مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: سه پست اسکله ۱۰۰ هزار تنی در بندر خلیجفارس با ظرفیت مجموع تخلیه و بارگیری ۳۴ میلیون تن فرآورده نفتی ساخته میشود.
به گزارش ماهنامه صنعت حملونقل و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان بنادر و دریانوردی، اله مراد عفیفی پور با اشاره به طرحهای توسعهای بندر شهید رجایی اظهار داشت: با اتمام مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی ظرفیت کانتینری این بندر از ۵, ۸ میلیون TEU(هر TEU معادل یک کانتینر بیست فوت) به ۸ میلیون TEU افزایش پیدا میکند.
وی افزود: در قالب این طرح، ۱۴۰۰ متر اسکله جدید با آبخور ۱۷, ۵ متر احداث میشود که قابلیت پهلوگیری کشتیهای کانتینری نسل هفتم دنیا با ظرفیت ۱۸ هزار و ۴۰۰ TEU را دارد. طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، ۸۰۰ متر اول از پروژه ساخت اسکلههای این طرح تا پایان امسال آماده میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان همچنین از ساخت سه پست اسکله ۱۰۰ هزار تنی در بندر خلیجفارس با ظرفیت مجموع تخلیه و بارگیری ۳۴ میلیون تن فرآورده نفتی خبر داد و افزود: بهرهبرداری از این اسکلهها، ظرفیت بندر را به میزان ۳۰ درصد افزایش میدهد.
این مقام مسئول به اقدامات صورت گرفته درزمینهٔ توسعه اراضی پسکرانه بندر شهید رجایی نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه وسعت این بندر در وضعیت موجود ۲۴۰۰ هکتار است، با آماده سازی و الحاق ۲۷۰۰ هکتار اراضی جدید در شمال این بندر، وسعت اراضی پسکرانه به میزان بیش از دو برابر افزایش مییابد.
وی اضافه کرد: با احداث شهر لجستیکی خلیجفارس در این اراضی الحاقی، در تلاش هستیم تا فعالیتهای ارزشافزوده را در این اراضی توسعه دهیم. هرچند در شرایط فعلی فشار اقتصادی، اشکالاتی در حوزه جذب سرمایهگذار ایجادشده و روند کار تا حدودی بهکندی پیش میرود اما با بررسیها، مذاکرات و رایزنیهای صورت گرفته موانع و چالشها مرتفع و زمینه رونق فعالیتهای لجستیکی و تولیدی فراهم خواهد شد.
عفیفی پور ضمن اشاره به دستاوردهای حوزه سرمایهگذاری بندر طی دوره زمانی سهماهه نخست سال ۹۸ اظهار داشت: در نخستین ماه سال جاری دو قرارداد سرمایهگذاری به ارزش ۱۱۴ میلیارد تومان با بخش خصوصی منعقد شد. در حال حاضر نیز سه پروژه جذب سرمایه بخش خصوصی در مراحل نهایی تشریفات واگذاری و عقد قرارداد است که در نیمه نخست امسال به سرانجام خواهد رسید.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با تشریح آخرین وضعیت ایجاد پایانه مکانیزه مواد معدنی در بزرگترین بندر تجاری کشور، اظهار داشت: برای افزایش بهرهوری فرآیند صادرات مواد معدنی، یک سرمایهگذار توانمند بخش خصوصی انتخاب شده است که در مرحله نهایی واگذاری پروژه (اخذ ضمانتنامه از سرمایهگذار) قرار دارد.
وی اضافه کرد: این پایانه مکانیزه ازجمله بزرگترین طرحهای سرمایهگذاری در بندر شهید رجایی است که با فراهم کردن ظرفیتی معادل ۵۰ میلیون تن (معادل نیمی از ظرفیت فعلی تخلیه و بارگیری انواع کالا در بندر)، عملیات واردات مواد اولیه کارخانجات داخلی و صادرات مواد معدنی تولیدی معادن کشور را پشتیبانی میکند.