همایش روز صنعت هوانوردی و تکریم خبرگان و متخصصان این حوزه

صنعت حمل و نقل آنلاین: همایش گرامیداشت روز صنعت هوانوردی ، با حضور وزیر محترم راه و شهرسازی، جناب آقای اسلامی ، رییس سازمان هواپیمایی کشوری ، جناب آقای مهندس عابدزاده، رییس هواپیمایی ملی ایران ، سرکار خانم دکتر شرفبافی و معاونان و کارکنان سازمان ، بعد از ظهر روز 14 آذر ماه در تالار پذیرایی هما ، واقع در مجتمع فرهنگی ورزشی هما ، برگزار گردید.
در این همایش ضمن بزرگداشت  پیشکسوت صنعت هواپیمایی کشور ، جناب آقای مهندس حسن شفتی  ، از زحمات تعدادی از خبرگان و متخصصان بازنشسته صنعت هوانوردی کشور نیز ، تقدیر به عمل آمد.

وزیر محترم راه و شهرسازی ، ضمن تبریک روز صنعت هوانوردی به پیشکسوتان ، مسئولان و کارکنان این صنعت ، سخنان خود را آغاز نمودند .
(متن سخنان)

خوشحالم که خدا توفیق اعطا نمود تا در خدمت دوستانم و پیشکسوتان صنعت هوانوردی کشور باشم و این روز را خدمت شما بزرگواران تبریک میگویم. هوانوردی اوج توسعه یافتگی و بلوغ بشر است. ما ایرانیان که مهد علم و تمدن بوده ایم ، باید با یادآوری و قدرشناسی از گذشته پرافتخار خود، آینده ای پرافتخار را نیز برای کشور ،هدف گذاری نماییم. ما نمی توانیم بدون یک هدف گذاری پر افتخار برای حوزه حمل و نقل هوایی ، مدعی حفظ میراث گذشتگان باشیم وبا گام زدن در مسیر توسعه ، برای نسل های آینده ، چیزی به یادگار گذاشته باشیم. ما نیاز داریم که یک تصویرسازی از آینده بکنیم و برای رسیدن به آن با اراده ای مستحکم ،حرکت کنیم.
شان ملت ما نیست که در سطح نامناسبی در هرم مشاغل در حوزه هوانوردی باقی بماند. از اپراتوری تا طراحی فناوری های پیشرفته ، لیاقت ملت ما حرکت به سوی راس هرم است. مزاحمت هایی که برای ملت ما ایجاد شده ، بستر فراهم شدن فرصت برای مشاغل پیش رفته و با ارزش افزوده بالاست  و این فرصت ها موجب می شود که بتوان بخش ی از پتانسیل موثر پیشرفت کشورهایی مانند امریکا را به خود تخصیص داد. بنابراین مطلوب این است که ما ظرفیت های مغزها (استعدادها) و  نیروهای ارزشی خودمان را ، بکار بگیریم و فرصت را به سادگی در اختیار آنها قرار ندهیم. ما از دهه 70 برای توسعه صنعت هوایی کشور برنامه ریزی کرده ایم  و در قانون های برنامه هم ، همواره دیده شده است. ولی به دلیل عدم اتحاد یا عدم اهتمام به تحقق آن ها ، به رغم اقدامات انجام شده ، جاماندگی داریم.
. این مقطع تاریخی و با وجود تحلیل های متعدد ،  و موانع گوناگون ، برای این است که ما در هیچ یک از مسیرهای پیشرفت ، موفقیت نداشته باشیم. پیشگیری از جریان موفقیت و رسیدن به نتایجی که نشان می دهد که کشور ما به سمت توسعه می رود ، هدفی مقدس برای امریکایی هاست و برای آن ، ظرفیت ایجاد نموده اند. حتی در کشورهای دیگر دارای حق وتو هم ، شخصیتی حقیقی یا حقوقی را مستقر نموده اند و در هر گونه معامله در راستای پیرشفت ایران ، مداخله می کنند. ببینید که این حرکت ، از لحاظ سیاسی ، دیپلماسی ، اجتماعی و امنیت ملی یک کشور ،  چه معنایی دارد. این امر ، فراتر از مداخله سفارت خانه ها در سیاست گذاری های کشوری دیگر است و مداخله در امور اجرایی و مدیریت یک کشور است. و ما امروز با چنین پدیده ای مواجه هستیم. علت این است که از دید آنها ، کشوری که تبعیت نمی کند ، حق پیشرفت هم ندارد، حق حیات هم ندارد.
همین که دروغ می گویند و دارو هم تحریم می شود یا سامانه های ناوبری همر مختل می شود ، یعنی نه به انسانیت فکر می کنند و نه به ایمنی و امنیت انسان ها . ارزشی برای سایر جوامع قایل نیستند. این شرایط ، ما را از لحاظ ملی و اعتقادی متوجه می سازد که باید بیش از پیش ، به خودمان متوجه باشیم و برای پیشرفت ، از داشته های خودمان استفاده بیشتری کنیم و از این موانع و تنگه ها که برای توقف ما ایجاد شده ، عبور نماییم.
ما در مقطعی تاریخی قرار گرفته ایم ، نیاز به سفر هوایی روزافزون است . روزی نیست که من با آقای عابدزاده در تماس نباشم . همین امروز در هیئت دولت ، اعتراض چند استان ، نسبت به قطع پروازهایشان مطرح شد و جزو مواردی است که برای ما مسئولین، هیچ پاسخ و توجیهی وجود ندارد جز اینکه پاسخ مثبت بدهیم و ظرفیتی برای این امر در نظر بگیریم تا به مردم ، خدمت رسانی شود. باید متفاوت نگاه کنیم و شیوه های غیر پاسخگو را  کنار بگذاریم و با روش هایی جدید – وفق مقررات – کار بکنیم تا هم مردم ، از خدمات بهرمند گردند و هم ما بتوانیم ازبکارگیری تمام ظرفیت ها ، مسیر توسعه را دنبال کنیم.
هوانوردی از مهم ترین قطب های جذب کننده فناوری ست. دانشجویان دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی ما ، با هزینه این کشور تغذیه نمی شوند تا بعد ، برای دیگران کار کنند. شغل می خواهند .نیروهای متخصص ما بخصوص در تحصیلات ارشد و دکترا ، فراوان هستند که شغل برایشان وجود ندارد. اگر ما تقاضا ایجاد نکنیم ، اگر شرکت های ما تقاضا نداشته باشند و از ظرفیت ها بهره برداری نشود ،این نیروهای جوان  کجا باید کار کنند؟ ظرفیت های علمی و پژوهشی دانشگاه های ما ، در کجا باید مورد استفاده قرار گیرند؟ ما باید به این موارد بپردازیم. پنج سال است که آقای مهندس شفتی ،  در شورای عالی هواپیمایی کشوری برای تصویب یک خط مشی برای توسعه هوانوردی در کشور ، تلاش می کنند. یک سرلوحه و تصویری که بدانیم صنعت هوانوردی کشور به کجا میخواهد برسد. الزامات و ملزومات را شناسایی کنیم و به آن سمت حرکت نماییم. ما مهم ترین سرمایه را داریم که سرمایه انسانی است. نباید اجازه دهیم که گرانبهاترین سرمایه انسانی مجموعه که خلبانان هستند ، به دلایلی برای کار به خارج از ایران مراجعه کنند. نباید بگذاریم که نیروهای تحصیل کرده ما که از ذخایر طبیعی ما ارزشمند تر هستند ، برای کار به جای دیگر مراجعه کنند. لذا بایدبرنامه ریزی کنیم و سند خط مشی گفته شده را تعیین کنیم وبا چشم اندازی برای هدف قرار دادن برنامه 10 ساله فوری  ، بگوییم که در 10 سال آینده به این نقطه خواهیم رسید و برای آن ، تلاش کنیم.
قدردانی میکنیم و احترام میگذاریم برای پیشکسوتان که افتخارات و دستاوردهای تابحال ، مرهون زحمات آن هاست و آرزوی موفقیت می کنیم برای کسانی که از این پس ادامه دهنده این راه هستند تا با عزمی راسخ و هماهنگی و همدلی بتوانند پیش بروند.
ایران ایر ، حامل پرچم است . برای این که این شرکت ، بتواند با افتخار به حیاتش ادامه دهد ، همه باید تلاش کنیم تا از بحران های امروز ، خارج شود. بینش ، نگرش و رفتار سازمانی و مدیریت است که به آحاد سازمانی ما مربوط است. باید کمک کنیم تا به ارایه ای اعلا برسد. وظیفه همه است که کمک کنند ف مشارکت و پشتیبانی کنند و نقش ایفا کنند تا ما بتوانیم با اصلاح ساختار و شرایط حقوقی و ظرفیت های ایجاد شده ، به تناسبی برسیم و خدمات رسانی را در مسیرهای داخلی و خارجی ، گسترش دهیم.
همواره ، به حقوق و منافع ما ، به بهانه تحریم ضربه زده اند  و نباید اجازه دهیم که این اتفاق بیفتد و این ، با همدلی و صداقت ، امکان پذیر است. تا عنایت خدای متعال نیز بیشتر شود و بتوانیم تراز هوانوردی جمهوری اسلامی ایران را در تمام حوزه ها ی طراحی و ساخت ، تعمیرات و نگهداری ، عملیات و بهره برداری ، صنایع پشتیبان و خدمات فرودگاهی ارتقا دهیم .
موفق و موید باشید.

جناب آقای عابدزاده ، مدیریت محترم سازمان هواپیمایی کشوری ، سخنان خود را با تبریک روز جهانی هواپیمایی کشوری آغاز نمودند و در ادامه از تاثیر تحریم ها ، بر صنعت هواپیمایی کشور و تلاش دست اندرکاران این صنعت جهت غلبه بر مشکلات ناشی از تحریم ، سخن گفتند.
سرکار خانم دکتر شرفبافی ، ضمن خوش آمد گویی به حضار ، روز جهانی صنعت هواپیمایی کشوری را به تمامی همکاران و تلاشگران این عرصه ، تبریک گفتند .
این مراسم با سخنان جناب آقای مهندس مهابادی ، مدیرعامل محترم شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران ، ادامه یافت.ایشان از تاثیر عناصر اقتصاد مقیاس و اقتصاد سرعتی بر توسعه صحبت کردند. همچنین از آثار اینترنت فیزیکی سخن گفتند. ایشان از حمل و نقل هوایی ، بعنوان ابزاری برای توسعه نرم کشورها یاد نمودند و مثال کشور ترکیه را بعنوان یک نمونه موفق در منطقه و جهان ، ذکر کردند . آقای مهابادی،  بزرگترین اتفاق مثبت پس از انقلاب ، برای این صنعت را ، آزادسازی صنعت حمل و نقل هوایی دانستند و تابعیت صنعت حمل و نقل کشور را ، از هر دو نظام بین المللی و خارجی ، از نکات مفید این صنعت ارزیابی نمودند.

با دعوت مجری مراسم ازجناب آقای مهندس شفتی بعنوان پدر صنعت هواپیمایی بازرگانی و ریاست محترم انجمن حمل و نقل هوایی ایران ، ایشان ، به بیان دل نوشته هایی از دوران خدمت و مدیریت در هواپیمایی کشوری پرداختند :
(متن سخنان)
من سپاسگزارم از دوستان که در چنین روزی که یادگار صنعت هوانوردی ست ، برای تجلیل از بزرگان این صنعت ، تشریف آورده اند. دیدن شما دوستان پس از سالها برای من غنیمت است و دیدن فضا و محوطه فرودگاه ، چشمان من را اشکبار می کند. اینجا را منزل خود می دانم و خوشحالم که در دستان با کفایت مدیرانی چون سرکار خانم دکترشرفبافی و آقای مهندس عابد زاده است و موفقیت آنها را آرزومندم .این صنعت را بخشی از زندگی خودم می دانم و در صورت نبود منع قانونی ، مشتاق به ادامه همکاری با این مجموعه بودم . همواره اخبار صنعت را پیگیری میکنم و پیگیر راه های توسعه این صنعت هستم.   دیدگاهی که من دارم این است که آدم در صنعت هوانوردی چه نقشی دارد؟  خردورزی، خلاقیت و عشق ، در صنعت هوایی و در سامانه های باز ، حرف اول را میزند. اگر این عناصر باشد که شرایط خوب است و در صورت نبود آن ها ، اگر بخواهیم از روی کتاب مدیریت کنیم ، به مشکل بر می خوریم. عشق و اخلاق ، همانند کارایی ست که اگر دخیل باشند ، یعنی که ما در مسیر صحیحی حرکت می کنیم. عشق نطقه پایانی همه فداکاری ها و نقطه آغازین تمام شکوفایی هاست. به شما قول می دهم که تا آخرین نفس در کنار عزیزانی خواهم بود که برای این صنعت ، زحمت می کشند.

سپس ، نخبگان و متخصصان بازنشسته هواپیمایی ، آقایان استاد خلبان اسدالله اوقاتیان ، مهندس خلبان ابوالفضل محمدی راد  و مهندس محمد مهدی فنایی ، از خاطرات و مخاطرات ایام خدمت در مجموعه سخن گفتند.
(چکیده سخنان)
کاپیتان اوقاتیان ، روز جهانی هواپیمایی کشوری را تبریک گفتند و ضمن قدردانی از رهنمود های مهندس شفتی ، نسبت به قولی که به ایشان داده بودند ، اعلام وفاداری نمودند. همچنین ، از تجربه 45 سال پرواز ، خاطره ای از پرواز فرانکفورت بیان کردند که خودشان ، راسا نسبت به رفع ایراد فنی هواپیما و برقراری پرواز معوق، اقدام نموده بودند.
آقای مهندس محمدی راد نیز از افتخار 35 سال خدمت در “هما” ، در سمت های گوناگون سخن گفتند. از حمایت و احترام نسبت به نیروهای متخصص صحبت کردند و به ذکر خاطره ای از تعمیر هواپیمای بویینگ 747 پرداختند  که پس از اتمام تعمیرات ، مقرر شد برای حصول اطمینان مردم از سلامت هواپیما ، بعنوان اولین پرواز ، به همراه مهندس شفتی و دیگر مسئولان ، پروازی به مشهد مقدس داشته باشند. از تمهیداتی که در ایام تحریم سوخت دهی ، به اتفاق مهندس پرورش برای تامین سوخت پروازهای اروپا، در نظر گرفته می شد ،نیز ، یاد نمودند و برای کارکنان فعلی ، جهت رفع مشکلات ناشی از تحریم های جدید ، آرزوی توفیق کردند.
آقای مهندس فنایی ، از عشق خود به ایران ایر و تمامی شرکت های هوایی ایران گفتند و از حضور خانم دکتر شرفبافی ، بعنوان یک بانوی متخصص و فن آشنا ، در مسند مدیریت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران ، اعلام خوشبختی و افتخار نمودند. از تمام نیروها برای یاری رساندن جهت پیروزی ایشان و بازگشتن هواپیمایی ملی ایران به جایگاه نخست ، درخواست همکاری کردند.
از انتخاب آقای مهندس شفتی بعنوان مشاور ارشد ، توسط خانم دکتر شرفبافی ، استقبال نمودند و از ایشان ، راز اثرگذاری و محبوبیت شان را – برای اطلاع نسل آتی – سوال کردند. ضمنا ، به نمایندگی از بخش خصوصی ، درخواست کردند که شرکت ایران ایر ، بعنوان یک شرکت دانش بنیان در حوزه تربیت نیروی انسانی ماهر ، با ورود به عرصه ساخت هنرستان های فنی ، زمینه را برای رشد و توسعه علمی این صنعت  فراهم نماید.

با حضور جناب آقای مهندس عابدزاده ، ریاست محترم سازمان هواپیمایی کشوری ، سرکار خانم دکتر شرفبافی ، مدیر عامل محترم شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران ، جناب آقای مهندس مهابادی، مدیرعامل محترم شرکت فرودگاه ها و جناب آقای مهندس شفتی، رییس هیئت مدیره انجمن علمی حمل و نقل هوایی ، از زحمات و خدمات آقایان استاد خلبان اسدالله اوقاتیان ، مهندس خلبان ابوالفضل محمدی راد  و مهندس محمد مهدی فنایی ، از جانب انجمن علمی حمل و نقل هوایی ، تقدیر گردید و لوح یادبود این روز ، به ایشان اهدا گردید.

سپس ، آقای مهندس میرروشن ، مدیر ایمنی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، مطالبی را در باب اهمیت ایمنی در صنعت هوانوردی بیان فرمودند و تاکیدات مهندس شفتی بر ایمنی ، در ایام مدیریت ایشان را ، بازگو نمودند.ایشان تاکید کردند که  تحریم ها چیز جدیدی نیست . سال هاست که صنعت هواپیمایی ما با تحریم به اشکال مختلف مواجه است ، ولی ما ثابت کرده ایم که می توانیم با دانش و نه با تقلب ، تحریم هارا دور بزنیم. در تمام این سال ها ، پروازی ، ناایمن انجام نشده است. بارها در دادگاه ایمنی پرواز اروپا در بروکسل ، طی بازرسی های متعدد ، ایمن بودن صنعت پروازی ایران ثابت شده است و با وجود همه کاستی ها ، همچنان می توان ایمن پرواز نمود .

پس از آن ، در اقدامی غافلگیرانه توسط خانم دکتر شرفبافی ، از کوشش و پویش سالیان خدمات آقای مهندس شفتی در صنعت هوانوردی کشور ، قدردانی به عمل آمد و با حضور وزیر محترم راه و شهرسازی ،تقدیرنامه ای به امضای وزیر محترم و نیز  لوح زرین “هما” به ایشان تقدیم گردید.

سفارش نسخه چاپی و دانلود شماره جدید ماهنامه صنعت حمل و نقل

بانک اطلاعات شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و لجستیک

تازه‌های کسب و کار