معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: سیل اخیر ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت اولیه به جاده های کشور در مناطق سیل زده وارد کرده است.
به گزارش سایت خبری ماهنامه صنعت حمل و نقل به نقل از ایلنا، رضا اکبری معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با بیان این که در حال حاضر هیچ راه شریانی، اصلی و بزرگراهی در اثر سیل مسدود نیست، درباره آخرین وضعیت شبکه راه های استانهای سیلزده گفت: در طول یک هفته گذشته استانهای کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان درگیر سیل بودند که خوشبختانه شرایط این استانها در حال حاضر به وضعیت عادی بازگشته است.
اکبری با تاکید بر این که در حال حاضر هیچ محور شریانی در کشور بر اثر سیل مسدود نیست، گفت: تمام راههای اصلی و بزرگراهی رفع انسداد شده اند و تنها یک محور فرعی در جنوب کرمان، محور رودبار به قلعه گنج به دلیل جریان آب در این مسیر مسدود است، البته در محور فرعی رودبار – کهنوج هم آب جریان دارد اما تردد امکانپذیر است.
وی درباره آخرین وضعیت راههای روستایی در استانهای سیلزده اظهار داشت: در روزهای ابتدایی وقوع سیل مسیر ارتباطی با ۶۳۰ روستا قطع بود که طبق آخرین گزارشها این عدد به ۱۵۰ راه روستایی کاهش پیدا کرده است.
اکبری افزود: با توجه به گزارش های دریافتی امکان بازگشایی راه ۱۰۰ روستای دیگر نیز وجود دارد اما رفع انسداد ۵۰ روستای باقیمانده، منوط به فروکش کردن کامل آب از سطح مسیر است.
معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با بیان این که از ابتدای وقوع سیل در کشور ۹۰۰۰ کیلومتر شبکه جادهای و راه ارتباطی درگیر سیل شدند، گفت: البته تمام این مسیرها تخریب نشده است اما نیاز به تعمیر و مرمت دارند.
معاون راهداری کشور ادامه داد: بر اثر سیل اخیر همچنین ۵۰۰ دستگاه پل و آبرو خسارت دیده اند و در حال حاضر ۹۰۰ دستگاه ماشینآلات و ۱۳۰۰ نیروی راهداری در حال فعالیت برای بازگشایی مسیر و مرمت شبکه جادهای در استانهای سیلزده هستند.
اکبری گفت:به غیر از سه استان مذکور، استانهای خوزستان، خراسان جنوبی هم کمابیش با موضوع سیل درگیر بودند و در حال حاضر ۱۷۴ اکیپ راهداری در تمام نقاط کشور در حال بازسازی مسیرهای سیلزده هستند.
وی درباره میزان خسارات وارد آمده بر شبکه جادهای ناشی از وقوع سیل در این استانها اظهار داشت: باید آب به صورت کامل از سطح جادهها فروکش کند تا میزان دقیق خسارتهای وارد آمده تعیین شود و این میزان به تایید استانداری برسد و بعد به سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اعلام شود که هنوز این مراحل طی نشده است اما طبق برآورد اولیه کارشناسان میزان خسارتها ۶۰۰ میلیارد تومان محاسبه شده است.
معاون راهداری با اشاره به انسداد برخی از جادههای کشور به دلیل مقابله با شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: در برخی از استانها مقامات محلی استانی و قضایی تصمیم به انسداد برخی از جادهها برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا داشتند.
وی با بیان این که در حال حاضر ۱۰ مسیر به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بسته است، خاطرنشان کرد: مسیر خلخال – اسالم، جاده قدیم پل، محورهای زال – اندیمشک، جاده قدیم باغچه – مشهد، جاده روانسر به کامیاران در استان کرمانشاه و جاده تلو در تهران مسدود شده اند و در استانهای خوزستان، بوشهر و یاسوج نیز به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا مسیرهایی در حال حاضر مسدود است .
اکبری با بیان این که برای برخی از این محورها مسیر جایگزین در نظر گرفته شده است، افزود: برخی از این مسیرها از داخل شهر میگذرد و مقامات محلی برای کاهش ارتباط مسافران با بومیان این شهرها اقدام به انسداد برخی از این جادهها کرده اند اما تمام این ۱۰ مسیر مسدود شده برای بومیان باز است.