600 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای تکمیل و توسعه ریلی

صنعت حمل و نقل آنلاین: با حضور مهندس محمد اسلامی، وزیر راه‌و‌شهرسازی، مهندس سعید رسولی، مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و مهندس مقیمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو، بیستم بهمن‌ماه سال‌جاری در محل ایستگاه راه‌آهن تهران مراسم بهره‌برداری از 56 پروژه ریلی با سرمایه‌گذاری 600 میلیارد تومان برگزار شد. پروژه­های مورد بهره­برداری در 13 ناحیه کشور قرار دارند که در بخش­های زیرساخت، علایم و ارتباطات، تعریض خط پایانه اینچه‌برون، نوسازی و بهسازی خطوط ریلی، احداث گذرگاه‌های غیرهمسطح و افتتاح مرکز تعمیرات لکوموتیو است.

همچنین در حاشیه این مراسم تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت راه‌آهن و گروه صنعتی ایران‌خودرو برای حمل محصولات ایران‌خودرو از طریق ریل و نیز ساخت قطعات مورد نیاز صنعت ریلی کشور توسط قطعه‌سازان همکار گروه صنعتی ایران‌خودرو به امضا رسید.

وزیر راه‌و‌شهرسازی در این مراسم افتتاح این‌گونه پروژه­ها را بیانگر استمرار توسعه در کشور عنوان کرد و گفت: برنامه­های توسعه­ای در کشور باید به‌صورت هدف‌مند دنبال شود و از سوی دیگر برنامه­های بیرونی که درخصوص افزایش سهم ریلی صورت گرفته باید به سرعت اجرایی شود تا شاهد رونق آن باشیم. همان‌گونه که شاهد هستیم با برنامه­ریزی­های توسعه ریلی که در سال‌های اخیر توسط شرکت راه‌آهن صورت گرفته است با انجام کارهایی مانند بازسازی و نوسازی­ها و همچنین تأمین واگن­های باری و مسافری حرکت متفاوتی در این حوزه شکل گرفته است.

اسلامی افزود: همچنین چند پروژه بزرگ دیگر را نیز در حوزه زیرساخت­ها داریم که بالغ بر 140 کیلومتر ریل به شبکه اصلی افزوده خواهد شد و با توجه به بحث لجستیک که یکی از نکات کلیدی در این بخش است، حمل‌و‌نقل را در این حوزه روان­تر، ارزان‌تر و با کیفیت بالاتری ارایه خواهیم داد تا قیمت خدمات در این عرصه کاهش یابد.

وزیر راه‌و‌شهرسازی با اشاره به تعریض ریل پایانه اینچه‌برون تاکید کرد: با پیگیری­های مستمری که صورت گرفت، مشکلات این پروژه برطرف شد و به‌زودی شاهد زیر بار رفتن قطارها در این پایانه خواهیم بود. پروژه­هایی که امروز شاهد افتتاح و بهره­برداری از آن‌ها هستیم در بخش­های ایمنی، زیرساخت و افزایش ضریب سرعت در ریل است و تا پایان سال‌جاری پروژه­های دوخطه شدن برخی مسیرها را هم در دستور کار راه‌آهن داریم تا علاوه بر افزایش ایمنی و سرعت، بهره­وری در این حوزه نیز افزایش مطلوبی داشته باشد.

اسلامی یکی دیگر از پروژه­های مهم را امضای تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت راه‌آهن و گروه صنعتی ایران‌خودرو دانست و بیان کرد: با توجه به مزیت­های خوبی که حمل‌و‌نقل ریلی داراست، مقرر شده تا شرکت ایران‌خودرو محصولات و محموله­های خود را حتی­المقدور از طریق ریل به بندر خشک آپرین حمل کند و همچنین توافق شده که مراکز صنعتی ایران‌خودرو به خط‌آهن مجهز شوند تا عملاً با اتصال به شبکه اصلی ریلی کشور شاهد جذب بار از جاده به ریل باشیم.

در ادامه مراسم مهندس سعید رسولی، مدیرعامل شرکت راه‌آهن خاطرنشان کرد: این تعداد پروژه به ارزش 600 میلیارد تومان در 13 ناحیه ریلی کشور به بهره­برداری می­رسد. ازجمله این 56 پروژه، توسعه علایم الکتریکی، احداث تقاطع‌های غیرهمسطح، ریل­گذاری و احداث خطوط ریلی، نصب پله­های برقی، ایمن­سازی برخی گذرگاه‌ها، نصب جک بالابر واگن­ها، اتصال ریلی به مجتمع­های معدنی و از همه مهم‌تر تعریض ریل پایانه اینچه‌برون به طول 5/3 کیلومتر است. همچنین احداث و بهره­برداری از مرکز تعمیرات و نوسازی و بهسازی لکوموتیوها در شهر مشهد نیز جزو این پروژه­های مهم است که کشور را به لحاظ تعمیر و نگهداری در این بخش خودکفا می­کند.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن، بازسازی و بهسازی خطوط ریلی را در برخی بلاک­ها و مسیرها ازجمله این پروژه­ها عنوان کرد و افزود: در برخی مسیرها به دلیل فرسودگی ریل­ها اقدام به بازسازی آن‌ها شده که این امر موجب افزایش ایمنی و سرعت قطارها می­شود. در راستای افزایش سهم راه‌آهن در حمل‌و‌نقل کشور و کاهش حمل‌و‌نقل جاده­ای هم تفاهم‌نامه­ای با گروه صنعتی ایران‌خودرو طی این مراسم به امضا خواهد رسید که علاوه بر جابه‌جایی محصولات و قطعات این شرکت، نسبت به ساخت محصولات و تجهیزات ریلی نیز همکاری­های تنگاتنگی بین ما و ایران‌خودرو صورت خواهد گرفت.

رسولی یکی از موارد مهم دیگر را  پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری ویژه نوروز بیان کرد و گفت: نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد افزایش 10درصدی تقاضا بوده­ایم و از سوی دیگر خرید اینترنتی بلیت قطارهای نوروزی نیز حدود 9درصد افزایش داشته است.

تازه‌های کسب و کار