مهدی صفری مقدم
مدیرکل دفتر طرح جامع و مدلهای حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی
طی یک سال اخیر شاهد آغاز و شکلگیری مجموعه تحولاتی در 3 حوزه اساسی از زنجیره ارزش فعالیتهای سیاستگذاری و برنامهریزی کلان بخش حمل و نقل و لجستیک کشور بودیم که بواسطه این مجموعه تحولات، مقطع کنونی را میتوان نقطه عطفی در فعالیتهای این حوزه طی سالهای اخیر در کشور دانست.
یکم؛ سیاستگذاری و تعیین راهبردها:
موج نخست این مجموعه تحولات در حوزه سیاستگذاری و ترسیم راهبردهای کلان بخش حمل و نقل شکل گرفت. گام آغازین این موج با تدوین و ابلاغ “سند استراتژیهای بخش حمل و نقل” به همه شرکتها و سازمانهای ذیربط در مجموعه وزارت راه و شهرسازی و خارج از آن توسط وزیر راه و شهرسازی و رئیس شورای عالی هماهنگی ترابری کشور بروز و ظهور یافت. این برای اولین بار در کشور است که چنین سندی تهیه و در شورایعالی هماهنگی ترابری به عنوان بالاترین مرجع سیاستگذاری بخش حمل و نقل به تصویب میرسد. این سند با رویکرد چالش محور (Issue Base) به بررسی موضوعات استراتژیک بخش حمل و نقل پرداخته و با شناسایی شش چالش استراتژیک مشخص شده است.
در شکل زیر در صدد توسعه اهداف و استراتژیهای مناسب برای فائق آمدن بر این چالشها برآمده است.
بر این اساس 7 هدف استراتژیک، 25 استراتژی و 154 اقدام استراتژیک به عنوان مجموعه راهکارهای پیشنهادی طراحی و ارایه شده است که در نهایت از میان آنها اهداف و استراتژیهای ذیل به عنوان موضوعات اصلی و محوری که ضروری است بر آنها تمرکز شود، ازسوی شورایعالی ترابری به تصویب رسیدند …
ادامه این نوشتار را میتوانید در شماره 369 ماهنامه صنعت حمل و نقل بخوانید.