مدیران عامل مپنا و گروه مانی آسیا

امضای قرارداد احداث نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F

با حضور مدیران عامل مپنا و گروه مانی آسیا رخ داد:
امضای قرارداد احداث نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F
قرارداد احداث نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F بخش خصوص ایران، با حضور مدیران عامل گروه مپنا و شرکت بین‌المللی گروه مانی آسیا، به امضا رسید. این قرارداد همزمان با هفدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق، بود .

بر اساس مفاد قرارداد، بلوک نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F ارس، به ظرفیت 451 مگاوات در شرایط ایزو، شامل یک واحد گاز و یک واحد بخار، بویلر بازیاب با آتش اضافی، سیستم خنک کن اصلی از نوع ACC و پست 400 کیلوولت، در استان آذربایجان شرقی، منطقه آزاد ارس احداث می‌شود.

در حاشیه امضای این قرارداد، عباس علی آبادی مدیرعامل گروه مپنا گفت: قبلا چند تفاهم نامه در زمینه احداث نیروگاه های کلاس F برای بخش خصوصی منعقد کردیم . این قرارداد در حال آماده شدن برای تبدیل به قرارداد هستند.

وی افزود: این قرارداد مربوط به احداث یک واحد نیروگاهی سیکل ترکیبی کلاس F است . که با الگوی Double shaft ساخته خواهد شد. ارزش این کار این است، که ما علاوه بر اینکه 5000 مگاوات نیروگاه برای بخش دولتی به روش فاینانس در دست احداث داریم، برای بخش خصوصی هم این کلاس از توربین را خواهیم ساخت.

علی آبادی در ادامه گفت: امیدواریم با توجه به اینکه فناوری این توربین ساخت داخل است، این اقدام سطح توانایی فنی و تکنولوژیکی کشور را ارتقا دهد. ما در گذشته با تجمیع تقاضا این امکان را فراهم کردیم که توربین ساز شویم. امروز هم با تجمیع تقاضا در این حوزه تلاش می کنیم در کلاس های بالاتر برای کشور تامین نیاز کنیم.

مدیرعامل گروه مپنا تصریح کرد: من به شما اطمینان می دهم ما دیگر هیچ انتقال تکنولوژی از این نوع نخواهیم داشت. زیرا در شرایطی هستیم که توسعه تکنولوژی توسط خودمان انجام می شود . کما اینکه در چند ماه اخیر توربین های کلاس E را به مدل هایی که در حال حاضر در دنیا بی نظیرند، ارتقا دادیم.

وی خاطرنشان کرد: ما به زودی توربینی را عرضه خواهیم کرد که 100 درصد طراحی گروه مپنا است . اما توربینی که امروز در حال انتقال تکنولوژی آن هستیم متعلق به کشور آلمان و شرکت زیمنس است . در یک همکاری مشترک به صورت 100 درصد ساخت داخل تولید می شود.

علی آبادی در مورد ارزش این قرارداد گفت: ارزش این قرارداد در حدود 250 میلیون یورو است. اما بسته به اینکه امکانات اضافی داشته باشد یا نه، این عدد می تواند تغییر کند.

گفتنی است مدت احداث این نیروگاه 40 ماه پیش بینی شده و تامین مالی آن از سوی گروه مانی و سایر سرمایه گذاران انجام خواهد شد.

تازه‌های کسب و کار