سود کلان صنایع گازوییل‌خوار در زیرساخت‌های ریلی سرمایه‌گذاری شود

صنعت حمل‌ونقل آنلاین: یارانه گازوییل عاملی بازدارنده برای توسعه شبکه ریلی کشور است. فولاد مبارکه به تنهایی در سال 1399 حدود 8هزار میلیارد تومان یارانه گازوییل جاده‌ای مصرف نموده است. اگر دولت نمی‌تواند به دلیل ملاحظات اجتماعی از تمامی رانندگان کامیون این یارانه را بگیرد؛ یک راه جایگزین حداقلی این است که از شرکت‌های بزرگ مصرف کننده گازوییل، تمام یا بخشی از یارانه پرداختی را بازپس گیرد.

بیشتر بخوانید:
وزیر صنعت معدن تجارت مطرح کرد: برنامه گسترده وزرات صنعت در راستای افزایش تولید در زنجیره فولاد
ایران به دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان تبدیل شده است

راهکاری برای تامین زیرساخت‌های کاهنده مصرف انرژی

سبحان نظری دبیر انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته با بیان مطلب فوق به صنعت حمل و نقل آنلاین گفت: طبق اظهار و اسناد فولاد مبارکه، در سال 1399 این شرکت 100هزار میلیارد تومان فروش داشته و کل هزینه‌های جاری، تولید، مالیات و… آن 40هزار میلیارد تومان بوده است. در نتیحه 60هزار میلیارد تومان سود خالص این شرکت بوده که بخشی از آن به سبب یارانه‌دهی استثنائی کشور ما در منابعی چون گازوئیل، گاز، برق و … حاصل شده است. برآورد می‌شود که صرفاً کارخانه فولاد مبارکه سالانه حدود 20هزار میلیارد تومان یارانه از محل چنین منابغی دریافت می‌کند.
سبحان نظری تاکید کرد: دولت می‌تواند یارانه‌های داده شده را از این دست بنگاه‌های کلان مقیاس دریافت کرده و به خزانه واریز کند تا در تأمین زیرساخت‌های کاهنده مصرف انرژی سرمایه‌گذاری شوند. ضمن این‌که چنین شرکت‌هایی باید مسئولیت اجتماعی خود را به خصوص در رابطه با توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی به انجام رسانند، کما این که برای تأمین برق و آب خود نیز اخیرا دست به سرمایه‌گذاری‌هایی از محل منابع خود زده‌اند.

به گفته او قیمت گازوییل اگر بر حسب فوب خلیج‌فارس محاسبه گردد، هر لیتر حدود 15هزار تومان می‌شود ولی هم‌اکنون گازوییل با قیمت لیتری 300تومان در اختیار کامیون‌ها قرار داده می‌شود. بنابراین بدیهی است که وقتی فولاد صادراتی به مشتری خارجی فروخته می‌شود، قیمت تمام شده آن به دلیل یارانه سنگین دریافتی در بخش حمل و نقل جاده ای کمتر از قیمت حقیقی بوده و درنتیجه بخشی از این یارانه به جیب مشتریان خارجی می‌رود.

سبحان نظری افزود: مثال‌هایی از این دست زیادند و برای نمونه، معادن سنگ‌آهن سنگان در سال 96 فقط برای صادرات سنگ‌آهن 26هزار میلیارد تومان یارانه گازوییل جاده‌ای مصرف کرده اند. مقداری از این یارانه به جیب صاحبان معدن و بقیه به جیب بازرگانان چینی و اماراتی و أمثال آنها رفته و سرمایه و ثروت کشور به همین راحتی از دست می‌رود.

بانک اطلاعات شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و لجستیک

تازه‌های کسب و کار

دکتر عرفان لاجوردی

هماوردی ناگزیر

عرفان لاجوردی   آن هنگام که شاه اسماعیل صفوی، در مواجهه با نرمش های بایزید دوم عثمانی، مواضعی تند و سرسختانه از خود نشان داد،

دکتر عرفان لاجوردی

هماوردی ناگزیر

عرفان لاجوردی   آن هنگام که شاه اسماعیل صفوی، در مواجهه با نرمش های بایزید دوم عثمانی، مواضعی تند و سرسختانه از خود نشان داد،