به صورت کامل پرواز کند و برای بی­نقص بودن هم احتیاج به ارتباط مستمر با کارخانه سازنده، داشتن مدارک، مستندات و دفترچه راهنمای به روز، قطعات یدکی، لوازم و تجهیزات مورد نیاز است که کماکان سعی به دریافت آن داریم و برای هواپیماهای پسابرجامی هم علاقه­مندیم دریافت کنیم بر این اساس دنبال این هستیم که مجوزهای اوفک یا تمدید مدت شود و یا اینکه شرایطی ایجاد شود که مشخصا ادامه تامین قطعات به صورت محرز در آن نوشته شود.به گفته شرفبافی بعضی از دوستان معتقدند که اگر هواپیما فروخته می­شود صرفا خود این هواپیما تحویل داده می­شود. ولی ارتباط با مشتری و تحویل خدمات پشتیبانی­کننده بسیار ضرورت دارد و ما در پیگیری این مقوله هستیم.وی تصریح کرد: به عنوان نماینده هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران خیلی علاقه­مندم که نظرات دوستان را بشنوم و ایده­های جدید بگیرم و نقطه نظرات را در مسیر بهبود برای تعالی و توسعه صنعت حمل و نقل هوایی تا جایی که در توان­مان هست، در کشور پیاده­سازی کنیم.

سومین سمپوزیوم بین­المللی هوائی ایران دوم اردیبهشت­ماه جاری با هدف رفع کمبودها و موانع بین­المللی و جذب سرمایه­گذاری خارجی، توسعه و مدرنیزه کردن فرودگاه­های کشور، استفاده از توانمندی­های جمهوری اسلامی در زمینه رشد صنایع هوایی و هوانوردی در ارتباط با جذب توریسم و توسعه رشد اقتصادی کشور برگزار شد.کمرنگ کردن تحریم­های بین­المللی از طریق حضور در مجامع بین­المللی هوایی، معرفی ایران به عنوان هاب مهم منطقه­ای در عرصه هوایی و هوانوردی و پروازهای عبوری از فضای جمهوری اسلامی از دیگر اهداف برگزاری این سمپوزیوم بود.

لورنس هانلی (نماینده شرکت انیش و شرکاء)، نیکلاس هاپتون (سفیر بریتانیا در ایران)، دکتر احمد خوانساری(نماینده شرکت واتسون فرلی و ویلیامز)، دکتر حسن شفتی( مدیرعامل سابق هما، رئیس هیات علمی حمل و نقل هوایی دانشکده امیرکبیرو دانشگاه علم و صنعت تهران)، راب واتز( رئیس اجرایی و معاون دبیرکل شرکت سرمایه­گذار ایروتسک) و اندرود ویکنکینز(مدیرعامل شرکت خدمات هوایی کمپس) سخنرانانی بودند که در این سمپوزیوم در پنل­های مختلف به ایراد سخنرانی پرداختند.

 

 

 

تازه‌های کسب و کار

رشد چشمگیر 403 درصدی واردات برنج

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از پهلودهی موفق چهاردهمین کشتی حامل کالای اساسی در اسکله ۱۲ بندر شهید رجایی خبر داد. به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل

رشد چشمگیر 403 درصدی واردات برنج

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از پهلودهی موفق چهاردهمین کشتی حامل کالای اساسی در اسکله ۱۲ بندر شهید رجایی خبر داد. به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل