صنعت حمل و نقل آنلاین: ششمین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته از ۲۹ خرداد الی یکم تیرماه در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود. در این دوره از نمایشگاه تعداد ۲۰۰ شرکت داخلی و ۹۰ شرکت خارجی حضور دارند که در عرصه حمل و نقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات حوزهی ریلی توانمندیها و دستاوردهای خود را در معرض دید علاقمندان قرار میدهند.
مهندس حسن عاشوری قائم مقام راه آهن جمهوری اسلامی ایران در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران شرایط کمی و کیفی ششمین نمایشگاه بینالمللی حملونقل ریلی و صنایع وابسته را تشریح کرد. وی دراین نشست برپایی ششمین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل ریلی را با توجه به سال تولید و حمایت از کالای ایرانی بسیار مثبت ارزیابی کرد و افزود: در نمایشگاه امسال حدود ۲۰۰ شرکت داخلی و ۹۰ شرکت خارجی حضور دارندکه در فضایی بالغ بر ۲۲ هزار متر مربع فعالیتهای خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میدهند. حضور در ششمین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل ریلی برای سازندگان داخلی فرصت مطلوبی است تا بتوانند تولیدات خود را به نمایش بگذارند و از سوی دیگر شاهد حضور شرکتها و تولیدکنندگان خارجی از کشورهای آلمان، ترکیه، جمهوری چک، چین، روسیه، لتونی، اسپانیا و ایتالیا خواهیم بود.
قائم مقام راهآهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سیاستهای حمایتی دولت و راه آهن جمهوری اسلامی ایران از حوزهی ریلی، خاطر نشان کرد: تلاشهای مثبت و مستمری طی چند سال اخیر صورت گرفته تا زمینهی مشارکت بخشهای داخلی و خارجی را فراهم سازیم، از جمله قرارداد تولید تعداد ۶ هزار دستگاه واگن باری که با مشارکت شرکتهای داخلی و شرکتهای روسی به امضا رسیده است نمونهایی از این پروژههاست. امیدوار هستیم پس از برگزاری این نمایشگاه و نتایجی که از آن بدست میآید بتوانیم طی حمایتهایی که راهآهن انجام میدهد زمینهی توسعهی ساخت داخل را فراهم کنیم. البته توسعهی حوزهی ریلی را فقط در ساخت قطعات وتجهیزات نمیدانیم بلکه بحث ارایه خدمات که بستر فناوریهای نوین است نیز برای ما دارای اهمیت است. بر این اساس حوزه فنی و اقتصادی راه آهن برای توسعه این بخش گامهایی را برداشته است.
مهندس عاشوری رویکرد ششمین نمایشگاه بینالمللی امسال را بیشتر بر روی حوزههای خدمات در بخش بار و مسافر و نیز فناوریهای جدید عنوان کرد و گفت: طی سالهای گذشته بیشتر در حوزه تولید و ساخت متمرکز شده بودیم اما در این نمایشگاه در مبحث خدمات و بهرهگیری روی فناوریهای جدید تمرکز کردهایم. از سوی دیگر نکتهی مهم بحث تحریم است که با توجه به این که در سالهای گذشته تجربه رویارویی با تحریم را داشتهایم شاهد هستیم قراردادهای گذشته عملیاتی شدهاند و تاکنون هیچ شرکتی از اجرای قرارداد خود شانه خالی نکرده است. همچنین برخی شرکتها که تا مرحلهی مذاکره پیش رفته بودند منتظر عقد قرارداد هستند و برخی دیگر اعلام داشتهاند که هیچ گونه مشکلی برای عقد قرارداد ندارند. گفتنی است راه آهن در سال 93 بخشی از مسوولیتها و نگرانیهای شرکتهای خارجی را در حوزه بیمهها، مشکلات نقل و انتقال پول و مشکلات گمرکی را برطرف کرد و ادامه کار آنان تحت تأثیر شرایط تحریم قرار نخواهد گرفت.
قائم مقام راهآهن جمهوری اسلامی ایران از پایان بررسی ساختار راه آهن توسط مشاوران خارجی خبر داد و افزود: طی قراردادی که در سال گذشته منعقد شد، شرکت مشاورهای مطرح اروپایی اقدام به بررسی ساختار فعلی راهآهن کرد و برای بهرهوری بهتر راهآهن، ساختار جدیدی را تعریف کرده که میبایست بررسی ومورد تصویب قرار گیرد. همچنین پیشنهاد تشکیل نظام رگلاتوری در خارج از راهآهن مطرح شده است تا مسایل و مشکلات مربوط به بخش خصوصی در حوزه ریلی در خارج از شرکت راه آهن بررسی و مورد داوری قرار گیرد.
مهندس عاشوری با تأکید بر تقویت صنایع ریلی در داخل کشور تصریح کرد: در حوزهی صنایع ریلی توانمندیهای مطلوبی در کشور وجود دارد، از جمله در ساخت تجهیزات واگن باری بالغ بر ۸۰ درصد و در تولید واگن مسافری حدود ۶۰ درصد و در حوزهی ساخت لکوموتیو نیز ۴۰ درصد تجهیزات در داخل تولید میشود. از سوی دیگر در حوزهی زیرساخت ریلی صددرصد تولیدات مانند تراورس و متعلقات آن در داخل کشور تولید میشود. باید یادآوری کنم آنچه که نقطهی ضعف حوزه ریلی محسوب میشود فقط و فقط تأمین منابع مالی است چرا که بخش خصوصی منابع لازم را برای خرید ندارد.