پرداخت الکترونیکی عوارض!

صنعت حمل و نقل آنلاین: در این شیوه اطلاعات برچسب خودرو خوانش و به بانک کارگزار ارسال می شود ، پس از بررسی حساب صاحب خودرو مبلغ عوارض از آن کسر می‌گردد.

سامانه جامع عوارضی‌ها در راستای تحقق اهداف سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، به‌منظور تسهیل ارتباط با ذینفعان و اطلاع‌رسانی مؤثرتر به آن‌ها، یکپارچه‌سازی اطلاعات آزادراه‌ها، مدیریت، نظارت و کنترل بیشتر بر نحوه عملکرد عوارضی‌ها تولید گردید.

 

در سامانه پارکینگ هوشمند از سنسورهای اولتراسونیک برای مشخص کردن جای خالی، پر، رزرو شده و ویژه جهت مدیریت بهینه پارکینگ استفاده می کنند

اخذ الکترونیکی عوارض یک روش برای اخذ عوارض بزرگراه‌ها و جاده‌ها است. به‌طوری‌که خودرو در محل عوارضی توقف نکرده و مبلغ عوارضی به‌طور الکترونیکی از حساب وی کسر می‌شود. تکنولوژی جمع‌آوری عوارض جاده به‌صورت الکترونیکی باهدف حذف تأخیر در جمع‌آوری عوارض جاده با استفاده از سامانه الکترونیکی به وجود آمده است.
هم‌اکنون در بسیاری از کشورها عوارض بزرگراهی، نه با شیوه قدیمی «توقف- پرداخت- دریافت رسید» بلکه با بهره‌گیری از سامانه‌های الکترونیک از صاحبان خودروها اخذ می‌شود. آن‌ها به‌جای این‌که در بزرگراه‌ها جایگاه درست کنند و ده‌ها نفر نیرو استخدام کنند و خودروها را متوقف و ایجاد صف کنند، تمام خودروهایشان را به “تگ‌های الکترونیک” مجهز می‌کنند که مانند برچسب کوچکی روی شیشه خودروها نصب می‌شود. سپس درجاهایی که باید عوارض اخذ شود، به‌جای ایستگاه‌های عریض و طویل عوارضی سامانه‌های بی‌سیم تعبیه می‌کنند که خودروها بتوانند با همان سرعت‌بالا از آن محل عبور کنند. در این شیوه اطلاعات برچسب خودرو خوانش و به بانک کارگزار ارسال می‌گردد و پس از بررسی حساب صاحب خودرو مبلغ عوارض از آن کسر می‌گردد. در این روش، نه توقفی هست، نه تصادفی، نه صف و نه اتلاف وقتی. با استفاده از دوربین‌ها و سامانه‌های پلاک خوانی، مراحل صدور جریمه برای خودروهای متخلف (بدون برچسب) اعمال خواهد شد.
پیشنهاد اولیه مطرح‌شده از سوی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور اولین بار در سال 1388 و برای عوارضی تهران- قم مطرح گردید. اما پروژه اخذ الکترونیکی عوارض در سال 1390 یک‌بار دیگر از سوی وزارت راه و شهرسازی به بانک مسکن (بانک عامل وزارت راه و شهرسازی) واگذار گردید که متعاقب آن از تیرماه سال 1391 این پروژه به شرکت فناوری اطلاعات ناواکو پیشنهاد شد.
در سال 1391 نیز شرکت فناوری اطلاعات ناواکو به‌عنوان بازوی اجرایی بانک مسکن در آزادراه تهران – پردیس به اجرای این سامانه پرداخت. همچنین در آزادراه اهواز- بندر امام هم این سامانه اجرا شد که سرانجام در سال 1393 افتتاح شد. همچنین توسعه و ارتقا سامانه ETC در آزادراه تهران-قم در شهریورماه 1393 به شرکت فناوری اطلاعات ناواکو سپرده شد که در حال حاضر به دلیل موفقیت، خط دوم سامانه مذکور نیز در دستور کار راه‌اندازی این شرکت قرارگرفته است.
در حال حاضر شرکت فناوری اطلاعات ناواکو با راه‌اندازی سه آزادراه در کل کشور به‌عنوان پیشرو در این حوزه به فعالیت مشغول است.
این سامانه دارای دو بخش است. اولین بخش تجهیزات و نرم‌افزارهای نصب‌شده برای تشخیص تردد، شناسایی و طبقه‌بندی خودرو، عکس‌برداری و همگام‌سازی اطلاعات می‌باشد که تأمین تجهیزات توسط شرکت آزادراهی از محل سرمایه‌گذاری انجام می‌گیرد. بخش دوم که سامانه پردازش مرکزی می‌باشد که دریافت اطلاعات تردد، پردازش، تعیین وضعیت و اطلاع‌رسانی به راننده خودرو را بر عهده دارد. این سامانه با اطلاع‌رسانی به خودروهای متخلف عبوری از خطوط ETC از طریق راهور، امکان شارژ یا ثبت‌نام در سامانه را فراهم می‌سازد. تسویه با شرکت‌های آزادراهی طرف قرارداد روز بعد انجام می‌گیرد.
تکنولوژی‌های RFID(شناسه امواج رادیویی) برد بلند براساس برچسب (TAG) و تشخیص خودکار پلاک خودرو (ALPR) به‌صورت مکمل برای افزایش دقت و کاهش خطا در این سامانه به‌صورت هم‌زمان مورداستفاده قرار می‌گیرند. همچنین دوربین نظارت تصویری با تصویر همگام با تردد برای اعمال قانون متخلفین مورداستفاده قرار می‌گیرد.
استفاده از روش‌هایی که تنها از یک تکنولوژی (فقط RFID یا فقط پلاک خوانی و …) استفاده می‌کنند، به دلیل احتمال ازکارافتادن هرکدام و نیز خطای عملکرد و افزایش احتمال از دست رفتن درآمد آزادراه‌ها توصیه نمی‌گردد.

معاینه فنی خودروهای سنگین
سامانه متمرکز معاینه فنی خودروهای سنگین (Truck Inspection Central System) در راستای تحقق اهداف سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور برای نظارت دقیق بر صدور معاینه فنی خودروهای سنگین با هدف افزایش ایمنی در حمل‌ونقل تولید شد. کلیه فرآیندهای مربوطه شامل پذیرش و ثبت‌نام خودرو، آزمون‌های ظاهری و فنی و پردازش نتایج آزمون‌ها به‌صورت متمرکز انجام می‌گردد.
مدیریت عملکرد مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین، رتبه‌بندی، تجهیزات به‌کارگیری شده و کالیبراسیون، تست‌ها، آزمون چک، اطلاع‌رسانی، دوره‌های آموزشی پرسنل، معرفی استانداردها، تعرفه‌ها و نرخ‌ها، جمع‌آوری و یکپارچه‌سازی اطلاعات، مانیتورینگ و ارائه داشبوردهای مدیریتی برای استفاده در برنامه‌ریزی‌های عملیاتی در سامانه انجام می‌گیرد.

0سامانه جامع عوارضی
سامانه جامع عوارضی‌ها در راستای تحقق اهداف سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، به‌منظور تسهیل ارتباط با ذینفعان و اطلاع‌رسانی مؤثرتر به آن‌ها، یکپارچه‌سازی اطلاعات آزادراه‌ها، مدیریت، نظارت و کنترل بیشتر بر نحوه عملکرد عوارضی‌ها تولید گردید.
تراکنش‌های نقدی و ETC تردد در ایستگاه‌های عوارضی به این سامانه منتقل و مورد پردازش مجدد قرار می‌گیرند. عملیات اطلاع‌رسانی، مدیریت قراردادها، معرفی استانداردها، تعرفه‌ها و نرخ‌ها، جمع‌آوری و یکپارچه‌سازی اطلاعات نقدی و سامانه اخذ الکترونیکی عوارض (ETC)، ارائه داشبوردهای مدیریتی و مانیتورینگ عملکرد آزادراه‌ها بر عهده این سامانه می‌باشد.

پارکینگ هوشمند

پارکینگ هوشمند با تلفیق تکنولوژی‌های اولتراسونیک،RFID، پلاک خوانی و نرم‌افزار سبب سهولت مدیریت پارکینگ و استفاده‌کنندگان شده است.
در این سامانه هنگام ورود، خودرو در صورت دارا بودن برچسب الکترونیکی عوارض آزادراهی با استفاده از برچسب ETC شناسایی گردیده و در غیر این صورت از طریق پلاک و کارت مایفری که متصدی پارکینگ در اختیار راننده قرار می‌دهد به‌صورت مستقل و یا ترکیبی ثبت انجام می‌شود. همچنین می‌توان از برچسب‌های خاص هر پارکینگ نیز استفاده کرد. پس از ثبت ورود نرم‌افزار مدیریت پارکینگ شماره جای خالی پیشنهادی را در نمایشگر به راننده نشان می‌دهد. در سامانه پارکینگ هوشمند از سنسورهای اولتراسونیک جهت مشخص کردن جای خالی، پر، رزرو شده و ویژه جهت مدیریت بهینه پارکینگ استفاده می‌کنند.
در هنگام خروج خودرو از پارکینگ، شناسایی خودرو مجدداً انجام و هزینه آن با توجه به مدت‌زمان توقف خودرو در پارکینگ محاسبه می‌گردد؛ در صورت دارا بودن برچسب ETC هزینه پارکینگ از حساب برچسب RFID که در اختیار بانک مسکن می‌باشد کسر و به‌ حساب صاحب پارکینگ نزد بانک مسکن واریز می‌گردد. از طریق کیوسک‌های دیواری و ایستاده در محدوده پارکینگ و یا پرداخت وجه نقد هنگام خروج از پارکینگ نیز می‌توان استفاده نمود.

 

بانک اطلاعات شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و لجستیک

تازه‌های کسب و کار

دکتر عرفان لاجوردی

هماوردی ناگزیر

عرفان لاجوردی   آن هنگام که شاه اسماعیل صفوی، در مواجهه با نرمش های بایزید دوم عثمانی، مواضعی تند و سرسختانه از خود نشان داد،

دکتر عرفان لاجوردی

هماوردی ناگزیر

عرفان لاجوردی   آن هنگام که شاه اسماعیل صفوی، در مواجهه با نرمش های بایزید دوم عثمانی، مواضعی تند و سرسختانه از خود نشان داد،