صتعت حمل و نقل آنلاین: برابر قوانین و مقررات رانندگی توقف وسایل نقلیه یا ایستادن آنها در محلهای زیر ممنوع است:
الف ـ پیادهرو و گذرگاه عابران پیاده
ب ـ تقابل ورودی خیابانها، جاده ها و کوچه ها یا ورودی و خروجی دربهای سوارهرو ساختمانها و اماکن
پ ـ داخل تقاطع
ت: در فاصله 15 متری میادین، تقاطع، سهراهها و یا تقاطع راهآهن و خطوط ریلی
ث: در فاصله 15 متری شیرهای آب آتش نشانی و شیرهای آب نصب شده در راهها
ج: در فاصله 15 متری اطراف چراغهای راهنمایی و رانندگی و یا محلهایی که توقف وسایل نقلیه مانع دید علایم راهنمایی رانندگی شود
چ: از ابتدا تا انتهای پیچها
ح: در فاصله 15 متری ورودی و خروجی مراکز آتش نشانی، پلیس و بیمارستانها و فوریتهای پزشکی
خ: کنار وسایل نقلیهای که خود متوقف هستند (توقف دوبله)
د: در خیابانهایی که پیادهرو آن قابل عبور نبوده و عابران پیاده مجبورند از بخشی از سوارهرو عبور کنند.
ر: در ایستگاههای وسایل نقلیه همگانی و حریم آنها که با علایم راهنمایی و رانندگی مشخص شده است.
ز: در محلهایی که علایم راهنمایی رانندگی، مانند تابلوهای توقف ممنوع و یا ایستادن ممنوع و یا خطکشیهای شطرنجی در سطح تقاطع و یا معابر نیز دلالت بر ممنوعیت توقف نماید.
ژ: در هر نقطه از معابر در حال تعمیر و عملیات راهسازی، شستشو و تعویض روغن و نیز در طول مسیرهای ویژه اتوبوس و دوچرخه و همچنین در طول مسیر خطوط عبوری آزادراهها
س: در جاهایی که دستگاه توقف پنج (پارکومتر) نصب شده و یا توقف با کارت پارک یا انواع دیگر تجهیزات توقفسنج با علایم مشخص کننده مجاز است. به علت پرداخت نکردن هزینه توقف و یا نداشتن کارت پارک مجاز و یا پایان زمان توقف. ( اخیرا استفاده از کارت پارک در تهران منسوخ شده است).
با عنایت به اشعار قوانین ایستاده در حداقل 14 محل برای رانندگان غیرمجاز شناخته شده و البته تخلف از آنها مستوجب جریمه است. لیکن از بین این توقفهای غیرمجاز پلیس تنها به بند 9 آن یعنی توقف در کنار وسایل نقلیهای که خود متوقف هستند پرداخته است.
اخیرا پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با مشارکت سایر بخشها اقدام به تجهیز خودروهایی پلاکخوان در سطح شهر کرده و از بین این تنوع تخلفات در زمینه توقف فقط به یک بند آن یعنی توقف دوبله استفاده کرده و تخلفات مذکور را به صورت مکانیزه ثبت و کنترل و در سابقه تخلفات اجراییات خودروها ثبت مینماید.
گرچه کنترل مکانیزه و استفاده از IT در حوزه حمل و نقل در سلامت آمد و شد میتواند موثر باشد، لیکن صرف کنترل مکانیزه پاسخگوی کار نبوده و به تنهایی عامل موثری در ایجاد انضباط اجتماعی نمیتواند باشد. لذا لازم است است با به کارگیری نیروی انسانی کارآمد سطح سوارهرو را از اشغال متخلفان به درآورد.
با توجه به تراکم و فراوانی خودروها در سطح معابر شهری و عدم علاقمندی ماموران دولتی در کنترل تخلفات رانندگی، این نوع جرایم افزونی بیش از حد پیدا کرده و حداقل ۳ تخلف در هر مسافرت شهری برای هر نفر اتفاق میافتد. امید است با آموزش و کنترل تخلفات رانندگان به سمت مطلوب ترافیکی حرکت کنیم.