در میزگرد گردشگری مجازی مطرح شد:
گردشگری الکترونیک استفاده از فنآوری اطلاعات برای ارایه سرویس های مورد نیاز گردشگران است تا از این طریق گردشگران ساده تر، با کیفیتی بالاتر و هزینه ای کمتر خدمات و اطلاعات را دریافت کنند. در واقع گردشگری الکترونیک، ارایه الکترونیکی کلیه سرویس هایی است که در گذشته گردشگران به صورت سنتی از آنها استفاده می کردند و امروزه دسترسی به این سرویس ها به واسطه فن آوری اطلاعات میسر شده است.
با توجه به اهمیت گردشگری الکترونیک و تاثیر آن بر درآمدزایی و اشتغال و همچنین ارتقاء حقوق شهروندان در کسب خدمات بهتر که یکی از ارکان رشد و توسعه گردشگری است، میزگردی تحت عنوان تاثیر گردشگری الکترونیک بر بازارهای داخلی و خارجی با حضور دکتر فریبرز رییس دانا اقتصاددان و دبیر هیات کارشناسی ماهنامه، دکتر عرفان لاجوردی دکترای حقوق بین الملل، مهدی کجوییان مدیرعامل شرکت پین تاپین، علیرضا انصاری مدیر سامانه خانه مسافر کل کشور و مشاور سابق فناوری معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، اشکان بروج مدیر آکادمی گردشگری ایران و مدرس و مشاور گردشگری الکترونیک، سهند عقدایی مدیرعامل شرکت مسافربری و طبیعت گردی اسپیلت البرز و ابراهیم پورفرج مدیر عامل دفتر خدمات مسافرتی پاسارگاد تور برگزار شد.
مهمترین موضوعاتی که بهتر است در این جلسه به آن بپردازیم این است که گردشگری الکترونیک در چه مواردی کاربرد دارد و برای چه کسانی مفید است؟ آیا گردشگری الکترونیک می تواند به اشتغال آفرینی بیانجامد؟
رییس دانا: مساله اساسی این است که بدانیم گردشگری الکترونیک نقطه عطفی بین گردشگری و فناوری اطلاعات است. هر دو پدیده در دنیا به ایجاد فعالیتهای درآمدزا کمک های شایانی کرده و مولد فرصت های شغلی زیادی هستند.نقش فناوری اطلاعات در توسعه صنعت گردشگری را می توان از دوبعد بررسی کرد.یکی به کارگیری فناوری اطلاعات در اطلاع رسانی و ارایه خدمات گردشگری است. (در این زمینه می توان از ظرفیت های صنعت فناوری اطلاعات در جهت توسعه زیرساخت ها استفاده کرد.) دیگری بخش گردشگری مجازی است که به معنای گردش و سفر به صورت الکترونیکی است.
گردشگری الکترونیک شامل کلیه اجزا کسب و کار از قبیل تجارت الکترونیکی، تحقیق و توسعه الکترونیکی، تولید محتوای الکترونیکی و البته ارایه خدمات به صورت الکترونیکی است.گردشگری مجازی ابزاری است که با آن یک علاقمند به گردشگری بتواند در کوتاه ترین زمان ممکن با حداقل امکانات و پایین ترین هزینه و با دانش اندک ظرفیت های گردشگری یک کشور را شناسایی و با یک برنامه هدفدار و هدایتگر از سوی دولت و آژانسها به مکانهای توریستی و گردشگری …
ادامه مطلب میزگرد را می توانید در شماره 362 ماهنامه صنعت حمل و نقل ویژه گردشگری پایدار مطالعه کنید.