فیوره­اندفری رکورددار ثبت سرعت قطار و متروهای برقی

صنعت حمل و نقل آنلاین: اولین سمینار تخصصی شبکه برقی بالاسری راه آهن برقی پرسرعت و تراموای شهری و مترو، هشتم آبان ماه سال جاری توسط شرکت “Furrer+Frey” از کشور سوییس در مرکز مطالعات بهره­وری و منابع انسانی تهران برگزار شد. در این سمینار و کارگاه یکروزه که با مشارکت شرکت بازرگانی نقشینه به عنوان نماینده شرکت فیوره­اندفری سوییس در ایران برپا شد، مسوولان و دست­اندکاران حوزه حمل­ونقل ریلی و متروی کشور حضور داشتند و فناوری­های نوین در صنعت برق بالاسری مترو، راه­آهن و اتوبوس­های برقی توسط مدیران ارشد شرکت فیوره­اندفری مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

مهندس مهدی حافظیان رییس هیات مدیره شرکت نقشینه از برگزاری اولین سمینار تخصصی شبکه برق بالاسری راه­آهن برقی را آشنایی دست­اندرکاران و متولیان صنعت ریلی کشور با تکنولو‌ژی به روز این حوزه برشمرد و افزود­: با توجه به اینکه در برنامه ششم توسعه چشم­انداز ریلی کشور به­طور شفاف ارایه شده این نیاز احساس می­شود که بیش از هر زمان دیگر باید زیرساخت­های ریلی کشور احیا و توسعه یابد به همین دلیل بر آن شدیم که شرکت “فیوره­اندفری” را که شرکت معتبر در این حوزه است برای ارایه، ساخت و انتقال تکنولوژی سیستم شبکه انتقال برق بالاسری خطوط ریلی و مترو به ایران دعوت کنیم. این شرکت با توجه به ظرفیت­های مناسبی که در حوزه زیرساخت­های ریلی ایران وجود دارد تمایل نشان داده که با شرکت­های ایرانی در حوزه ساخت و اجرای پروژه­های داخلی و حتی خارجی همکاری کند.

رییس هیات مدیره شرکت نقشینه، شرکت خود را عامل انتقال تکنولوژی و دانش فنی شرکت فیوره­اندفری در ایران عنوان کرد و گفت: شرکت نقشینه همه هدفش ایجاد موقعیت مناسب و مطلوب برای تولید کنندگان و شرکت­های ایرانی است تا بتوانند از فناوری­های به روز فیوره­اندفری در صنعت ریلی بهره­مند شوند که در این راستا اقدام به برگزاری این سمینار تخصصی یکروزه کردیم و از آنها خواستیم قابلیت­ها و توانمندی­های خود را در این سمینار ارایه دهند. همچنین خاطر نشان می­کنم که ما در این حوزه از حضور همه شرکت­ها استقبال می­کنیم و هیچگاه رقیب آنها محسوب نمی­شویم بلکه فقط پل ارتباطی و نماینده شرکت فیوره­اندفری خواهیم بود. همان­طور که می­دانید مجموعه دولت و مجلس شورای اسلامی تلاش ویژه­ای می­کنند تا در حوزه حمل و نقل ریلی گام­های موثری بردارند و ظرفیت کشور را در حوزه مسافری و باری افزایش دهند. در این راستا انتظار داریم از سوی مسوولان و شرکت­ها و تولیدکنندگان حوزه ریلی کشور همکاری مطلوبی صورت گیرد.

مهندس منصور شهلا دبیر اجرایی اولین سمینار تخصصی سیستم شبکه­ برق بالاسری، برقی شدن قطارها، مترو و اتوبوس­ها را گام مهمی در توسعه این صنعت دانست و تصریح کرد: هم اکنون این فناوری فقط در متروی شیراز، متروی تبریز و بخشی از متروی خط تهران ـ کرج صورت گرفته و اولین تجربه­ کشور در حوزه­ راه­آهن نیز راه آهن جلفا ـ تبریز و محور آذرشهر به تبریز بوده است. به همین دلیل با توجه به محدود بودن دانش فنی این صنعت اقدام به برگزاری این سمینار کردیم چرا که در برنامه­ ششم توسعه­ کشور مقرر شده حداقل دو هزار کیلومتر از راه آهن کشور برقی شود. بنابراین ایران با توجه به ضرورت وجود این تکنولوژی از شرکت فیوره­اندفری سوییس دعوت کردیم که در این سمینار حضور یابد تا بتوانیم علاوه بر بهره­برداری از فناوری برق بالاسری، انتقال تکنولوژی و بومی­سازی آن را در دستور کار قرار دهیم. پروژه­های ریلی که در اولویت برقی شدن قرار دارند محور اینچه برون ـ گرمسار پروژه تهران ـ قم و اصفهان و نیز محور تهران ـ مشهد است.

دبیر اجرایی اولین سمینار سیستم شبکه برق بالاسری شرکت فیوره­اندفری را شرکتی با سابقه و توانمند در این حوزه بر شهر دو تاکید کرد: از آنجا که شرکت­هایی چون زیمنس، پاورلاین و کندرمتر آلمان نیز در این حوزه وجود دارند، ترجیح دادیم با توجه به اینکه این شرکت را که دو نسل از آنها جلوتر است، دعوت کنیم تا بالاترین فناوری را در اختیار بگیریم. از سوی دیگر با توجه به اینکه قطر تونل­های ریلی کشور ارتفاع پایین­تری نسبت به سایر تونل­ها دارد، فناوری فیوره­اندفری قابلیت بهتری برای نصب برق بالاسری ارایه می­دهد آنها را انتخاب کرده­ایم. به عنوان نمونه در محور گرگان ـ اینچه برون به دلیل کوتاه بودن سقف تونل­های احداث شده این شرکت می­تواند سیستم­های برقی را در ارتفاع پایین نصب کنند یا در محور تهران ـ مشهد هر چند تونل وجود ندارد اما زیرگذرها و روگذرهایی با ارتفاع بسیار کم وجود دارد به کارگیری سیستم­های برقی فیوره­اندفری بسیار مقرون به صرفه­تر خواهد بود.

مهندس شهلا از حضور بیش از 25 شرکت در این سمینار خبر داد و تصریح کرد: نمایندگان شرکت­های مهم در صنعت ریلی کشور از جمله شرکت مپنا، قرارگاه خاتم، سپاسد، مترا، بهرو، مرکیت، سابیر بین­الملل، دانشگاه علم و صنعت، دانشکده راه­آهن، شرکت ساخت و توسعه حمل و نقل کشور، معاونت ترافیک شهرداری تهران و شرکت بهره­برداری متروی تهران در این سمینار یک روزه شرکت کردند و استقبال مطلوبی صورت گرفت.

رودولف برادبک قائم­مقام اصلی شرکت فیوری­اندفری و ؟؟؟؟ کوزمیک مدیر منطقه خاورمیانه در این سمینار حضور یافتند و هم اکنون در پروژه­های بزرگی در سرتاسر جهان حضور فعال دارند. همچنین پیمانکار اصلی راه­آهن کشور انگلستان همین شرکت فیوره­اندفری است و توانستند راه­آهن قدیمی این کشور را بازسازی، نوسازی و مجهز به سیستم­های به روز کنند.

دکتر رضا شیران خراسانی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در سند چشم­انداز 1404 کشور، ایران باید کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی، فناوری در منطقه باشد افزود: این چشم­اندازی که ترسیم شده به طور یقین براساس ظرفیت­ها و مزیت­های نسبی موجود بوده است. از جمله­ این ظرفیت­ها می­توان به سرمایه­ بزرگ انسانی اشاره کرد که به دلیل عدم گردش منطقی نخبگان این سرمایه­ عظیم نتوانسته نقش فعال خود را به خوبی ایفا کند. همچنین با توجه به سرمایه­های خدادادی که در کشور وجود دارد در برخی منابع رتبه­های خوبی در جهان داریم. هم اکنون دارای یک درصد جمعیت جهان هستیم اما 18 درصد منابع جهان را در اختیار داریم. با همین منابع توانسته­ایم سالیانه بالغ بر یک صد میلیارد دلار برای کشور درآمد کسب کنیم. علاوه بر این در حوزه­ معادن نیز هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی و تنوع محصولات جزو کشورهای برتر در دنیا به شمار می­آییم.

بنابراین با توجه به این ظرفیت­ها توانایی دست­یابی به رتبه­ اول در منطقه را خواهیم داشت. نماینده­ مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی ایران را به لحاظ موقعیت ژئوپلیتیکی و جغرافیایی دارای جایگاه ممتازی برشمرد و گفت: کشور ما با شش کشور عراق، قطر، بحرین، امارات، عمان و عربستان به لحاظ مرز آبی برابری می­کند و دارای بهترین کریدور شرق به غرب و شمال به جنوب است که کاملا موقعیت طلایی آن برای همگان آشکار است. از سوی دیگر باید توجه شود که طی سال­های اخیر کشور دارای رشد اقتصادی و سرمایه­گذاری بوده اما آن بهره­وری مناسبی که انتظار می­رفته را به دست نیاورده­ایم. بنابراین ضرورت دارد این فرصت­ها و ظرفیت­ها را در کنار یکدیگر قرار دهیم و از آنها به خوبی استفاده کنیم. طبق برنامه­ ششم توسعه کشور، باید در حمل و نقل ریلی ظرفیت بار را 30 درصد و مسافر را به حداقل 20 درصد ارتقا دهیم. براساس برنامه­های توسعه­ای موظف هستیم سالیانه 10 درصد در حوزه­ حمل و نقل و ترانزیت کشور اضافه کنیم تا در 1404 به رشد مقرر شده در اقتصاد کشور دست یابیم.

رودلف برادبک مدیر ارشد شرکت فیوره­اندفری سیستم برق بالاسری این شرکت را پیشرفته­ترین فناوری موجود در صنعت ریلی جهان عنوان کرد و افزود: در حدود سال 1984 سیستم برقی شدن که فناوری جدیدی بود آغاز شد و ما به طور ویژه و مستمر همواره در حال توسعه و گسترش آن در جهان هستیم. البته اختراع آن در آن زمان دستاورد جدیدی بوده اما هم اکنون در سطح دنیا شاهد اجرای آن هستیم. این بدان معناست که در این حوزه رقابت تنگاتنگی وجود دارد و برخی از شرکت­ها تلاش می­کنند از آن کپي­برداری کنند. به همین دلیل هر روز ایده­های جدیدی را ارایه می­دهیم و همواره در خط مقدم ارتقای این تکنولوژی قرار داریم. برای مثال هم اکنون شرکت ما در نسل چهارم این صنعت قرار دارد در حالی که بقیه شرکت­های فعال در این حوزه در نسل دوم آن هستند. این شرکت توانسته بیش از سه هزار کیلومتر پروژه­های قطارهای برقی را انجام دهد. همان­طور که می­دانید اجرای سه هزار کیلومتر پروژه­ برقی کردن، کار ساده­ای نیست زیرا برای خطوط استفاده نمی­شود بلکه برای دپوها، ایستگاه­ها و برای نقاطی است که مشکلات وجود دارد به اجرا درمی­آید. گفتنی است که این فناوری را در بیش از 30 کشور انجام داده­ایم.

مدیر ارشد شرکت فیوره­اندفری از دریافت مجوز 250 کیلومتر سرعت در اروپا اکنون توسط این شرکت خبر داد و تصریح کرد: اکنون در حال اجرای سیستم معمول و عادی در این حوزه هستیم اما درصدد معرفی سیستم­های جدیدتر برآمده­ایم که ویژگی آن بر این منوال است که فقط با یک سیستم نصب می­توانیم این کار را انجام دهیم به گونه­ای که با تداخل مغناطیسی که در آن صورت می­گیرد، علاوه بر اشغال فضای بسیار اندک در صرفه­جویی انرژی و سرعت نصب نیز تاثیر بسزایی دارد.

همچنین علاوه بر برقی کردن خطوط ریلی در برقی کردن اتوبوس­ها نیز بنیانگذار آن در دنیا هستیم. در سال 2011 اولین ایستگاه­های شارژ اتوبوس­های برقی را با کمک شرکت پیشرو ولوو در دنیا انجام دادیم. در حقیقت همواره در خط مقدم اختراع و نوآوری در این حوزه قرار داشته­ایم. در نظر داشته باشید هر اختراعی یک بازده دوازده ساله دارد و هیچ شرکتی جز ما نمی­تواند از آن بهره­برداری کند. حتی شرکت زیمنس نیز حق استفاده از این فناوری را ندارد و هم اکنون نسل دوم آن را در اختیار دارد.

رودلف برادبک با اشاره به اینکه تاکنون در بیش از 45 کشور در حوزه نصب و اجرای پروژه­های برقی شدن قطارها و متروها حضوری فعال داشته­اند تاکید کرد: به عنوان یک شرکت، انتقال برق بالاسری را آن هم با مدرن­ترین و آخرین طراحی­های به روز انجام می­دهیم. ما برای اجرای سرعت 250 کیلومتر در ساعت مجوز داریم که هیچ شرکتی در دنیا چنین مجوزی را ندارد. شرکت فیوره­اندفری موفق شده تاکنون بیش از 3200 کیلومتر تونل، بالغ بر 30 کیلومتر ایستگاه، به میزان 5 کیلومتر پل­های متحرک و 66 کیلومتر نیز دپوها را به سیستم برقی مجهز کند. البته قابل توجه است که این شرکت موفق شده که تست سرعت قطار برقی را تا 320 کیلومتر انجام دهد اما فعلا مجوز سرعت 250 کیلومتر را در اروپا کسب کرده است. پروژه­های انجام شده توسط شرکت فیوره­اندفری در بیش از 45 کشور در پنج قاره دنیا از جمله چین، ترکیه، سوئد، انگلیس، اتریش و آلمان بسیاری کشورهای دیگر صورت گرفته است. این شرکت 94 سال قدمت دارد یعنی از 1923 فعالیت خود را آغاز کرده و تجربه­ای ارزشمند در خصوص برقی کردن قطارها و اتوبوس­ها دارد، هم اکنون دارای دفاتر نمایندگی و شعبات متعددی در سایر کشورها هستیم.

مدیر ارشد شرکت فیوره­اندفری با تاکید بر اینکه مقرر شده برای فعالیت در ایران علاوه بر مشارکت در برقی کردن قطارها و اتوبوس­ها انتقال تکنولو‍‍ژی نیز صورت گیرد افزود: قصد و نیت ما فقط فروش به ایران نیست بلکه این قول را داده­ایم که علاوه بر تجهیز خطوط مورد نیاز شرکت­های ایرانی نسبت به انتقال دانش فنی آن هم همکاری لازم را انجام دهیم. معتقد هستیم از تجهیزاتی که می­توان در ایران تهیه کرد استفاده کنیم که از همه مهم­تر بهره­وری از فولاد ایران است و البته انتقال منابع مالی یکی از مشکلات عمده در اجرای پروژه­ها در ایران به شمار می­آید، هر چند راهکارهای آن قابل دسترس است. نگاه ما دید دراز مدت در ایران است و اگر نگاه طولانی به آن داشته باشیم و از اجناس و تکنولوژی به روزتری استفاده کنیم علاوه بر صرفه­جویی در هزینه­ها تعمیر و نگهداری از آنها هم مطلوب­تر خواهد بود. معتقد هستم مسوولان ایرانی عزم جدی در توسعه خطوط حمل­ونقلی خود دارند پس راهکارهای آن هم دست یافتنی است.‍‍‍‍

🎁 به دوستان خود کتاب نفیس هدیه دهید

سفارش نسخه چاپی و دانلود شماره جدید ماهنامه صنعت حمل و نقل

بانک اطلاعات شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و لجستیک

نسخه دیجیتالی مجله بین المللی اکسپلور ایران

تازه‌های کسب و کار

نظری در اولین نشست با مدیران عامل و اعضای هیات مدیره شرکت‌های گروه مطرح کرد: به کارگیری روش های مبتنی بر دانش و فناوری برای ارتقای معیشت اعضا و افزایش کیفیت مدیریت سرمایه ها در صندوق

سبحان نظری مدیرعامل جدید موسسه صندوق پس انداز کارکنان راه آهن، شنبه ۲۲ دی ماه در اولین روز کاری خود، در نشست مشترکی با مدیران

نظری در اولین نشست با مدیران عامل و اعضای هیات مدیره شرکت‌های گروه مطرح کرد: به کارگیری روش های مبتنی بر دانش و فناوری برای ارتقای معیشت اعضا و افزایش کیفیت مدیریت سرمایه ها در صندوق

سبحان نظری مدیرعامل جدید موسسه صندوق پس انداز کارکنان راه آهن، شنبه ۲۲ دی ماه در اولین روز کاری خود، در نشست مشترکی با مدیران