پیدا و پنهان ششمین نمایشگاه بین المللی ریلی

 

ششمین نمایشگاه بین­المللی حمل و نقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته با حضور 90 شرکت خارجی از ۱۶ کشور جهان و ۲۰۰ شرکت ایرانی طی ۲۹ خرداد ماه تا یکم تیر ماه سال جاری در محل دایمی نمایشگاههای بین­المللی تهران برگزار شد. حضور شرکتها و تولیدکنندگان خارجی حاضر در این نمایشگاه از کشورهایی مانند چین، روسیه، ترکیه، لتونی، آلمان، جمهوری چک، اتریش، اسپانیا و … رونق ویژه­ایی به نمایشگاه ششم داده بود که با ارایه آخرین دستاوردها و تولیدات خود در بخش­های تولید واگن­های مسافری و باری، لکوموتیو، قطعات و تجهیزات الکترونیکی بدنبال جذب بازار ایران بودند.

رونمایی از چندین دستاورد مهم صنعت ریلی، امضای قرارداد و تفاهم نامه­های مهم تجاری و برگزاری میزگردهای تخصصی از جمله رویدادهای مهم در این نمایشگاه بود که با حضور مسوولان و دست­اندرکاران حوزه ریلی به انجگام رسید. از همه مهمتر حضور فعال و پررنگ شرکت­های بخش خصوصی ایرانی در این نمایشگاه بود که توانمندی­های خود را در کنار شرکت­های خارجی در معرض دید علاقمندان قرار داده بودند و بیانگر این مهم بود که پتانسیل و ظرفیت بسیار بالایی در صنعت ریلی کشور وجود دارد. خبرنگاران ماهنامه صنعت حمل و نقل در گفتگو با تعدادی از شرکت کنندگان در ششمین نمایشگاه بین­المللی حمل و نقل ریلی دیدگاه ها و مشکلات این بخش را در حوزه صنعت ریلی جویا شدند:

مشکل اساسی عدم حمایت مدیران دولتی است

دکتر امام مدیرعامل شرکت مترو: برای تأمین منابع مالی جهت توسعه­ی مترو از چند کانال می­توان اقدام کرد. اولین محل تأمین مالی از بودجه شهرداری تهران است که خوشبختانه در سال جاری برای توسعه­ی متروی تهران رقمی بالغ بر 1765 میلیارد تومان بودجه تخصیص یافته است. از سوی دیگر بودجه دولتی مدنظر قرار دارد که برای امسال حدود 65 میلیارد تومان برآورد می­شود که با تخصیص اعتبار برای متروی پرند و اسلامشهر رقمی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان خواهد شد. منبع سوم برای تأمین اعتبار مترو صدور اوراق مشارکت است که سال گذشته هم از این اوراق منتشر شد و برای سال جاری هم در حال انجام هستیم تا نسبت به انتشار اوراق اقدامات لازم صورت گیرد. مقرر شده تا برای کلانشهرها 5500 میلیارد تومان از محل بند و تبصره د بودجه پیش­بینی شده که ما هم به میزان دو هزار میلیارد تومان آن را از وزارت کشور درخواست کرده­ایم که می­بایست مراحل اداری آن انجام پذیرد. منبع دیگر برای تأمین اعتبار مورد نیاز مترو فاینانس است که برای خطوط ۳، ۶ و هفت متروی تهران در خواست کرده بودیم اما متوقف مانده بودولی مجدداً این موارد را پیگیری کرده­ایم که حدود ۱۲۲ میلیون یورو خواهد شد. یکی دیگر از منابع تأمین اعتبار برای مترو ناشی از مجتمع­های ایستگاهی است که آن هم در سنوات گذشته خیلی فعال نبود اما در حال فعال کردن آن هستیم تا بتوانیم بخشی از منابع مورد نیاز توسعه­ی مترو را تأمین کنیم. همانطور که مستحضر هستید خط شش متروی تهران که از شهران تا دولت آباد به طول 32 کیلومتر است مقرر شده ده کیلومتر آن تا شهریور ماه به اتمام برسد هر چند علت عقب ماندگی بهره­برداری از این خط نبود بودجه کافی بوده که امیدواریم طی سال جاری تأمین اعتبار آن صورت گیرد. مشکل اساسی صنعت ریلی کشور عدم حمایت کافی مدیران دولتی است چرا که در بحث تأمین تجهیزات توان داخل وجود دارد اما تصمیم­گیران بایستی در این حوزه به اهمیت مترو واقف باشند.

 

تامین نیاز داخل و صدور به خارج

مهندس آرش میرابیان قائم مقام شرکت بتن صنعت پریس: در تولید تراورس خودکفا هستیم، بزرگترین تولیدکننده تراورس بتنی در سطح خاورمیانه شرکت بتن صنعت پریس با بهره­گیری از دانش و توان مهندسان ایرانی تراورس­هایی با قابلیت پشتیبانی خطوط سریع­السیر ریلی تا سرعت 300 کیلومتر بر ساعت و تراورس مخصوص خطوط ریلی با ظرفیت بار محوری ۳۰ تن تولید می­شود. شرکت پریس توانمندی تولید 750 هزار تراورس را در سال دارد. شرکت دانش بنیان پریس با هدف تولید تراورس­های بتنی خطوط ریلی از سال 1390 فعالیت خود را آغاز کرده و در دو سال قبل بر مبنای سیاست ابلاغی راه آهن مبنی بر افزایش ظرفیت ترانزیت نخستین بار تولید تراورس برای بار محوری ۳۰ تن را در دستور کار قرار داد که پس از طی آزمایشات مربوطه موفق شد گواهینامه­ی بین­المللی EN اروپا را کسب کند. بر این اساس هم اکنون توانایی صادرات این نوع تراورس را به خارج از کشور داریم که در این راستا با کشورهای آسیای میانه بویژه کشور عمان نیز گفتگوهایی صورت گرفته تا برای اولین بار محصولات خود را به خارج از ایران صادر کنیم. همچنین تفاهم نامه­ایی هم با کشور روسیه به امضا رسیده تا در صورت لزوم تراورس مورد نیاز پروژه­های آن ها را تأمین کنیم. در حال حاضر تراورس­های تولیدی شرکت پریس در  پروژه­های خط آهن قزوین ـ زنجان، ملایر ـ کرمانشاه، تبریز ـ میانه و بافق ـ زرین شهر مورد استفاده قرار می­گیرد و در قراردادی جداگانه نیز مقرر شده تراورس­های کلیه خطوط در دست بازسازی و تعمیر راه آهن را هم ما تأمین کنیم. تولیدات شرکت پریس به لحاظ کیفیت و استانداردهای روز دنیا با نمونه­های خارجی مطابقت دارد و روزانه قادر هستیم تراورس سه کیلومتر خط آهن را تولید کنیم. در شرکت بتن مستقیم اشتغالزایی ایجاد شده است. گفتنی است تمام تراورس­های بتونی مورد نیاز شرکت متروی تهران توسط پریس تولید می­شود که تاکنون بالغ بر ۲۰۰ هزار تراورس به طول ۱۵۰ کیلومتر به مترو تحویل شده است. از سال ۹۰ تاکنون موفق  شده­ایم تعداد 5/1 میلیون عدد تراورس بتنی را برای نیاز راه آهن و شرکت مترو تولید کنیم. یکی از عمده مشکلات موجود نبود نقدینگی در بخش ریلی است که توانایی تولید را کاهش می­دهد. به عنوان نمونه بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان از شرکت راه آهن و شرکت ساخت و توسعه­ی زیربناهای حمل و نقل طلب کار هستیم.

بازار سرمایه به کمک ریل می آید

مهندس محمودرضا خواجه نصیری مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه­ی تمدن: ساختار مالی و نبود نقدینگی مشکل اصلی صنعت ریلی است واین صنعت از گذشته زمینه­ساز توسعه و رشد صنعتی در کشور بوده اما متأسفانه با وجود چنین جایگاهی شاهد مشکلات عدیده­ایی هستیم از جمله کمبود نقدینگی و اعمال تحریم­ها که موجب شده سرمایه­گذاری در این حوزه متناسب با جایگاه این بخش نباشد. در حال حاضر برای توسعه­ی صنعت ریلی در کشور نیازمند 28 هزار میلیارد تومان    سرمایه­گذاری هستیم و اعتقاد دارم رقابت برای توسعه­ی در این بخش می­تواند تأثیر بسزایی در افزایش رشد اقتصادی و دستیابی به اهداف توسعه­ی کشور داشته باشد. با توجه به وضعیت  سرمایه­گذاری­های انجام شده در بخش­های مختلف اقتصادی کشور از جمله حوزه­ی ریلی بیانگر این مهم است که سهم عمده­ی این سرمایه­گذاری­ها از طریق بازار پول صورت گرفته و درصد کمی به بازار سرمایه تعلق دارد، هر چند شاهد ظرفیت و پتانسیل قابل توجهی در بورس هستیم. از آنجایی که متولیان نهادهای اقتصادی از ابزارهای تأمین مالی بازار سرمایه شناخت کافی ندارند موجب شده تا همواره سهم بازار سرمایه نادیده گرفته شود. بر این اساس شرکت تأ‌مین سرمایه­ی تمدن به عنوان شرکتی پیشرو در تأمین مالی صنایع مختلف برنامه­های متنوع و گسترده­ای را برای بهبود شرایط کنونی حوزه­ی ریلی و همچنین توسعه و ارتقای این صنعت در آینده تبیین کرده است. هم اکنون ظرفیت مناسبی برای همکاری­های دو حوزه­ی بازار سرمایه و بخش ریلی کشور ایجاد شده است. بخش عمده­ای از مشکلات این صنعت به ساختار مالی ونبود نقدینگی بازمی­گردد که در این راستا شرکت های تأمین سرمایه با اشراف به خود بازار سرمایه می­توانند زمینه­ی تأمین مالی و بهبود ساختار ملی شرکتهای فعال را در حوزه ریلی کشور فراهم آورند.

تحریم های آمریکا را جدی نمی گیریم

پولینگ مدیر فروش شرکت RRC کشور چین:

شرکت­های ایرانی حاضر در این نمایشگاه از توانمندی­های خوبی در حوزه صنعت ریلی برخوردار هستند. برهمین اساس فعالیت خود را در کشور ایران ادامه خواهیم داد و تحریم آمریکا را جدی نمی­گیریم واین تحریم­ها مانعی در مسیر همکاری با شرکت­های ایرانی نخواهد بود. در حال حاضر مقدمات همکاری با شرکت­های ایرانی در بخش قطارهای پرسرعت و لکوموتیو فراهم شده و ما به همکاری­های مشترک خود در ایران بسیار خوشبین هستیم. بنابر این بدون شک سیاست­ها و تحریم­های آمریکا مشکلی در مسیر این همکاری­ها ایجاد نخواهد کرد. شرکت RRC چین محصولات خود را به کشورهای عربستان، کنیا، استرالیا، ایران، آرژانتین، تایلند و برخی از کشورهای اروپایی صادر می­کند و بسیار علاقمند هستیم همکاری­های خود را با راه آهن ایران افزایش دهیم.

به سیاست های آمریکا اعتنا نمی کنیم

عارف تمیز مدیرعامل شرکت پانل ترکیه: اعتنایی به سیاست آمریکا نداریم شرکت­های ترکیه­ای بدون توجه به تحریم­های آمریکا در کشور ایران فعال هستند و اعتنایی به سیاست­های آمریکا ندارند زیرا ایران دوست و همسایه ترکیه است. محصولات تولیدی شرکت پانل در زمینه­ی ساخت فنر، پیچ، ریل پَد، رید پلیت، رول پلاک و مواد اولیه تراورس است که هم اینک در احداث برخی خطوط ریلی ایران مورد استفاده قرار می­گیرد.

شرکت­های ایرانی توانمند هستند

سرگس رالووتس مدیر بازاریابی شرکت نوو زیب کوفسکی کشور روسیه:

شرکت نووزیب کوفسکی در سه کارخانه­ی خود در کشور روسیه ماهیانه ۸۰۰ واگن باری تولید  می­کند و با حضور در ششمین نمایشگاه بین­المللی حمل و نقل ریلی ایران به دنبال همکاری با شرکت­های ایرانی برای فروش محصولات یا مشارکت برای تولید واگن­های باری است. مدت چهار سال است که در این نمایشگاه شرکت می­کنیم و توانستیم موافقت راه آهن جمهوری اسلامی ایران را برای تأمین قطعات مورد نیاز تولید واگن­های باری جلب کنیم که با توجه به ضمانت­های اگزیم بانک و بیمه­ی اکسی­آر روسیه فعالیت خود را در ایران آغاز خواهیم کرد.حضورشرکت های ایرانی دراین نمایشگاه نشان می دهدکه چقدرتوانمندهستند

دولت باید حمایت جدی داشته باشد

دکتر ابراهیم محمدی مدیرعامل شرکت بالاست: شرکت بالاست از جمله­ی شرکت های مهم در حوزه ریلی است که در حوزه احداث ساختمان و تأسیسات نقش مؤثری ایفامی کند. هم اینک بالغ بر 40 پروژه بزرگ را دردست انجام داریم، از جمله احداث راه آهن میانه به تبریز که روسازی کامل و بخش­هایی از زیرسازی آن توسط بالاست در حال انجام است. همچنین در خط آهن تهران -کرج دو خط آن را عهده­دار هستیم. بخش­هایی از خط آهن خواف ـ هرات هم بر عهده­ی ماست که پیشرفت مطلوبی دارد، رویکرد شرکت بالاست تکیه بر اقتصاد مقاومتی است شرکت های پیمانکاری همچون بالاست و تراورس که دانش محور هستند ودر اجرای پروژه­ها بسیجی محور عمل می­کنند تحریم­ها بر عملیات و اجرای پروژه­هایی که ما در دست داریم نقش مهمی ندارد چرا که آنچنان که باید مقاوم شده­ایم و   فرصت­سازی هم کرده­ایم. بنابر این اگر در حوزه­ی ریلی از سوزن یا ریل و همچنین تعمیر و نگهداری ماشین­آلات صحبت می­شود حرف های امیدوارکننده­ای داریم. البته باید از سوی دولت حمایت جدی وجود داشته باشد تا شرکت هایی چون بالاست بتواند به خودکفایی کامل دست یابد. بدنبال افزایش بهره­وری در فعالیت­های خود هستیم تا جایی که حدود ۱۵ معدن فعال برای تأمین بالاست مورد نیاز خطوط ریلی در اختیار داریم. از سوی دیگر تعداد ۴۲۰ دستگاه واگن آماده­ به سرویس داریم که در محورهای خواف ـ هرات، تهران ـ کرج و دیگر پروژه­ها مشغول به کار هستند. در حال حاضر شرکت بالاست بیش از یک هزار نیروی کار فعال دارد ولی تلاش می­کنیم با کمک استارتاپ­ها به بهره­وری بیشتری دست یابیم مانند مدیریت مناسب پروژه­­ها، بهره­وری ماشین­آلات و مدیریت ویژه­ی هزینه­ها منابع مالی خود را تأمین کنیم تا برخی مشکلات موجود را مرتفع سازیم. حتی حاضر هستیم نقدینگی مورد نیاز استارتاپ­ها را تأمین کنیم تا آنها دانش خودشان را تجهیز کنند سپس در اختیار ما قرار دهند بویژه در مدیریت ترکیبی پروژه­ها که تبدیل به یک معمای لاینحل شده است. همچنین مذاکرات متعددی با بانک­ها داشته­ایم که به عنوان رکن چهارم آنها را برای تأمین هزینه­ها در کنار خودمان داشته باشیم. مطمئناً با تمهیداتی که اندیشیده شده در مناقصات پروژه­ها سهم­خواهی خواهیم کرد. در خصوص تأمین و ساخت واگن با برخی شرکت ها مذاکراتی صورت گرفته چرا که مشکلی که امروز صنعت ریلی با آن مواجه است اینکه هزینه­ی تمام شده­ی پروژه­ها بسیار بالاست، به نظر بنده اگر مشکل بهره­وری راحل کنیم پروژه­های مان اقتصادی می­شود و می­توانیم در پروژه­های کشورهای CIS نیز حضور فعال داشته باشیم. البته همه این موارد نیازمند حمایت از سوی دولت است از جمله پرداخت دیون پیمانکاران و تولیدکنندگان هم نوعی حمایت محسوب می­شود که چرخه­ی صنعت را حرکت می­دهد. حضور در نمایشگاه برای اثبات توانمندی شرکت بالاست حرکت مثبتی بوده است. اجرای پروژه­های مهم توسط بالاست زیرسازی و روسازی خط آهن تهران ـ گرمسار یا در احداث قطار حومه­ای تهران ـ کرج اقدام به خرید ریل و سوزن کرده­ایم. موفق شدیم طی سه ماه گذشته برند شرکت بالاست را در کشور ایتالیا به ثبت برسانیم. در مناقصه­ی پروژه­های ریلی و جاده­ای کشورهای آذربایجان، قزاقستان و ازبکستان طی دو ماه اخیر شرکت کرده­ایم. در همین نمایشگاه در مناقصه­ی احداث چهار بزرگ راه در کشورپیشنهاد ارایه داده­ایم. اگر بخش حمل و نقل کشور اقتصادی بود می­بایست هزینه حمل و نقل ریلی ما قابلیت رقابت با حمل و نقل جاده­ایی را      می­داشت.

بانک ها تسهیلات لازم را نمی­دهند

مهندس مجتبی گلشنی مدیرعامل شرکت واگن­سازی تهران:‌ شرکت واگن­سازی تهران حدود پانزده سال است که نسبت به تولید واگن­های مسافری درون شهری و حومه­ایی و همچنین تعمیر و نگهداری انواع واگن­ها فعالیت مستمر دارد. طی این سال ها تاکنون بیش از یک هزار واگن برای شرکت متروی تهران و یکصد واگن هم برای متروی مشهد تولید شده و موفق شده­ایم ۳۰ درصد از ساخت واگن را در داخل کشور بومی­سازی کنیم ـ طی قراردادی که اخیراً با وزارت کشور منعقد کرده­ایم مقرر شده تعداد 630 دستگاه واگن مسافری را تولید کنیم که با تولید این میزان واگن، بومی­سازی ساخت واگن به 55 درصد افزایش می­یابد. در زمینه­ی تعمیر و نگهداری واگن­های مسافری نیز باید تأکید کنم کلیه عملیات تعمیر و نگهداری حدود 200 دستگاه واگن مسافری متروی تهران ـ کرج بر عهده­ی واگن­سازی تهران است. از ابتدای دولت یازدهم شاهد توسعه­ی حمل و نقل ریلی بوده­ایم اما با توجه به مشکلات پیش روی دولت این روند بسیار کندتر شده است. یکی از مشکلات مهم در این حوزه مانند سایر صنایع نبود نقدینگی است و بانک ها هم از پرداخت تسهیلات به این حوزه امتناع می­ورزند و تسهیلات خود را فقط در بنگاه های زودبازده و پرسود سرمایه­گذاری می­کنند. دراین نمایشگاه در قالب قرارداد تازه­ای مبنی بر تولید 630 دستگاه واگن جدید تلاش می­کنیم به سمت بومی­سازی ساخت واگن­های مسافری گام­های اساسی برداریم. البته شایان ذکر است هیچ یک از واگن­سازان دنیا هم تمامی قطعات لازم برای ساخت واگن را خودشان تولید نمی­کنند و برخی از قطعات را از بیرون تهیه می­کنند. در حال حاضر با 30 درصد ظرفیت و در یک شیفت کاری فعال هستیم و اگر سفارش­های جدید داشته باشیم توانایی فعالیت در سه شیفت کاری را خواهیم داشت. از آنجایی که شرکت واگن­سازی تهران با یک شرکت چینی همکاری مشترک دارد در تأمین قطعات مورد نیاز با مشکل مهمی مواجه نخواهیم شد.

حمایت بانک ها برای توسعه صنعت ریلی ضروری است

مهندس امیر قیومی مدیرعامل شرکت تامین سرمایه آروین: در این نمایشگاه تأمین مالی برای ساخت تعداد 350 دستگاه واگن باری با شرکت واگن پارس به امضا رسیده که متعلق به چند شرکت داخلی خواهد بود. البته پیش­بینی می­کنیم تا پایان سال جاری تأمین مالی 150 دستگاه دیگر را نیز عهده­دار شویم که ارزش قرارداد یکصد دستگاه آن بالغ بر 34 میلیارد تومان می­شود. شرکت آروین علاوه بر تأمین مالی پروژه­ها در خصوص تأمین و تولید تجهیزات ریلی هم فعالیت دارد از جمله تولید کل قطعات بوژی را در دستور کار خود قرار داده است. روش تأمین مالی قراردادی که امروز شاهد آن بودید ساخت یکصد دستگاه واگن باری با شرکت واگن پارس بود که سفارش دهندگان 15 درصد مبلغ قرارداد را به عنوان پیش پرداخت به ما می­دهند سپس مابقی مبلغ را طی سه سال تسویه خواهند کرد. البته خاطرنشان می­کنم برخی قطعات از جمله سیستم ترمز بوژی­ها از شرکت­های خارجی خریداری و وارد می­شود اما خیلی از قطعات و تجهیزات دیگر توسط تولید کنندگان داخلی در کشور ساخته و مورد استفاده قرار می­گیرد. انتظار داریم بانک­ها در زمینه­ی ساخت و تأمین ناوگان شرکت­های داخلی را حمایت کنند تا شاهد توسعه­ی هر چه بیشتر صنعت ریلی کشور باشیم.

نگاه به صنعت ریلی باید تغییر کند

مهندس علیرضا شیخ طاهری مدیرعامل شرکت بن ریل: شرکت بن ریل به عنوان اولین شرکت غیردولتی فعال در بخش حمل و نقل ریلی کشور در سال 73 تأسیس شد و هدف آن جابجایی مسافر و حمل بار تعریف شده است. با گذشت 22 سال از تأسیس آن بنیاد مستضعفان و جانبازان با تأسیس شرکت راه آهن شرقی بنیاد حمل بار را از حمل مسافر تفکیک کردکه سیناریل پارس برای حمل بار و راه آهن بن ریل برای حمل مسافر فعالیت می­کنند. در سال ۹۴ تیم مدیریتی بن ریل به دنبال ایجاد تحول در حمل و نقل مسافری کشور چند هدف را دنبال کرده از جمله علاوه بر توسعه­ی سخت­افزاری به توسعه­ی نرم­افزاری و مدیریتی نیز توجه ویژه­ای مبذول کرده است. بر همین اساس در سال ۲۰۱۶ پس از بررسی­های مختلف با شرکت راه آهن آلمان قرارداد همکاری منعقد شد تا شرکت بن ریل استانداردهای جهانی ارایه خدمات مسافری را کسب کند که در شهریور ماه سال جاری لیسانس آن را دریافت خواهیم کرد. هم اکنون بن ریل دارای رتبه­ی چهار ستاره است و معتقد هستیم ملت ایران شایسته­ی دریافت بهترین خدمات با استانداردهای روز دنیا است. هم اکنون بن ریل دارای 131 دستگاه واگن مسافری با میانگین عمر ده سال است و حدود 88 درصد این واگن­ها با امکانات ویژه ارایه خدمات می­کنند. در سال جاری مقرر شده تعداد واگن­های این شرکت به ۲۰۰ دستگاه افزایش یابد که در این راستا قراردادی با پلور سبز و تفاهم نامه­ایی هم با شرکت واگن پارس منعقد خواهد شد تا در راستای حمایت از تولید داخل گام برداشته باشیم. ارزش این قرارداد بالغ بر یکصد میلیارد تومان برآورد می­شود که تعداد ۳۰ دستگاه واگن مسافری به ظرفیت بن ریل اضافه خواهد شد. امروز با توجه به خدماتی که به مسافران ارایه می­شود میزان رضایت مندی آن ها بیش از ۸۰ درصد بوده که این میزان رضایت، ضریب اشغال قطارهای ما را تا ۸۰ درصد افزایش داده است. بزرگترین مشکلی که در صنعت حمل و نقل مسافری وجود دارد عدم توجه دولت به توسعه­ی ناوگان است. شاهد هستیم که مسیرهای جدید به راه آهن کشور اضافه شده اما آن چنان که باید به توسعه­ی ناوگان توجه نشده است. از سوی دیگر معتقدیم اتفاقات خوبی که طی یک دهه­ی گذشته در بخش مسافری ریلی روی داده اما نگاه ها در بخش مسافری ریلی همچنان دولتی است، بهره­وری بسیار پایین است به روش­های نوین بازاریابی توجه نشده است که این موارد بایستی اصلاح شود. مهمترین معضل اینست که بخش خصوصی نوک پیکان حمله را به سمت دولت نشانه بگیرد و بخش دولتی هم ناکارآمدی را به گردن بخش خصوصی بیاندازد که این بزرگترین اشتباهی است  شاهد هستیم.

تلاش می­کنیم در بازار ایران ماندگار شویم

بکرکورت مدیر فنی شرکت کنور برمزه آلمان: شرکت کنور برمزه بالغ بر پنجاه سال است که با راه آهن ایران همکاری دارد و برای تولید قطعات ۴۵۵ واگن با یک شرکت تولیدی ایرانی مشارکت داشته است. این قطعات شامل ترمز و سیستم­های فنی و الکترونیکی قطارها بوده اما متأسفانه رویکردهای سیاسی موجود همکاری ما را تحت­الشعاع قرار می­دهد. البته در تلاش هستیم تا همکاری­های خود را با حوزه­ی ریلی ایران و شرکت-های فعال در این بخش حفظ کنیم.

کیفیت این نمایشگاه مطلوب است

کلاس کوش کارشناس فنی شرکت KES آلمان: توانمندی­های شرکت­های ایرانی حاضر دراین نمایشگاه را بسیار مثبت ارزیابی می­کنم، زیرا این نمایشگاه نشان داد برخی از شرکت­های ایرانی محصولات خود را براساس آخرین فناوری­های به روز در جهان تولید می­کنند. با توجه به جمعیت ۸۰ میلیون نفری کشور ایران ظرفیت بسیار خوبی برای فعالیت در حوزه صنعت ریلی وجود دارد و واگن­سازهای زیادی برای همکاری با شرکت KES ابراز تمایل داشته­اند. برای فعالیت و حضور مطلوب خود در ایران اقدام به تأسیس کارخانه­ای در منطقه­ی ویژه­­­­­­­­ی اقتصادی شیراز کرده­ایم و در حال مذاکره با شرکت­های مپنا، واگن­سازی پارس، قطارهای شهری تهران و همچنین شرکت متروی مشهد هستیم تا  سیستم­های ترمز قطارهای شهری و برون شهری را به آنان عرضه کنیم.

تازه‌های کسب و کار