افزایش 2 هزار کیلومتری مسیر جاده ­ای طی 4 سال آینده

صنعت حمل و نقل آنلاین: مراسم تحویل ۵۰۰ دستگاه خودروی مینی ­بوس ایسوزو از محل طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل و اشتغال‌زایی با وام ۴ درصد با مشارکت صندوق کارآفرینی امید به عنوان بانک عامل با حضور عبدالهاشم حسن‌نیا معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، داریوش امانی معاون حمل و نقل سازمان، صدراله بمانا مشاور رییس سازمان در امور مالی، حمیدرضا شهرکی ثانوی مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان و نوراله‌زاده رییس صندوق کارآفرینی امید در محل گروه خودروسازی بهمن برگزار شد.

اشتغال 600 هزار راننده در جاده­ های کشور

رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در این مراسم اظهارکرد: ۹۰ درصد حق بار و مسافر کشور در جاده‌ها انجام می‌شود که بیانگر اهمیت مد حمل و نقل جاده‌ای است.

عبدالهاشم حسن­نیا افزود: ۶۰۰ هزار راننده در بخش حمل و نقل جاده‌ای اشتغال دارند که البته نوسازی ناوگان مینی‌بوس طی چند سال گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان داشت: حدود ۵ هزار میلیارد تومان برای نوسازی۲۰ هزار دستگاه انواع کامیون، مینی‌بوس، اتوبوس و سواری کرایه بین شهری از سوی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با حمایت صندوق کارآفرینی امید در نظر گرفته شده است که سازمان از منابع داخلی خود بابت سود سپرده یارانه پرداخت می‌کند.

رییس سازمان راهداری با بیان اینکه باید توجه ویژه‌ای به حمل و نقل جاده‌ای و رویدادهای آن داشت گفت: هم اکنون حدود ۱۸ هزار کیلومتر مسیر بزرگراهی و آزادراهی در کشور ساخته شده است و باید طی 4 سال آینده به ۲۰ هزار کیلومتر افزایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: حدود ۴۵۰ هزار از انواع خودرو ناوگان حمل و نقل عمومی جاده‌ای را تشکیل می‌دهند که ۲۵۰ هزار دستگاه از آن‌ها فرسوده هستند. امیدواریم با تلاش و کوشش سازمان راهداری و حمایت سایر دستگاه‌ها بتوانیم این وظیفه سنگین را انجام داده و خدمات ارزنده‌ای به کشور ارایه کنیم.

نوسازی 65 هزار دستگاه کامیون فرسوده

همچنین در این مراسم مشاور ارشد رییس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: در طرح نوسازی ناوگان مینی‌بوس‌ فرسوده ۸۰ درصد از کل هزینه خرید مینی‌بوس‌های نو از طریق تسهیلات با بهره ۴ درصد و ۲۰ درصد کل مبلغ به‌ عنوان آورده متقاضی تأمین می‌شود.

صدرالله بمانا با اشاره به جزییات طرح نوسازی ناوگان عمومی باری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای بیان کرد: طرح نوسازی ناوگان فرسوده حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای از سال ۹۴ آغاز شده است که طبق آن ۶۵ هزار دستگاه کامیون‌ فرسوده با عمر بالای ۳۵ سال با ظرفیت بالای۱۰ تن نوسازی می‌شود.

مشاور ارشد رییس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تصریح کرد: سرمایه مورد نیاز نیز از محل صرفه‌جویی سوخت حاصل از نوسازی و جایگزینی یک کامیون نو با نمونه فرسوده تامین می‌شود.

بمانا خاطرنشان کرد: تسهیلات نوسازی برای کشنده‌ها۳۲۰ میلیون تومان با سود ۹ درصد بوده است که تا پایان سال گذشته ۲۱۰۰ دستگاه کشنده نو به متقاضیان تحویل داده شد.

وی با اشاره به میزان صرفه‌جویی سوخت حاصل از طرح نوسازی کامیون‌های فرسوده گفت: میزان مصرف سوخت کامیون‌های نو حدود۵۰ درصد کشنده‌های فرسوده است که شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با در نظر گرفتن قیمت‌های جهانی محاسبه و مابه‌التفاوت را پرداخت می‌کند.

مشاور ارشد رییس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خاطرنشان کرد: نوسانات قیمت ارز بر روی قیمت کامیون‌ها تاثیرگذار است و قیمت‌ هر دستگاه بسته به نوع ‌آن‌ها متفاوت است.

سهم 5 درصدی تصادفات حمل و نقل عمومی

مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در این مراسم گفت: در حال حاضر 14 هزار و 611 دستگاه اتوبوس برون شهری در کشور وجود دارد که همه به سامانه سیستم پایش هوشمند تردد ناوگان (سپهتن) مجهز شده­اند.
وی گفت: سامانه سپهتن یک طرح مشترک بین پلیس راه و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده­ای است که موضوعات مختلفی از جمله مباحث فنی، پشتیبانی و اجرایی را شامل می‌­شود.
شهرکی بیان کرد: این سامانه به عنوان سامانه نظارتی شناخته می­شود اما می­توان از آن اطلاعات مختلفی برای کمیته فنی در حوزه بهره­برداری برای مستقبلین، خانواده مسافر و مالک منتشر و وضعیت و موقیعت مکانی مسافر را مشخص کرد.
شهرکی ثانوی اظهار کرد: به دلیل اینکه اتوبوس وسیله حمل و نقل انبوه بوده و با مردم ارتباط دارد بنابراین ابتدا تصمیم گرفته شد سامانه سپهتن در اتوبوس­های مسافربری نصب شود و بخش بهره­­بردار این پروژه حوزه حمل و نقل مسافر است.
وی با بیان اینکه ناوگان حمل و نقل فاقد سامانه سپهتن اجازه تردد در جاده­ها را ندارند، یادآور شد: این سامانه قادر به کنترل سرعت مجاز رانندگان با تجهیزات نرم­افزاری و سخت­افزاری است که گزارشات لازم را در اختیار پلیس راه و سازمان حمل و نقل جاده­ای قرار می­دهد.

شهرکی ثانوی اضافه کرد: همچنین این اطلاعات برای مالکان ناوگان، سرمایه‌­گذاران و شرکت­‌ها مورد استفاده قرار می­گیرد و با این اطلاعات شرکت­ها وضعیت ناوگان و مالکان بر رفتار ناوگان نظارت دارند.
مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، به تجهیز و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی اشاره کرد و افزود: در این زمینه تسهیلاتی با کارمزد 6 تا 10 درصد به متقاضیان پرداخت می­شود که بخشی از آن از محل اعتبارات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده­ای است.
شهرکی ثانوی گفت: هر هفته به استان­ها فهرست قرارداد، نحوه دریافت تسهیلات، تعداد تعهدات و بازپرداخت­ها و تسهیلات اعلام می‌­شود.
وی اظهار کرد: نوسازی و بهسازی ناوگان حمل­ونقل عمومی از محل منابع سازمان و در بخش روستایی با مشارکت منابع مشترک با رییس جمهوری در حال انجام است.
وی ادامه داد: همچنین یک پروژه نوسازی به همت رییس جمهوری در حال انجام است که در صورت اجرایی شدن با توان بالاتری این امر اتفاق خواهد افتاد.
وی با اشاره به عمر ناوگان حمل­ونقل مسافر در کشور بیان کرد: در حال حاضر 20 هزار و 486 دستگاه مینی­بوس با عمر 24.6 سال، 26 هزار و 625 دستگاه و سواری کرایه با عمر 9.5 سال و 14 هزار و 611 دستگاه اتوبوس با عمر 10.3 سال وجود دارد.
وی با اشاره به شیب منفی در استفاده مردم از حمل و نقل عمومی عنوان کرد: ظرفیت اشغال کشور در بخش اتوبوسی 50 درصد است و شرایط در حال سخت شدن است.
وی اضافه کرد: سال­های گذشته ضریب اشغال صندلی اتوبوس توسط مسافران پایین آمد و از 45 صندلی به 25 صندلی کاهش یافته است.
مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه به دنبال تغییر تعریف ناوگان هستیم گفت: با همکاری­های مشترک بخش خصوصی تلاش داریم ناوگان اتوبوسی از 45 صندلی به 25 و 15 صندلی کاهش یابد تا خدمات با کیفیت­تری به مسافران ارایه کنیم.
شهرکی ثانوی افزود: در این زمینه با تقاضای بخش خصوصی شرکت­های تولید کننده، اتوبوس­های متنوع­تر با صندلی کمتر و با کیفیت بیشتر را تولید خواهند کرد.

 

 

تازه‌های کسب و کار