گردشگری سلامت در ایران به مانند قربانی

صنعت حمل و نقل آنلاین: نشست هم­اندیشی اقتصادی توسعه گردشگری سلامت با محوریت آژانس­های مسافرتی به عنوان کارگزاران تجاری، با حضور آژانس­داران، نمایندگانی از وزارت خارجه، وزارت بهداشت و مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی آبان ماه در هتل اسکان تهران برگزار شد. در این برنامه مسوولان مرکز توسعه گردشگری سلامت پس از تببین نقش دفاتر خدمات مسافرتی در رونق صنعت گردشگری سلامت و معرفی ظرفیت­های ایران در این بخش از گردشگری، از آژانس­داران خواستند تا بیشتر از قبل در این حوزه ورود کنند. همچنین در این راستا این مرکز آمادگی دارد تا با بخش­های مختلف در زمینه توسعه شبکه ارتباطی با سایر کشورها همکاری کند. این اقدام می‌تواند سرآغازی برای ورود بخش خصوصی به معرفی ظرفیت­های ایران در کشورهای اسلامی باشد.

همچنین در این نشست تجربیات کشورهایی مانند ترکیه و هند در حوزه گردشگری سلامت بیان و اعلام شد که ایران نیز باید در این حوزه با توجه به ظرفیت­هایی که دارد بیشتر ورود پیدا کند و این که اکنون کشوری مانند هند برای جذب گردشگر سلامت شرکت­های فعالی در این زمینه دارد.

معرفی ظرفیت­های همکاری در سومین کنگره و نمایشگاه توسعه روابط اقتصادی در حوزه سلامت با محوریت کشورهای اسلامی از جمله مباحث دیگری بود که در این نشست به آن پرداخته شد.

 

مهدی کریمی رییس شورای سیاست­گزاری مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی گفت: صنعت گردشگری امروزه به یکی از بزرگترین و پردرآمدترین بخش­های اقتصادی جهان تبدیل شده است. با درک اهمیت گردشگری از جنبه­های مختلف، اشکال نوینی برای آن ابداع شده و تعامل یافته است. گردشگری سلامت یکی از اشکال قابل توجه گردشگری نوین است. افزایش امید به زندگی از یک سو و پیچیدگی­های شرایط زندگی در دوران کنونی از سوی دیگر که موجب بروز انواع ناتوانی­های جسمی و روحی در جوامع شده است، دستیابی به راهکارهای مناسب با کمترین هزینه­ها را در دستور کار سیاستگزاران، فعالان سلامت و گردشگری کشورها قرار داده است.

وی ادامه داد: ایران اسلامی از دیرباز  به واسطه ارایه خدمات مطلوب درمانی، وجود پزشکان متبحر و ظرفیت­های بکر و طبیعی در حوزه گردشگری مورد توجه کشورها بوده ولی به دلیل عدم تبلیغ و معرفی حرفه­ای در عرصه­های بین­المللی تاکنون نتوانسته جایگاهی در خور توانمندی­های بالقوه خود کسب نماید.

کریمی در این راستا تصریح کرد: تبلیغات و فعالیت­های گسترده کشورهای مستعد در عرصه سلامت منطقه نیز روز به روز باعث کمرنگ­تر شدن نقش ایران در خدمات سلامت و گردشگری گردیده که از آن جمله می­توان به فعالیت­های موثر کشورهای ترکیه، هندوستان، امارات متحده عربی و عمان اشاره کرد.

وی ادامه داد: در این میان کارگزاران تجاری فعال در بخش­های سلامت و گردشگری نقشی موثر در معرفی و تعریف همکاری­های بین­المللی با هدف توسعه روابط اقتصادی حوزه سلامت داشته است.

کریمی گفت: توانسته­ایم در حدود پنجاه کشور اسلامی را به صورت یک شبکه بین­المللی با هم مرتبط کنیم که در حال حاضر فعالیت بسیار خوبی دارد.

رییس شورای سیاستگزاری مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی با اشاره به اینکه دبیرخانه مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی فعالیت خود را از تهران شروع کرده افزود: در حال حاضر توانسته­ایم بیش از 38 کشور از کشورهای اسلامی را در حد وزیر و معاون وزیر در شورای مرکزی گرد هم آوریم.

وی گفت: در ایران زیرساخت­های بسیار مناسبی در این حوزه در حال شکل­گیری است و ما بسیار توانمندانه می­توانیم فعالیت کنیم اما آن را نادیده گرفته­ایم. کریمی با تاکید بر اینکه یک چهارم تا یک سوم درآمد نفت کشور را می­توانیم از گردشگری سلامت تحصیل کنیم گفت: جایگاه شرکت­های مسافرتی در کنار جایگاه بیمارستان­ها از رتبه و اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه در حوزه گردشگری سلامت شبکه ارتباطی قوی ایجاد کرده­اند و آن را در سطح کشورهای اسلامی مدیریت می­کنند افزود: در کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای میانه به شدت در این حوزه در حال فعالیت اقتصادی هستند اما متاسفانه در ایران با وجود اخذ مجوزهای گوناگون در حوزه گردشگری سلامت، اهمیتی به این موضوع داده نشده است.

رییس شورای سیاستگزاری مرکز گردشگری سلامت کشورهای اسلامی سپس به تعریف گردشگری سلامت از زبان سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) پرداخت و گفت: خدماتی که به بهبود یا افزایش سلامتی و روحیه فرد و در مکانی خارج از محل سکونت او و بیش از 24 ساعت به طول بیانجامد تعریف گردشگری سلامت است.

کریمی گردشگری پزشکی، گردشگری طبیعت درمانی و گردشگری تندرستی را از شاخه­های مهم گردشگری سلامت خواند و گفت: ایران در سده­های گذشته جایگاه به خصوصی در گردشگری سلامت داشته که متاسفانه آن را از دست داده است. این درحالی است که ما امروزه از بهترین پزشکان دنیا برخورداریم.

وی افزود: در حوزه گردشگری طبیعی، ایران دارای مراکز بسیاری است که در کنار منابع طبیعت‌درمانی امکانات اقامتی، رفاهی و نظارت پزشکی را برای گردشگران آماده کرده­اند تا گردشگران بتوانند در آرامش و رفاه کامل از این نعمت­های خدادادی استفاده کنند.

وی گفت: ما در غرب آسیا به خاطر وسعت و جمعیتی که داریم، یکی از بزرگترین کشورهایی هستیم که می­توانیم در این حوزه فعالیت کنیم اما متاسفانه نه دارای کمپینگ­های ورزشی خوبی هستیم نه توریسم ورزشی برای ما معنی پیدا کرده است.  در حالی که دارای بهترین پیست­های اسکی، بهترین زیرساخت­ها برای شنا و بهترین حوزه­های جنگلی هستیم اما متاسفانه نتوانستیم از آن بهره­برداری کنیم.

وی با انتقاد از محور قرار گرفتن نفت و درآمد نفتی در ایران افزود: کشوری مانند عمان یک طرح 25 ساله در حوزه توریسم ورزشی دارد و با وجود اینکه بسیاری از ظرفیت­های خدادادی ایران را ندارد هر ساله درآمد فراوانی از این طریق به دست می­آورد. کریمی اهداف صنعت گردشگری سلامت در ایران را اینگونه برشمرد: 1) اشتغال­زایی و رشد کیفی در بخش سلامت کشور 2) کسب درآمد و ارزآوری و حمایت از رشد اقتصادی در کشور 3) تبدیل شدن به قطب گردشگری سلامت در منطقه جذب گردشگران سلامت از کشورهای آسیای میانه و قفقاز، کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای اسلامی 4) بسترسازی جهت جذب سرمایه­گذاری­های خارجی.

وی با تاکید بر نقش موثر آژانس­های مسافرتی در توسعه اقتصاد گردشگری سلامت افزود: با نگاهی به کشورهای پیشروی منطقه یا جهان، تعداد کثیری از شرکت­های فعال در حوزه گردشگری سلامت را خواهیم یافت که با انجام فعالیت­های خدماتی، ترویجی و تبلیغاتی سیل عظیمی از علاقه­مندان به دریافت خدمات سلامت را به سوی کشورها جذب می­کنند.

رییس مرکز گردشگری سلامت کشورهای اسلامی گفت: با توجه به رشد و توسعه روز افزون صنعت گردشگری به ویژه در بخش سلامت، فعالیت موثر آژانس­های خدمات مسافرتی و گردشگری و کارگزاران مرتبط علاوه بر عواید اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، فرصت­های اقتصادی مطلوبی برای فعالان این عرصه به وجود خواهند آورد که از آن جمله می­توان به مواردی چون توسعه شبکه ارتباطی با فعالان گردشگری و درمان سایر کشورها، بهره­مندی مطلوب اقتصادی در زمینه معرفی و ارایه خدمات پشتیبانی به گردشگران سلامت کشورها، توسعه بازار در ابعاد داخلی و بین­المللی با معرفی جذابیت­های گردشگری در بخش­های درمانی، طبیعی، تندرستی و ورزشی، برندینگ و توسعه فعالیت­ها در سایر حوزه­های تخصصی گردشگری اشاره کرد.

کریمی با اشاره به اینکه با تمام بیمه­های کشور جلسه گذاشتیم و به جز بیمه سامان از هیچ کدام از آنها نتوانستیم خدماتی دریافت کنیم گفت: قبل از اینکه دوستان بانک رفاه نیز پای کار بیایند با اکثریت بانک­ها و حتی بانک مرکزی جلسه­های متعدد برگزار کردیم که متاسفانه راهکاری ایجاد نشد. وی افزود: همین جا از دوستان بانک رفاه و بیمه سامان تقاضا می­کنم نسبت به گردشگری سلامت اهتمام ویژه داشته باشند چرا که جابه­جایی مالی بسیار بالایی برای کشور خواهد داشت.

کریمی مطالب مورد اهمیت جهت توسعه فعالیت بخش­های خصوصی در حوزه گردشگری سلامت را این­گونه برشمرد: 1) عواید اقتصادی مطلوب از فعالیت در این حوزه 2) رقابت با کشورهای منطقه در برندسازی خدمات سلامت 3) وجود دانش پزشکی عالی و خدماتی تخصصی مطلوب جهت پذیرش گردشگران سلامت 4) وجود ظرفیت­های طبیعی و جذاب منحصر به فرد 5) لزوم توسعه فعالیت­های بین­المللی در حوزه گردشگری به منظور بهره­مندی از ظرفیت­های به وجود آمده 6) عدم توفیق در دستیابی به سهم جمهوری اسلامی ایران از گردش اقتصادی حوزه سلامت و نقش موثر بخش­های خصوصی در بهبود شرایط 7) امکان بهره­مندی از خدمات حمایتی نهادهای فعال در حوزه سلامت و همچنین سازمان­های بین­المللی .

وی درباره وضعیت دو کشور هند و ترکیه در حوزه گردشگری گفت: هند با وجود جمعیت بالای یک میلیارد نفر به شدت در این حوزه فعالیت می­کند و مراکز درمانی آن به صورت زنجیروار و به هم پیوسته کار می­کنند. ترکیه نیز با اینکه خیلی دیرتر از ما فعالیت خود را در حوزه گردشگری سلامت آغاز کرده اما با موفقیت بیشتری روبرو بوده است.

رییس شورای سیاستگزاری مرکز توسعه گردشگری سلامت به تشریح وظایف این مرکز پرداخت و گفت: کمک به ارتقاء دانش فنی واحدهای مرتبط به منظور رقابت در عرصه­های بین­المللی، ارایه خدمات مشاوره­ای به فعالان اقتصادی این حوزه به منظور کمک به رشد و برندسازی، ایجاد فضای مناسب فعالیت اقتصادی برای بخش­های خصوصی و دولتی فعال، سازماندهی توانایی­ها و امکانات موجود کشورهای اسلامی برای ایجاد پیوند بین امکانات و منابع، ایجاد بستر مناسب حضور و همکاری واحدهای فناوری و شرکت­های دانش بنیان را از جمله وظایف این مرکز خواند.

کریمی برگزاری دوره­های آموزشی، حمایت از دفاتر و شرکت­های خدمات مسافرتی و گردشگری منتخب، ارایه تسهیلات جهت مشارکت موثر شرکت­های خدمات گردشگری در کنگره و نمایشگاه سالانه توسعه روابط اقتصادی در حوزه سلامت با محوریت کشورهای اسلامی، حمایت اجرایی به منظور تعریف همکاری­های اقتصادی مشترک با سایر کشورها و ارایه خدمات حمایتی به منظور حضور در نمایشگاه­های مرتبط در سایر کشورها را از جمله شیوه­های همکاری تعیین شده برای مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی برشمرد. وی در خصوص پنل­های تخصصی مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی که هر ساله برگزار می­شود تصریح کرد: سال گذشته از تمام شبکه­های بین­المللی حضور داشتند که این خود بازتاب بین­المللی گسترده­ای داشت. ما سیاسی عمل نمی­کنیم و حوزه ما حوزه تخصصی است.

کریمی گردشگری سلامت، توریسم ورزشی، غذای سالم و زنجیره تامین، گردشگری خرید، دارو و تجهیزات پزشکی، طب سنتی و گیاهان دارویی، توسعه روابط دانشگاهی و فناوری و فرصت­های سرمایه­گذاری را از جمله پنل­های تخصصی مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی برشمرد.

وی در خصوص اقتصاد گردشگری سلامت تشریح کرد: پیش­بینی می­شود گردش مالی حوزه تورسیم دنیا در سال­های آتی، از گردش مالی بخش صنعت فراتر رود و تا چند سال دیگر به 2 تریلیون دلار برسد. البته سهم ما بسیار ناچیز است.

او با اشاره به تحریم­هایی که هر روز رنگ عوض می­کنند گفت: بانک رفاه به عنوان کارگزار رسمی مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی با همکاری سایر بانک­های خارجی انتخاب شده است.

کریمی با تاکید بر اینکه مهم­ترین مسوولیت بانک رفاه، تاسیس دفتر سرمایه­گذاری گردشگری سلامت به عنوان کارگزار مشاور و سرویس دهنده در این بانک خواهد بود گفت: با توجه به نقل و انتقالات بالای مالی که امسال و سال آینده خواهیم داشت، بانک رفاه بسیار نقش موثری خواهد داشت. وی با اشاره به ضعف بیمه­های داخلی در بازارهای بین­المللی گفت: با تصمیمی که در شورای مرکزی گرفته شد، بیمه سامان به عنوان بهترین گزینه انتخاب شد. بیمه سامان در حوزه گردشگری و گردشگری سلامت به خوبی در حال فعالیت است به همین خاطر خواهش کردیم در کنار ما حضور داشته باشد.

کریمی در پایان اشاره کرد: مرکز گردشگری سلامت کشورهای اسلامی به منظور دستیابی به اهداف عالیه این مرکز آمادگی خود را جهت همکاری با کلیه فعالان حوزه سلامت کشورهای اسلامی اعلام می­دارد.

هر کس قصد ذبح کردن گردشگری سلامت را دارد

حرمت­الله رفیعی رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ضمن خوش­آمدگویی و تقدیر از حضور چشمگیر و گسترده نمایندگان دفاتر گفت: انجمن صنفی ما با مرکز توسعه گردشگری سلامت تفاهم­نامه­ای امضا کرده است و امیدواریم این همکاری­ها گسترش روز افزونی داشته باشد.

وی در ادامه ضمن انتقاد از رفتاری که مسوولان و سیاستمداران نسبت به گردشگری دارند افزود: گردشگری در ایران به مانند یک قربانی است که هر کس قصد ذبح کردن آن را دارد. هر نامزدی که می­خواهد بر صندلی ریاست بنشیند از گردشگری مایه می­گذارد. رفیعی در ادامه گفت: هیچ وقت اجازه نداده­اند گردشگری در جایگاه خودش قرار بگیرد و به دست اهلش به انجام برسد. این دوستانی که اینجا حاضر هستند، سرمایه، وقت و فکرشان را برای این حوزه هزینه کرده­اند و سال­های سال تجربه کرده­اند به همین خاطر شایسته نیست حدود50 سال سابقه یک فرد را قربانی پست و مقام چند ساله یک مقام سیاسی کنیم.

وی با اشاره به اهمیت بالای گردشگری سلامت در حوزه ارزآوری، از دولت خواست رویه­ای را تدبیر کنند که آژانس­های مسافرتی و دفاتر خدمات جهانگردی بتوانند به صورت مستقیم از توریسم سلامت سهم داشته باشند تا بتوانند در چرخه­ای که هتل­داران و بیمارستان­ها و پزشکان در قسمت دیگر آن هستند وظیفه خود را به خوبی انجام دهند.

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفت: سوال اساسی که در این حوزه مطرح می­شود این است که چرا حوزه گردشگری امسال کم رونق­تر از سال­های گذشته ظاهر شده است؟ یکی از دلایل اصلی این ضعف وجود آژانس­های دولتی بوده که کارایی لازم ر ا در این زمینه ندارند و به نظر من این صنعت را باید به کارشناسانی واگذار کرد که در این زمینه از تجربه و درایت لازم برخوردارند.

وی افزود: گردشگری سلامت وارد کشور می­شود و به جای اینکه به رشد اقتصادی کشور کمک کند، سبب تزلزل این حوزه و ضعف آن می­شوند. مهم­ترین دلیل شکست گردشگری سلامت در ایران این است که نظارت کافی بر روی این موضوع وجود ندارد و عدم وجود زیرساخت­های مناسب، توریست­های سلامت ترجیح می­دهند خود (بدون واسطه و راهنما) وارد کشور شوند.

رفیعی تصریح کرد: افرادی که به تازگی به این حوزه راه یافته­اند، توانسته­اند سهم ما در بازار را در این حوزه کاهش دهند. ضعف ما در این حوزه به دلیل پراکندگی و نداشتن هماهنگی با یکدیگر و انجمن گردشگری سلامت است.

وی در پایان گفت: نابسامانی­ها در این حوزه در کشور ما به اندازه­ای است که اگر در یکی از کشورهای همسایه، نمایشگاهی در خصوص گردشگری سلامت برگزار شود، هیچ یک از افراد و موسساتی که در این زمینه فعال هستند نمی­توانند در آن نمایشگاه حضور داشته باشند و گردشگری سلامت و امکانات کشورمان را به دیگران معرفی کنند.

جذب سرمایه گذاری حوزه گردشگری سلامت

دکتر فرخ نژاد نماینده عالی بانک رفاه و عضو هیات مدیره این بانک با بیان اینکه بانک رفاه با حدود60 سال تجربه، یکی از قدیمی­ترین بانک­های کشور است که توانسته سرویس­ها و خدمات مناسبی را ارایه کند گفت: در حوزه سلامت سرویس دهنده خدمات بانکی به همه عزیزان در این حوزه هستیم. از وزارت بهداشت و درمان تا سازمان نظام پزشکی و مجموعه­های بیمه­ای مانند بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی.

وی با ارایه گزارشی از عملکرد بانک رفاه کارگران در حوزه بانکداری و خدمات پولی ـ مالی افزود: همکاران ما در حوزه توریسم سلامت برنامه­هایی دارند انشاء­الله تفاهم نامه قطعی خواهد شد.

فرخ نژاد با تاکید بر اینکه دفتر جذب سرمایه­گذاری حوزه گردشگری سلامت در بانک رفاه مراحل پایانی خود را برای آغاز به کار طی می­کند افزود: در تفاهم­نامه کلی حتما بانک به مواردی که تعهد می­کند عمل کرده و ریز آن را منتشر خواهد کرد.

توریسم درمانی یک فرصت طلایی برای ایران

خانم نجما واسفی نماینده عالی بیمه سامان و معاون شعبه تخصصی گردشگری بیمه سامان نیز در سخنرانی خود گفت: شرکت بیمه سامان به عنوان فعال­ترین و بزرگترین شرکت بیمه در زمینه ارایه خدمات بیمه­ای به صنعت گردشگری در حوزه بیمه­های مسافرتی، درمان، آتش­سوزی، اتومبیل و تمامی خدمات بیمه­ای مشغول فعالیت است. وی افزود: بیمه سامان به عنوان تنهاترین و اولین شرکت بیمه­ای است که محصولات خودش را از طریق شعبه تخصصی گردشگری به بانیان صنعت توریسم ارایه می­دهد.

نماینده عالی بیمه سامان تصریح کرد: هم اکنون شرکت بیمه سامان با سرمایه­گذاری در بخش بیمه­های مسافرتی و خدمات درمانی و قرارداد با شرکت­های کمک­رسان در سطح اروپایی و بین­المللی موفق شده است با بیش از 50 هزار مرکز درمانی و بیمارستان­های معتبر به صورت آنلاین و بدون واسطه ارتباط برقرار کند تا بتواند تمامی هزینه­های مسافرتی و درمانی را در خارج از کشور پوشش دهد.

وی با تاکید بر اینکه تجربه بیمه سامان با 2 میلیون بیمه مسافرتی در سال می­تواند ارزش­ بسیاری برای فعالان در حوزه گردشگری داشته باشد افزود: تمامی موارد در بیمه سامان به صورت تخصصی نیازسنجی می­شود و ما دقیقا همگام با نیاز مشتری و تقاضای بازار قدم بر می­داریم تا رضایت­مندی بیشتری را ایجاد کنیم.

خانم واسفی در پایان با بیان اینکه بیمه سامان با تاسیس دفاتر در کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان و به زودی گرجستان و دیگر کشورها سعی در گسترش شبکه فروش خود دارد گفت: طرح گردشگری سلامت حوزه­ای است که بیمه سامان به عنوان پروژه اجرایی در حال طراحی و ارایه برنامه است و قطعا توریسم درمانی به عنوان یکی از فرصت­های طلایی بازار گردشگری قلمداد خواهد شد.

اصلی­ترین سرمایه در حوزه گردشگری سلامت، نیروی انسانی است

محمود محمدی دبیر ستاد هماهنگی روابط خارجی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: در ستاد هماهنگی روابط خارجی اقتصادی وزارت امور خارجه در بخش گردشگری به طور خاص هم کمیته گردشگری داریم و هم کارگروه و نیز جلسات متعددی پیرامون این موضوع برگزار شده و می­شود.

وی افزود: حدود50 کشور به عنوان کشورهای هدف گردشگری به صورت مکتوب به ما اعلام شده است که از بین این کشورها یک اولویت­بندی انجام داده­ایم تا سایر دستگاه­ها از نیازهای اقتصادی در این کشورها مطلع شوند. وابستگان اقتصادی ما نیز در وزارت امور خارجه به این کشورها اعزام می­شوند که از جمله وظایف آنها پاسخگویی به نیاز گردشگران است.

دبیر ستاد هماهنگی روابط خارجی اقتصادی وزارت امور خارجه افزود: وزارت امور خارجه سعی دارد در چارچوب وظایفی که در خارج از کشور دارد به نیاز دستگاه­ها در داخل پاسخگو باشد. به خصوص مساله گردشگری که همه با شنیدن نام آن انتظار کارآفرینی و ارزآوری دارند. البته تحقق این انتظارات انجام وظایف دستگاه­های مختلف در این حوزه را می­طلبد.

محمدی با تاکید بر اینکه اصلی­ترین سرمایه در حوزه گردشگری، سرمایه انسانی است افزود: این سرمایه­ها در حوزه گردشگری سلامت همچون پزشکان بسیار ارزشمند هستند و همان­طور که اشاره شد، ایران اسلامی سرشار از این سرمایه­هاست که بخش اعظمی از این منابع داخلی در حوزه گردشگری به خاطر سوء مدیریت مورد استفاده بهینه قرار نگرفته­اند.

برگزاری سومین کنگره بین­المللی توسعه روابط اقتصادی در تهران

سومین کنگره بین­المللی توسعه روابط اقتصادی با محوریت کشورهای اسلامی و با حمایت مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی و وزارتخانه­ها و تشکل­های فعال حوزه سلامت در عرصه­های ملی و بین­المللی در شهر تهران برگزار می­شود. این کنگره با کسب تجارب حاصله در سال­های گذشته و تعاملات اجرایی موثر با بخش­های خصوصی و تشکل­های فعال حوزه سلامت سایر کشورها در سال جاری نسبت به دعوت و تامین هزینه کامل تعدادی از فعالان موثر بخش­های خصوصی گردشگری سلامت، بیمارستان­ها و مراکز درمانی، شرکت­های صادرات و واردات، شرکت­های توزیع دارو و تجهیزات پزشکی و فعالان اقتصادی و سرمایه­گذاری این حوزه از کشورهایی مانند آذربایجان، افغانستان، ایتالیا، اتیوپی، ارمنستان، پاکستان، ترکیه، تاجیکستان، ترکمنستان، سوریه، عمان، قطر، قرقیزستان، قزاقستان، کره جنوبی، گرجستان، لبنان، مالزی، مجارستان، هند و … اقدام کرده و امید است این موضوع علاوه بر انجام وظایف مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی، در زمینه توسعه شبکه ارتباطی فعالان سلامت کشورها به صورت ویژه مورد بهره­برداری بخش­های خصوصی حوزه سلامت جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد. با توجه به رقابت و فعالیت­های جدی کشورهای پیشرو در حوزه سلامت انتظار می­رود با مشارکت عمومی و نقش­آفرینی موثر همه بخش­های دولتی و خصوصی جلوه­ای منحصر به فرد از توانمندی­های بالقوه ملل اسلامی در حوزه سلامت ارایه گردیده و منجر به توسعه روابط اقتصادی حوزه سلامت و تعریف همکاری­های اجرایی بین کشورها گردد.

مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی در سال 1394 پیرو برگزاری اولین کنگره بین­المللی توسعه روابط اقتصادی در حوزه سلامت با محوریت کشورهای اسلامی و با هدف ایجاد بستری مناسب جهت توسعه روابط سلامت کشورهای اسلامی در حوزه­های خدمات درمانی، دارو و تجهیزات پزشکی، تحقیقاتی، علمی، آموزشی و فناوری تشکیل شده است.

این مجموعه بنا دارد با بهره­مندی از ظرفیت ویژه بخش­های خصوصی فعال در عرصه سلامت کشورهای اسلامی و در تعاملی سازنده با نهادهای دولتی موجبات بهره­مندی هر چه بیشتر جامعه مسلمانان از خدمات سلامت کشورهای اسلامی را فراهم آورده و ارتباطات بین­المللی در این حوزه تاثیر­گذار را تسهیل بخشد.

 

تازه‌های کسب و کار