صنعت حمل و نقل آنلاین: یکی از چیزهایی که باعث میشه سفر رو به اولویت دوم و سوم و حتی چندم زندگیمون موکول کنیم مخارج اقامت در هتلهاست… باور کنید که اگر منم قرار بود هتل برم هیچ وقت از سلول انفرادی زندگی روزمرهام جدا نمیشدم.
این ضربالمثل قدیمی رو یادتونه؛ هر قدر پول بدی همونقدر آش میخوری. نمیخوام تکذیبش کنم بله درسته هر چقدر پول بیشتر بدید و روی ستارههای بیشتری از هتلها بمونید، امکانات رفاهی بیشتری هم نصیبتون میشه.
امروزه هزینههای هنگفتی برای ساخت هتلها صرف میشه و امکاناتشون روز به روز پیشرفتهتر و رقابتیتر، ولی قضیه اینه که با نرخ میانگین شبی ۱۵۰ دلار در هتلهای ۴ یا ۵ ستاره چند بار در سال میشه سفر کرد؟
میدونم دارید چونه میزنید سر۷۰ دلار هتل ۳ستاره یا حتی۳۰ دلار تک ستاره و هتل آپارتمان و این چیزا…. ولی میخوام دعوتتون کنم این مقالهرو دنبال کنید تا بدونید میشه بسیار کم هزینهتر و گاهی بدون هزینه اقامت کرد. بله درست متوجه شدید کاملا بدون هزینه!
یکی از این گزینهها هاستل است. هاستل کلمه جایگرینی در زبان فارسی نداره و تعبیر مسافرخونه خیلی دقیق نیست. هاستلها اقامتگاههایی هستند که امکانات رفاهی در حد هتل به شما نمیدن ولی در اتاقهای Dorm به شما تختی داده میشه با یک حمام و دستشویی مشترک، اینترنت، آشپرخونه و … اتاقها میتونن ۴ تخته یا ۶،۸ و۱۰ تخته باشن. همونطور که مشاهده میکنید اینها دقیقا تمام اون چیزیه که برای اقامت نیاز دارید چون باقی روز به گردش شهر یا طبیعت منطقه مشغولید. از طرفی با ملیتهای مختلف آشنا میشید. از لحاظ فرهنگی، غذایی، زبانی و… با مسافرهای دیگه تعامل میکنید. هزینه اقامت در هاستلها معمولا بین شبی ۴ تا۱۰دلاره ولی با توجه به موقعیتشون نسبت به جاذبههای شهر وhigh season بودن ممکنه کمی نوسان پیدا کنه.
عکس هاستل در ریو برزیل
گزینه بعدی کپسولها هستن که در کره، ژاپن و روسیه از آنها خیلی استقبال شده. به این شیوه که به شما فقط یک کپسول خواب داده میشه و اینترنت، درصورت نیاز به حمام و دستشویی مشترک، قیمت کپسولها هم از شبی ۴ دلار شروع میشه. اینجا لازمه اضافه کنم که پرداخت هزینه کمتر برای اقامت در هاستلها و کپسولها اصلا به معنای کثیف بودن اونها نیست، به این کپسول در مسکو نگاه کنید.
عکس کپسول مسکو روسیه
برای اقامت رایگان بسته به فصل، شرایط آب و هوایی و مجوز منطقه میشه کمپ زد. هزینه خرید یک چادر کوهنوردی سبک و مقاوم حدودا از یک میلیون تومان شروع میشه و تا سالها میتونه جوابگوی کمپ شما باشه. خیلی جالبه بدونید توی کشور گرجستان برای تبلیغ آب معدنی در بزرگراههاشون، از تابلوهای تبلیغاتی بزرگ با عکسهای مهیج کمپ زدن استفاده میکنن یا مثلا برای تبلیغ دوچرخه در تابلوهای تبلیغاتی مترو از عکسهای کمپ زدن استفاده میکنن. این باعث میشه فرهنگ سفر کردن به صورت کولهگردی و یا چادر زدن از سنین کودکی در جامعه شکل بگیره و کابوس هزینههای سفر به وجود نیاد!
کمپ زدن درست شبیه این میمونه که خونهات رو دوشهاته و هر جا اراده کنی خونه توست: جنگل، کوه، کویر، دریا و….
حق انتخاب با شماست.
عکس کمپ
اما گزینه بعدی باید بگم این روزها سایتهای زیادی هست که به شما امکان اقامت رایگان میده. به این صورت که شما با افراد محلی سکونت میکنید. شاید توی دنیایی که هر سلامی به ازای پول جواب داده میشه و آدمها معیارشون از شادی، منافع شخصیست، باور کردن این سایتها سخت باشه ولی باید بگم بالغ بر ۵۰ بار در کشورهای مختلف امتحانش کردم و هزینههای سفرم به صورت چشمگیری پایین اومد!
عکس هاست
اینجا میخوام سوالهای متداولی که درباره این سایتها مطرح میشه رو جواب بدم.
سوال اول: چهجوری به فرد غریبه اونم اون سر دنیا اعتماد کنیم؟ هر شخصی دارای پروفایلی است که مهمونهای قبلی دربارش نظر مثبت یا منفی بدن. میتونید قبل از ارسال درخواست این نظرات رو بخونید. اگر ذهنتون سمت ساختن پروفایل قلابی و نظرات تقلبی میره باید بگم سایت نظارت کاملی روی IP سیستمها داره و بیشتر از یکبار اجازه ثبت نظرات رو نمیده.
سوال دوم: چه زمانی باید درخواست بدیم و به چند نفر درخواست بدیم تا یکی قبول کنه؟ بهتره درخواستهای لحظه آخری نفرستیم. هرچند طبق تجربه زیر۱۰ دقیقه هم جواب گرفتم اما ادب حکم میکنه برنامه شخصی میزبان را هم در نظر بگیریم و حداقل ۳ الی ۴ روز جلوتر درخواست را ارسال کنیم. بهتره درخواست ما مودبانه و همراه با تاریخ و اطلاعات دقیق باشه. اگر توی شهرهای بزرگ درخواست ارسال میکنید، بسته به کیفیت پروفایل شما حدودا از ۴درخواست یکی جواب مثبت میده و اگر در شهر یا روستای کوچک درخواست میدید شاید شانستون رو برای ۷ درخواست باید امتحان کنید.
سوال سوم: به چه کسانی درخواست ارسال کنیم بهتر است؟ بهتره به خانوادهها یا زوجها درخواست ارسال کنید. هم مطمئنتر هستند هم شانس ارتباط با افراد بیشتری رو دارید.
سوال چهارم: پروفایل با کیفیت چه پروفایلی ست؟ پروفایلی که از عکسهای شما مشخص بشه اهل سفرید، عکسهای دونفره یا خانوادگی نمیتونن گویای بعد مسافرتهای شما باشن. اگر مهارتی دارید که میتونید به میزبانتون یاد بدید حتما ذکر کنید مثلا آشپزی، یاد دادن اسکیت، رقص محلی …. بهتره یه سوغاتی خیلی کوچیک برای یادگاری از کشور یا شهرتون ببرید تا میزبانتون بهتر پروفایل شما رو درک کنه.