افتتاح و بهره ­برداری از ۲۲ پروژه مخابراتی و اطلاعات هوانوردی

صنعت حمل و نقل آنلاین: با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر رحمت­اله مه­آبادی مدیر عامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و دکتر شرفبافی مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران تعداد ۲۲ پروژه­ی مخابراتی و اطلاعات هوانوردی به ارزش یکصد میلیارد تومان به بهره­برداری رسید. همچنین در این مراسم ضمن افتتاح نمایشگاه دستاوردهای فرودگاهی، تفاهم نامه­ی توسعه همکاری­های علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای تحقق سیاست­های اقتصاد مقاومتی و به منظور حمایت از کارآفرینان و شرکت­های دانش بنیان به امضا رسید. در این تفاهم نامه همگرایی بیشتر صنعت فرودگاهی و ناوبری هوایی ایران با شرکت­های دانش بنیان، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به منظور استفاده بهینه از ظرفیت­های موجود کشور در جهت کاهش وابستگی به منابع خارجی و توسعه فناوری با اتکا به توان داخلی مدنظر قرار گرفته است.

دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری ضمن استفاده از اقتصاد مبتنی بر نفت تأکید کرد: وجود نفت در کشور باعث ایجاد فرهنگ مفت­خواری شده چرا که بدون زحمت، تلاش و دانش بدست آمده است. با پول نفت نمی­توان دانشمند یا تکنولوژی ایجاد کرد چرا که تکنولوژی خریدنی نیست بلکه یاد گرفتنی است. در حال حاضر مقام چهارم دنیا را در تربیت وآموزش مهندس داریم.یعنی درست معادل کشور آمریکا، اما کشوری که می­خواهد اقتصاد مبتنی بر نفت داشته باشد چه نیازی به این همه مهندس دارد. باید تأکید کنم دانشمند، مهندس یا کارآفرین خریدنی نیست بلکه ساختنی است، موردی که در اقتصاد نفتی دیده نمی­شود.  در نتیجه کشوری با جمعیت ۸۰ میلیون نفری دیگر با اقتصاد نفتی اداره نمی­شود. حس نوآوری و کمال­جویی است که موجبات پیشرفت کشور را فراهم می­آورد، بویژه در حوزه هوانوردی که همواره فناوری­های برتر در آن نقش داشته است. معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه چند سالی است معاونت علمی و فناوری به دنبال تعیین جایگاه دانشگاه ها و مراکز آموزشی در اقتصاد کشور است تصریح کرد: باید ببینیم دانشگاه ها و آموزش و پرورش ما در اقتصاد کشور چه نقشی دارند؟ چرا که امروزه مبدأ اقتصاد در دنیا به دانشگاه ها و مراکز آموزش تعلق دارد. هم اکنون بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان فروش شرکت­های دانش بنیان در کشور است. با عمر کوتاهی که از تأسیس شرکت­های دانش بنیان در کشور می­گذرد بالغ بر 3400 شرکت دانش بنیان داریم. تمام مقوله­ی انتقال تکنولوژی که در قراردادها شاهد آن هستیم خلاصه می­شود به چند سفر خارجی که مدیران بروند و گشتی بزنند و باز گردنند. کارشناسان، محققان، دانشگاهیان و شرکت­های دانش بنیان هستند که انتقال تکنولوژی را موجب می­شوند نه مدیران. بنابر این باید در دیدگاه های ما اتفاقات جدی روی دهد. در حال حاضر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بالغ بر ۱۴۰ خدمت را به شرکت­های دانش بنیان ارایه می­کند و در حوزه­ هوانوردی سیویل هم آمادگی حمایت داریم.

دکتر رحمت­اله مه­آبادی تفاهم نامه­ی منعقد شده مابین شرکت فرودگاهها و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را گام مهمی در عرصه­ی دستیابی به فناوری­های نوین صنعت فرودگاهی و ناوبری هوایی برشمرد و تأکید کرد: رشد چشمگیر صنعت حمل و نقل هوایی به ویژه در     زمینه­های توسعه­ی فرودگاه ها و ناوبری هوایی در چند سال اخیر، علاوه بر اثرات بسیار مثبت در داخل کشور، جمهوری اسلامی ایران را در عرصه رقابت­های منطقه­ ای و بین ­المللی نیز در جایگاه ویژه ­ای قرار داده است. با توجه به این که صنعت فرودگاهی و ناوبری هوایی از لحاظ تکنولوژی و دانش در جایگاه­های نخست عرصه فناوری و پیشرفت­های بشری قرار دارد و بیشترین حد وابستگی این صنعت به کشورهای پیشرفته در زمینه­های علمی و صنعتی و صاحب­ تکنولوژی­های متمایز، امری بدیهی و عادی است. اما شاهد هستیم طی چندین سال اخیر، تلاش فزاینده متخصصان ایرانی در دست­یابی به بخش­های مهمی از علم و تکنولوژی و بومی­سازی فن­آوری های این صنعت چشم­گیر بوده است. امروز و در شرایطی که متخصصان سخت­کوش این مرز و بوم و فرزندان میهن اسلامی ما توانسته ­اند بسیاری از مرزهای تکنولوژی­­های تک، و فوق پیشرفته را پشت سر بگذارند و دستاوردهایی را به نمایش درآورند که تا پیش از این از کشورهای مختلف تأمین می­شده است و امروز شاهد تبادل تفاهم نامه­ای مهم بین شرکت فرودگاه­ها و ناوبری هوایی ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستیم که می­تواند نقطه عطفی در عرصه دست­یابی به فناوری های پیشرفته صنعت فرودگاهی و ناوبری هوایی و در آینده­ای نه چندان دور باشد.

مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران افتتاح رسمی ۲۲ پروژه­ی مخابراتی و فناوری اطلاعات در صنعت هوانوردی به ارزش بیش از ۹۰ میلیارد تومان را تلاشی جدی و استوار به سوی ایجاد فرودگاههای هوشمند در کشور عنوان کرد و افزود:در چارچوب این توافقنامه ما بنا داریم تا با ایجاد یک درگاه واحد، فرصت ویژه­ای برای دانش پژوهان و صنعت­گران نخبه کشور جهت تأمین نیازمندی­های این صنعت فراهم کنیم. مسیری که با بهره­مندی از توان موجود در کشور با تولید کالای با کیفیت ایرانی و برخوردار از استانداردهای جهانی در صنعت فوق پیشرفته فرودگاهی و ناوبری هوایی، نه تنها نیازمندی­های کشور را تأمین کند بلکه در آینده بتواند بازارهای جهانی را به تسخیر خود درآورد. هدفی که دستیابی به آن در حد قابل ملاحظه­ای به عزم جدی دانش پژوهان و صنعت­گران برای توسعه دانش و دست­یابی به جایگاه علمی و توان حرفه­ای بالاتر و فراتر از استانداردهای بین­المللی حاکم بر این صنعت وابسته است. در همین راستا مدیران شرکت فرودگاه­ها و ناوبری هوایی در اوایل دهه 1370 بطور جدی برای رفع وابستگی قدم­های اساسی برداشته و اکنون بعدازدو دهه تعداد کثیری از شهروندان مان، دانش وآموخته های خود درزمینه فرودگاهی و ناوبری هوایی رابه کارگرفته و مشغول کار و فعالیت هستندکه نمایشگاه برپا شده در حاشیه مراسم، گوشه­ای از آخرین تلاش­های به بار نشسته این جهت­ گیری است که به نمایش گذاشته شده است.

 

تازه‌های کسب و کار

رشد چشمگیر 403 درصدی واردات برنج

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از پهلودهی موفق چهاردهمین کشتی حامل کالای اساسی در اسکله ۱۲ بندر شهید رجایی خبر داد. به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل

رشد چشمگیر 403 درصدی واردات برنج

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از پهلودهی موفق چهاردهمین کشتی حامل کالای اساسی در اسکله ۱۲ بندر شهید رجایی خبر داد. به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل