مدیرکل غله خوزستان از برنامه ریزی برای واردات ۵۰۰ هزار تن شکر خام از بندر امام خمینی در سال جاری خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری لجستیک و زنجیره تأمین، خدارحم امیری زاده افزود: واردات شکر خام برای تنظیم بازار و تأمین نیازهای داخلی توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران انجام میشود.
وی گفت: واردات شکر خام برای تصفیه در کارخانههای نیشکری خوزستان، بهتدریج وارد بازار مصرف خواهد شد. ضمن اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون چند محموله شکر خام از هندوستان وارد بندر امام خمینی شده و سپس به کارخانه تصفیه شکر خوزستان منتقل شده است.
امیری زاده افزود: واردات شکر خام به کشور از طریق بندر امام خمینی طبق برنامه پیش میرود و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.
وی گفت: واردات شکر خام از بندر امام خمینی تا هر زمان که نیاز باشد ادامه خواهد یافت و تحریمهای امریکا علیه ایران تأثیری در واردات کالاهای اساسی ندارد.
مدیرکل غله خوزستان در ادامه با اشاره به اینکه سیلاب اخیر بیش از ۳۰ هزار هکتار از اراضی نیشکری خوزستان را به زیر آب برد و بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال به صنعت نیشکر استان خسارت زد افزود: امسال برای جبران کسری تولید شکر نیازمند واردات این محصول هستیم.
چندی پیش عباس کشاورز معاون وزیر جهاد کشاورزی گفته بود برای جبران کسری تولید شکر ناچاریم واردات شکر را از طریق بندر امام خمینی انجام دهیم.
وی گفت: واردات شکر به کشور بهمنظور تنظیم بازار و کاهش نوسانات قیمتی شکر ادامه مییابد و درنهایت به ثبات بازار شکر خواهد انجامید.
بازار شکر در هفتههای اخیر تحت تأثیر کاهش شدید این محصول استراتژیک در خوزستان، با نوسانات شدید قیمتی روبهرو بوده است.
شایانذکر است بیش از ۹۰ درصد غلات و نهادههای دامی و روغنی کشور از طریق بندر امام خمینی وارد کشور میشود.
بندر امام خمینی دومین بندر عملیاتی و راهبردی جمهوری اسلامی ایران پس از بندر شهید رجایی در استان هرمزگان است.
این بندر که درخور موسی واقع شده نقش محوری و تعیینکننده در پشتیبانی از رزمندگان هشت سال جنگ با عراق و تأمین نیازهای اساسی جبهههای نبرد داشت به همین دلیل نیروی هوایی ارتش عراق با حملات مستمر خود تلاش زیادی برای توقف فعالیت بندری آن انجام داد ولی موفق به این کار نشد.