صنعت حمل و نقل آنلاین: صنعت آب و فاضلاب کشور از دیرباز و با توجه به نیازهای مختلفی که در کشور ما نسبت به آن احساس شده است مورد عنایت نهادهای متعدد دولتی، خصوصی و قشرهای مختلف مردم ایران قرار گرفته است. نمايشگاه بينالمللي صنعت آب و تاسيسات آب و فاضلاب ايران به عنوان بزرگترين رخداد صنعتي و تجاري ايران در اين حوزه كه سالانه با حضور جمع كثيري از شركتهاي توانمند داخلي و خارجي در زمينه صنعت آب و فاضلاب برپا ميشود، فرصت بسيار مغتنمي است تا شركتهاي فعال در اين صنعت، دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازديد دستاندركاران و متخصصان اين صنعت قرار دهند و با در نظر گرفتن روند تقاضاي بازارها و سمت و سوي رشد اين صنعت، فعاليتها و نوآوريهاي آتي خود را هدايت نمايند.
سیزدهمین دوره نمایشگاه صنعت و تاسیسات آب و فاضلاب ایران در پاییز سال جاری و در ۹ سالن نمایشگاهی در فضایی بالغ بر ۳۰ هزار مترمربع با ۱۲ هزار متر فضای سرپوشیده داخلی و ۱۷۴۰ متر فضای سرپوشیده خارجی در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
در این دوره از نمایشگاه صنعت و تاسیسات آب و فاضلاب ۲۵۸ شرکت داخلی و ۱۰۵ شرکت خارجی حضور داشتند. حضور پررنگ خارجیها در این نمایشگاه قابل تامل است. به طوری که شرکتکنندگان خارجی از۲۰ کشور از جمله ایتالیا، ترکیه، آلمان، آذربایجان، مجارستان، چین، فرانسه، اسپانیا، دانمارک، کره جنوبی، هندوستان، سوییس، اتریش، انگلستان، سوئد، ژاپن، کانادا، بلژیک، ایسلند و جمهوری چک در این دورهمی گسترده شرکت کردند.
در این دوره، کشورهای چین، آلمان و ترکیه به صورت پاویون در نمایشگاه حضور پررنگتری نسبت به سایر شرکتکنندگان داشتند و علاوه بر حضور شرکتها، تشکلها و سمنها، انجمنهای مرتبط نیز در نمایشگاه حضور داشتند تا در خصوص سیاستهای حوزه خصوصی و تولیدات ساخت داخل و تعامل آنها با دولت نقش جدیتری از خود به نمایش بگذارند.
در این نمایشگاه انواع لوله و اتصالات پلیمری و فلزی، تصفیه و فیلتراسیون، سامانههای آب شیرینکن، لوله و اتصالات و شیرآلات، اتوماسیون و سامانههای ابزار دقیق، سامانههای اندازهگیری، تجهیزات آزمایشگاهی و آخرین فناوریها و تولیدات و تجهیزات آب و فاضلاب در معرض نمایش عمومی قرار گرفت.
در مراسم سیزدهمین دوره نمایشگاه صنعت و تاسیسات آب و فاضلاب کشور سرپرست وزارت نیرو با اشاره به اینکه در شرایط کنونی بخشهای خصوصی داخلی و خارجی در حال مذاکره برای سرمایهگذاری و اجرای۱۰ میلیارد یورو طرح در بخش آب و برق هستند گفت: برای احداث نیروگاههایی با ظرفیت هشت هزار مگاوات تولید برق نیز مذاکراتی آغاز شده و برای تولید ۲ هزار مگاوات برق نیز از صندوق توسعه ملی تامیناعتبار خواهد شد.
ستار محمودی افزود: امروزه میتوانیم ادعا کنیم که در میان کشورهای در حال توسعه خاورمیانه، ایران جایگاه فنی بسیار بالایی دارد که میتواند هم به کشورهای همسایه خود کمک برساند، هم با آنها همکاری داشته باشد و با مشارکت کشورهای توسعهیافته صنعتی همچون مناطق اروپایی راه را به بازارهای مشترک نیز باز کند.
سرپرست وزارت نیرو با تاکید بر اینکه در این دوره از نمایشگاه ۲۵۸ شرکت ایرانی محصولات خود را به نمایش گذاشتهاند، تصریح کرد: در سیزدهمین نمایشگاه صنعت آب حدود ۱۰۵ شرکت خارجی که عمده آنها مربوط به کشورهای اروپایی است در این رویداد بینالمللی حضور پیدا کرده و استقبال خوبی نسبت به سال گذشته صورت گرفته است.
محمودی خاطرنشان کرد: حضور چشمگیر کشورهای خارجی در نمایشگاه عرصه رقابت خوبی در زمینه کیفیت و همچنین همکاری و انتقال تکنولوژی بین بخشخصوصی ایران و کشورهای خارجی و اروپایی بهوجود میآورد. سرپرست وزارت نیرو با اشاره به اینکه در این دوره از نمایشگاه برخی از کشورهای اروپایی بهصورت پاویون در نمایشگاه حضور پیدا کردهاند ادامه داد: عمده فعالیتهای این کشورها انتقال تکنولوژی و سرمایهگذاری و آمادگی برای مشارکت با شرکتهای ایرانی است. بهعنوان فردی که تجربه حضور در سیزده دوره قبلی این نمایشگاه را داشتهام باید به این موضوع تاکید کنم تا زمانی که چنین روحیهای در کشور وجود دارد، اقتصاد و حوزههای فنی و آبی صدمهناپذیر خواهد بود.
محمودی در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: امروزه در عرصههای آب و برق نگرانی به دلیل اختلال و نوسان در این صنعت به دلیل تهدیدات خارجی وجود ندارد چرا که زیرساختهای خوبی در کشور وجود دارد که نهتنها قابلاتکا هستند، بلکه امکان صادرات آنها نیز وجود دارد.
سرپرست وزارت نیرو افزود: در هر بخشی با توجه به رشد دانش و تکنولوژی باید بهروز بود. بنابراین صنعت آب و فاضلاب نیز باید در مرز دانش حرکت کند که لازمه تحقق این امر رقابت بخش داخلی و خارجی است و در این نمایشگاه نیز صنعتگران داخلی و خارجی به خوبی تجربیات خود را تبادل میکنند.
وی با تاکید بر اینکه بازار، کیفیت و رقابت اقتصادی را با هم میپذیرد بیان کرد: کسانی در بازارهای منطقهای پیروز هستند که هم کیفیت و هم قیمت متعادل داشته باشند، بنابراین نمایشگاه فرصت بسیار مناسبی برای کارفرمایان است تا اجناس و اقلام برتر، باکیفیت و اقتصادیتر را انتخاب کنند.
محمودی بر لزوم حرکت در مسیر دانش روز تاکید کرد و گفت: مباحث فنی و رشد تکنولوژی کشور در جایگاه خوبی نهادینه شده است. آنچه باعث رشد و توسعه سرعت ظرفیتهای ایجاد پروژهها و ساخت تجهیزات در داخل میشود تامین سرمایه است و در این نمایشگاه و در خارج از آن درصدد هستیم چالش سرمایه را با مشارکت بخش داخلی و خارجی کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه در دورههای قبلی نمایشگاه عمدتا شرکتهای آسیایی در این رویداد بینالمللی حضور پیدا میکردند گفت: در این دوره علاوه بر کشورهای آسیایی رشد بسیار خوبی در شرکتهای حوزه اروپایی شاهد هستیم. از میان ۲۰ کشور حاضر در این دوره نیمی از کشورها مربوط به مناطق اروپایی یا آمریکایشمالی هستند.
محمودی با تاکید بر اینکه ۹۵ درصد تجهیزات صنعت آب و فاضلاب ساخت داخل کشور است تصریح کرد: برای واردات کالاهایی که در داخل کشور ساخته میشوند مقررات و ضوابط قانونی وجود دارد و ورودی در زمینه کالاهای خارجی انجام نخواهد شد و ترجیح نخست بر استفاده از کالای ساخت داخل با کمک شرکتهای داخلی است.
سرپرست وزارت نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه در حالحاضر شهری در کشور دچار تنش آبی نیست بیان کرد: هماکنون فعالیتهای تعمیر، نگهداری و مرمت تاسیسات آغاز شده است و همچنین ۱۲ هزار مگاوات از نیروگاهها را نیز به تعمیرات بردهایم و هر هفته نیز بین۲ تا ۶ هزار مگاوات نیز برای تعمیرات معرفی میشوند و بنابراین هماکنون در پی آن هستیم زمینههای تعمیر و نگهداری تاسیسات را برای سال آینده آماده کنیم.
قابل ذکر است آیین اختتامیه نمایشگاه صنعت و تاسیسات آب و فاضلاب کشور با حضور دکتر “اسحاق جهانگیری” معاون رییس جمهور برگزار شد و در این مراسم با قرائت بیانیه کمیته فنی از شرکتهای منتخب تقدیر به عمل آمد.