عضو هيات مديره و راهبر امور عمليات هوانوردی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران از عزم جدی برای تبدیل تهدیدهای ناشی از گسترش ویروس به فرصت به ویژه در حوزه عمليات هوانوردی خبر داد و از ادامه دو پروژه بزرگ در سال ۱۳۹۹ سخن گفت.
به گزارش سایت خبری ماهنامه صنعت حمل و نقل، سعید اکبری با اشاره به تداوم پروژههای سال ۱۳۹۸ در سال ۱۳۹۹ با وجود بحران و چالشی که گسترش ویروس کرونا در جهان به ویژه عرصه هوانوردی ایجاد کرده است، افزود: واقعیت این است که به دلیل چالش ناشی از گسترش ویروس کرونا در جهان، ما نیز باید قدری در روند برنامههایمان تجدید نظر کنیم و برخی برنامهها نیز به دلیل مسایل مالی به تعویق خواهد افتاد، اما امیدوارم همانگونه که با وجود تحریمهای ظالمانه، اقدامات موثری را در عرصه عملیات هوانوردی به انجام رسانیده ایم، در این دوران نیز کارها را به خوبی پیش ببریم.
وی با اشاره به وضعیت اتوماسیون اپروچ مهرآباد و مرکز کنترل فضای کشور اظهار کرد: در مرکز کنترل فضای کشور و اپروچهای پرترافیک به ویژه مهرآباد نیازمند به روز رسانی سامانه های سخت افزاری و نرم افزاری هستیم و علی رغم کاهش حجم ترافیک پروازها به ویژه پروازهای عبوری از آسمان ایران و همچنین نشست و برخاست هواپیماها در فرودگاه های کشورمان، پروژه اتوماسیون اپروچ مهرآباد و مرکز کنترل فضای کشور همراه با اتوماسیون سایر فرودگاه ها اولویت داشتند و انشاالله این پروژه را امسال کلید خواهیم زد.
عضو هيات مديره و راهبر امور عمليات هوانوردي شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران با اشاره به رشد چشمگیر صنعت هوانوردی طی چند سال گذشته ی منتهی به سال ۱۳۹۶ و همچنین اتفاقاتی که باعث افزایش ترافیک پروازهای عبوری از آسمان ایران گفت: در چنین شرایطی ضرورت به روز رسانی سیستم ها، نرم افزارها و سخت افزارها و همچنین دستورالعمل های حوزه عملیات هوانوردی کاملا احساس می شد و اکنون با توجه به چالش های ناشی از گسترش ویروس کرونا و کاهش شدید و بی سابقه ترافیک پروازی، بایستی این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و بتوانیم پروژه بازطراحی فضای کشور را در سال ۱۴۰۰ به پایان برسانیم.
اکبری با اشاره به اینکه استفاده از تجارب و دانش جهانی در عرصه هوانوردی یک ضرورت است و نمی توان به صورت جزیره ای عمل کرد، بر تصمیم مسئولان شرکت برای استفاده از دانش داخلی نیز تاکید کرد و گفت: این موضوع را هم باید متذکر شد که دانش به تنهایی چاره ساز نیست و باید متخصصان لازم برای به کار بردن چنین دانشی را هم داشته باشیم. خوشبختانه در شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران متخصصان متبحر زیادی داریم و از این نظر، حداقل در سطح منطقه از وضعیت خوبی برخورداریم. ما تاکنون هرجا که نیازی احساس شده است، از تجارب کشورهای پیشرفته در صنعت هوانوردی استفاده کرده ایم و در عین حال، به وجود شرکت های دانش بنیان داخلی نیز به عنوان یک فرصت نگاه می کنیم و چند طرح را با آنها به سرانجام رسانیده ایم و چند طرح دیگر نیز به مرحله امضای قرارداد نزدیک شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران عضو هيات مديره و راهبر امور عمليات هوانوردي شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران از «پروژه بازطراحی فضای کشور» به عنوان پروژه مهم این حوزه راهبردی نام برد که از چند سال گذشته شروع شده است.
وی ادامه داد: در همه دنیا پس از گذشت چند سال یا به صورت متناوب چند ساله، یک بازنگری در فضا، مسیرهای ورودی و خروجی فرودگاهها، مسیرهای هوایی و نحوه کار به ویژه در واحدهای کنترل ترافیک هوایی انجام می شود. در منطقه ما نیز چند سالی است که طراحی فضای کشور در برخی کشورهای نظیر قطر و ترکیه شروع شده و در کشور امارات هم نتایج آن ارائه شده است.
او ادامه داد: این پروزه به نوعی تجدید نظر در دستورالعمل ها و روابط کاری و استفاده از فضای پرواز کشورها با توجه به افزایش کمی ترافیک هوایی و سیستم های جدید ناوبری و نظارتی هوایپماها است. ما نیز برای اجرای پروژه طراحی فضای کشورمان، قراردادی را با یکی از شرکت های اروپایی بسته ایم و در این راستا، عده ای از همکاران کنترل ترافیک هوایی ایران را برای حضور در دوره های تخصصی بازآموزی به اروپا اعزام و چند دوره آموزشی را نیز در داخل کشور برگزار کرده ایم.
وی افزود: خوشبختانه با وجود همه تحریم های ظالمانه علیه صنعت هوانوردی کشورمان، بخش زیادی از پروژه طراحی فضای کشور به انجام رسیده است و انشاالله تا سال ۱۴۰۰ این پروژه به پایان می رسد. در این راستا، اگر نیازی به استفاده از سیمولاتورهای خاصی باشد، این کار را نیز انجام خواهیم داد. ضمن اینکه اینگونه دوره های آموزشی و اقدامات به روز رسانی؛ نقطه آغاز دارد، اما نباید نقطه پایانی برای آنها در نظر گرفت.
وی تاثیر گسترش ویروس کرونا بر صنعت هوانوردی را یک چالش بسیار بزرگ دانست و اظهار کرد: به نظر من، صنعت هانوردی جهان آسیب بسیار زیادی خواهد دید و من پیش بینی می کنم که تعداد زیادی از فرصت های شغلی مرتبط با این صنعت از بین خواهد رفت. حتی ممکن است بسیاری از شرکت های مرتبط با این صنعت نیز ورشکست شوند. در حوزه عملیات هوانوردی نیز باید تاکید کنم که علی رغم کاهش شدید ترافیک هوایی، کار هرگز تعطیل بردار نیست و نمی توانیم برج های مراقبت، مرکز کنترل و فرودگاه های بزرگ را تعطیل کنیم.
به گزارش روابط عمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، اکبری با اشاره به اینکه درآمد شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران از محل پروازهای عبوری به شدت تهدید شده است، گفت: محیطهای کاری در حوزه عملیات هوانوردی به گونهای است که نمی توانیم ۱۰۰ درصد فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم و لذا مجبوریم کار را با عده کمتری از همکاران و به صورت شیفت بندی ادامه بدهیم. واقعیت این است که باید هنر به خرج بدهیم تا تهدید ناشی از گسترش ویروس کرونا را به فرصت تبدیل کنیم. در چند سال گذشته به دنبال وقوع بحران در کشورهای عراق، اکراین و قطر و همچنین بحران میان کشورهای پاکستان و هند، ترافیک هوایی زیادی به آسمان ایران هجوم آورد و همکاران ما با ایثار تحسین برانگیزی، این ترافیک زیاد را مدیریت و هدایت کردند.
او با بیان این که در فرصت پدید آمده پس از برجام نیز کارها در حوزه عملیات هوانوردی به خوبی انجام شد، تصریح کرد: اکنون فرصتی به وجود آمده است تا به اصطلاح یک تنفس داشته باشیم. از سوی دیگر، برای انجام برخی اقدامات مانند بازسازی محیط مرکز کنترل ترافیک هوایی و برج و اپروچ فرودگاه مهرآباد دست ما باز شده است. همچین شرکت های پیمانکاری با پروتکل های تحت نظر اداره کل دفتر مقررات فرودگاهي، مديريت بحران و پدافند غيرعامل و همچنین مدیریت ایمنی شرکت و با رعایت ضوابط بهداشت محیط کار، کارهایشان را پیگیری می کنند.
عضو هيات مديره و راهبر امور عمليات هوانوردي شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران با اشاره به تاثیر بسیار زیاد ویروس کرونا بر صنعت هوانوردی جهان اظهار کرد: نکته مهم این که به محض پایان یافتن این چالش بزرگ، صنعت هوانوردی به وضعیت چند ماه پیش خودش برنمی گردد و شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران نیز باید آمادگی داشته باشد تا حداقل شش ماه و به صورت بدبینانه ۱۸ ماه با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم کند و ما باید به دنبال افزایش درآمدها و مدیریت هزینه های شرکت باشیم.
اکبری در پایان گفت: صنعت هوانوردی و به ویژه متخصصان فرودگاهی همانگونه که در جریان هشت سال دفاع مقدس به رزمندگان کشورمان یاری رساندند و در جریان بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله به خدمت رسانی به مردم مشغول بودند، در جریان مشکلات ناشی از گسترش ویروس کرونا نیز همراه و همیار مردم شریف ایران هستند و از انجام هیچگونه کمکی به مردم دریغ نخواهند کرد.