مانور ملی جستجو و نجات و مقابله با آلودگی نفتی در دریا با دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده مانور از جمله دستیابی به اهداف مانور در ارتقای توان عملیاتی مقابله با آلودگی نفتی، اطفای حریق، امداد و نجات و بهبود هماهنگی ارگان های دریایی در آستانه سفرهای مسافری و گردشگری دریایی نوروز ۹۹ در بندر امبرآباد برگزار شد.
به گزارش سایت ماهنامه صنعت حمل و نقل به نقل از روابط عمومی بندر امیرآباد؛ این مانور با اهداف «ارتقای سطح آمادگی و همکاری ملی برای مواجهه سریع و موثر با سوانح بزرگ دریایی از طریق ایجاد هماهنگی بین سازمان های کشوری و لشکری استانی» ، ارتقای سطح کیفی ، سطح ایمنی و سرعت عمل در پیشگیری از سوانح دریایی، برنامه ریزی و حصول اطمینان از آمادگی تیم های عملیاتی مرتبط با فعالیت های جستجو و نجات دریایی ، مقابله با آلودگی نفتی، اطفای حریق و امداد پزشکی در شرایط اضطرار دریایی برگزار شد.
«سنجش توان و آمادگی نیروهای امدادی در مقابله با شرایط اضطراری و حوادث احتمالی دریایی و بندر» ، «ارزیابی توان تجهیزاتی و منابع پشتیبانی کننده موجود در هنگام مواجهه با سوانح دریایی در شرایط اضطرار» و « بالا بردن سطح آگاهی دریانوردان و اشاعه فرهنگ جستجو و نجات و حفظ محیط زیست برای عموم مردم» از دیگر اهداف مهم این مانور بود.
در مانور ملی جستجو و نجات و مقابله با آلودگی دریا در بندر امیرآباد، به جز سازمان بنادر، دستگاه هایی از اداره کل پدافند غیر عامل استان مازندران، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ( نداجا )، نیروی دریایی سپاه جمهوری اسلامی ایران، سازمان حفاظت محیط زیست (اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران) ، مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان مازندران ، سازمان شیلات ایران (اداره کل شیلات استان مازندران)، سازمان هواپیمائی کشوری، شرکت مادر تخصصی فرودگاه های کشور منطقه مازندران، شرکت نفت خزر، شرکت کشتی سازی صدرا شمال، پایانه نفتی شمالو شرکت آیسکو، شرکت هدایت کشتی خلیج فارس و شرکت خط دریا بندر حضور داشتند.
بنا بر این گزارش، برخورد یک کشتی تانکر ورودی به بندر امیرآباد با یکی از شناورهای عبوری آغاز این مانور بودکه با ریزش نفت سنگین در دریا، تیم مقابله با آلودگی این بندر با هماهنگی مرکز اضطرار دریایی ، وارد عملیات جمع آوری این آلودگی می شود. در ادامه این عملیات تیم مقابله با آلودگی نفتی به وسیله دو فروند یدک کش، بارج مخصوص جمع آوری آلودگی نفتی، انواع تجهیزات به روز جمع آوری نفت شامل انواع اسکیمرها، بوم، دیسپرسنت پاش موفق به مهار این آلودگی شدند.
بنابر این گزارش، جلیل اسلامی، معاون امور دریایی سازمان بنادر در جلسه ارزیابی این مانور ، نتایج حاصل از اجرای آن را مثبت ارزیابی و بر همکاری کلیه ارگان ها در زمان بروز سوانح منجر به آلودگی تاکید کرد.
داوران (نمایندگان دستگاه های ذیربط) در بخش جستجو و نجات دریایی، مقابله با آلودگی، اطفای حریق و خدمات پزشکی را نیز مورد بررسی قرار دادند و راهکارهایی جهت بهبود مانور بعدی را ارائه کردند.