توراپراتورها وسیله­ ای برای تبلیغ گردشگران

صتعت حمل و نقلب آنلاین: در جهان ۱۰۸ میلیون شغل به صورت مستقیم و سه ‌برابر این میزان، شغل غیرمستقیم مرتبط با حوزه گردشگری وجود دارد. گردشگری رشته‌­های مختلف دانشگاهی را نیز در بر می‌گیرد. در ایران نیز خوشبختانه این رشته­‌ها به‌صورت دانشگاهی راه‌اندازی شده و فارغ‌التحصیلان خوبی تربیت شده‌اند که سازمان میراث فرهنگی باید آنها را جذب کرده و با اتکا به این نیروهای جوان و متخصص، صنعت گردشگری را به روز کند. در این رابطه گفتگویی کوتاه با دکتر محمد محب خدایی، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی داشتیم:

جوان­های علاقه ­مند بسیاری در کشور داریم که از مکان­های تاریخی و تفریحی کشور دیدن کرده­اند و قصد دارند که به معرفی آنها بپردازند. چه برنامه­ریزی­هایی دارید تا از این توان داخلی برای معرفی فضاهای گردشگری بهره ببرید؟

توراپراتورهای مجازی را در داخل کشور فعال کرده­ایم و قصد داریم از توانایی و قدرت علمی نسل جوان در فضای مجازی بهره ببریم. سازمان گردشگری و میراث فرهنگی برنامه­ریزی کرده است تا افرادی که اطلاعات لازم را دارند بتوانند به راحتی وارد این عرصه شوند. از سوی دیگر 5 میلیون دانشجو در کشور داریم که این دانشجویان می­توانند در حوزه­های مختلف مثل گردشگری سلامت، گردشگری ورزش، گردشگری خرید و … به ما کمک کنند. مثلا دانشجویانی که در حوزه پزشکی فارغ التحصیل شده­اند می­توانند در حوزه گردشگری سلامت فعالیت کنند و این حوزه را توسعه بخشند. دانشجویان و علاقه­مندان می­توانند در همان استارت­آپ­ها به عنوان توراپراتورهای مجازی فعالیت کنند و به عنوان مبلغ از این فضای به­وجود آمده بهره ببرند.

مشکل گردشگری مجازی و توراپراتورها نبود زیرساخت­های لازم در این زمینه است. در این شرایط این افراد (دانشجویان و علاقه ­مندان) چگونه می­توانند فعالیت کنند و به هدف خود دست یابند؟

چون در ابتدای راه هستیم سعی کرده­ایم این فضا را به صورت ساده در کشور ایجاد کنیم تا تمام افراد امکان دسترسی لازم را در این زمینه داشته باشند. البته تمام این موارد در قالب بسته­های گردشگری معرفی می­شوند.

سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که در مناطق مختلف فعالیت می­کند تقریبا این قابلیت را در تمام شهرها ایجاد کرده است که افراد بتوانند از این اپلیکیشن­ها بهره ببرند. در فضای گردشگری کشور می­توانیم از برخی فضاهای خاص و دیدنی فیلم­هایی تهیه کنیم که توراپراتورها آنها را به نمایش بگذارند.

البته باید در نظر داشت که ما هم اکنون در یک دوره گذار هستیم. کشورهای اروپایی حدود دو دهه است که در این حوزه فعالیت می­کنند ولی ما با امکانات و تجهیزاتی که داریم کندتر حرکت می­کنیم به همین جهت در حال حاضر نمی­توانیم همیشه به صورت آنلاین حضور داشته باشیم. ما می­خواهیم گام اولیه را در ایران و با کمک متخصصانی که در این حوزه فعال هستند برداریم و نباید سریعا به مرحله نهایی و صد در صد موضوع برویم. باید پله به پله جلو برویم. خوشبختانه از طریق این سیستم، جامعه ذینفعان را به یکدیگر وصل می­کنیم به همین جهت می­توانیم شاهد پیشرفت خوبی در این زمینه باشیم.

فردی که به عنوان توراپراتور، توری را در کشور تعریف و ایجاد کرده است، نیاز به فعالانی در حوزه گردشگری و بازاریابی دارد. هم اکنون این توراپراتورهای مجازی به آنها کمک می­کنند تا پیشرفت بیشتری را در این زمینه شاهد باشیم و منافعی را نیز برای آنها به وجود می­آورد. به همین جهت قصد داریم شرایطی را ایجاد کنیم که تمام افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند از موقعیت موجود منتفع شوند. این روش می­تواند در جذب گردشگر، رشد و توسعه صنعت گردشگری و همچنین فعال شدن تاسیسات گردشگری موثر باشد.

سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی حوزه گردشگری اصلی­ ترین نقش را در این حوزه دارد. آیا این سازمان توانسته قدمی در راستای به روز کردن خود بردارد تا شاهد برنامه­های متفاوتی در سایت­های مجازی و پربیننده باشیم؟

در حال حاضر ایرانی­های زیادی در خارج از کشور زندگی می­کنند حتی شماری از آنها دانشجو هستند که احتمالا برای گذران زندگی خود به شغل و درآمد نیاز دارند. ما می­توانیم با ایجاد یک شبکه تبلیغاتی و جذب گردشگر از طریق ایرانی­های مقیم خارج، محصولات گردشگری خود را معرفی کنیم.

باید روش­های جذب گردشگر را تغییر دهیم و ظرفیت­های بالقوه را بالفعل کنیم. باید تکنولوژی را در گردشگری به خدمت بگیریم. برای همین قرار است به زودی شبکه­ای طراحی شود تا ایرانیان مقیم خارج از کشور از آن طریق به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری متصل شوند. آنها باید ذایقه و سلیقه کشوری را که در آن سکونت دارند به سازمان انتقال دهند تا ما بر آن اساس محتوای تبلیغی تولید کنیم و در ادامه پکیج آژانس­های گردشگری ایران را در اختیارشان بگذاریم تا گردشگران از آن طریق راهی ایران شوند.

 

 

 

بانک اطلاعات شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و لجستیک

تازه‌های کسب و کار

دکتر عرفان لاجوردی

هماوردی ناگزیر

عرفان لاجوردی   آن هنگام که شاه اسماعیل صفوی، در مواجهه با نرمش های بایزید دوم عثمانی، مواضعی تند و سرسختانه از خود نشان داد،

دکتر عرفان لاجوردی

هماوردی ناگزیر

عرفان لاجوردی   آن هنگام که شاه اسماعیل صفوی، در مواجهه با نرمش های بایزید دوم عثمانی، مواضعی تند و سرسختانه از خود نشان داد،