دکتر سید مهدی پورهاشمی
معاون فنی و عمرانی شرکت مترو تهران و حومه
یکی از مشکلات پروژه های عمرانی به ویژه احداث مترو صرف هزینه های زیاد و پیچیدگی های فنی و اجرایی است که در دنیای امروز برای غلبه بر آن از مهندسی ارزش بهره گرفته میشود. مهندسی ارزش روشی سیستماتیک، نظام یافته و مبتنی بر خلاقیت و کار گروهی برای بهبود عملکرد و افزایش کیفیت در پروژه هاست.
به گفته دکتر سید مهدی پورهاشمی معاونت فنی و عمرانی شرکت مترو تهران و حومه و مدیر پروژه خط 6 استفاده از این روش در احداث خط 6 متروی تهران علاوه بر صرفه جویی اقتصادی، کاهش زمانبندی ها و استفاده بهینه از امکانات را به دنبال داشته است.
وی ضمن برشمردن خصوصیات و ویژگی های این خط که آن را در زمره چهار خط برتر دنیا قرار داده است، بر بومی بودن ساخت آن تاکید دارد و به رهگیری ایران از نیروهای متخصص داخلی را در مقایسه با کشورهای دیگر که از متخصصان خارجی در پروژه های خود استفاده میکنند، یک مزیت میداند. در ادامه گفتگوی اختصاصی ایشان را با ماهنامه “صنعت حمل ونقل” میخوانید
از زمانی که مدیریت خط 6 مترو را برعهده گرفتید عملیات اجرایی آن چگونه پیش میرود؟
خط 6 مترو به عنوان یکی از خط های مهم و کاربردی مترو به شمار می آید. از حدود دو سال پیش که مدیر این خط شدم از 32 کیلومتر طول خط، تنها 5 کیلومتر آن پیشرفت کرده بود. یعنی از دولت آباد تا میدان خراسان در مدت زمان حدود 4 سال. ولی با نگرشی که بعدا ایجاد شد، تصمیم گرفتیم کار را با سرعت و کیفیت بیشتر انجام دهیم، به گونه ای که موفق شدیم کل عملیات تونل سازی را به پایان برسانیم و همزمان قسمت عمده ای از ایستگاهها را هم تکمیل کنیم. همچنین برای پیشبرد و بهبود عملکرد در امر ساخت مترو، ایمنی را با مدیریت شهری سرلوحه کار خود قرار داده ایم.
شرکت مترو با رعایت ایمنی توانسته از 25 هواکش و پل فرار که باید در مترو طراحی و کار میشد 24 تا را به اتمام برساند. در این میان تنها یکی از هواکشها و تونلهای فرار هنوز به اتمام نرسیده است که آن نیز به خاطر تملک زمین بوده است. ایمنی را همزمان با بحثهای ساخت و عمران جدی گرفته ایم و در رکوردهایی که داشتیم…
ادامه گفتگو را در شماره 361 ماهنامه صنعت حمل و نقل ویژه خط 6 مترو دنبال کنید .