صنعت حمل و نقل آنلاین: دومین نمایشگاه بین المللی خودرو تهران در شهر نمایشگاهی آفتاب تهران برگزار شد. این نمایشگاه از 6 تا10 آذر ماه در محل نمایشگاههای بینالمللی شهر آفتاب از ساعت10 صبح تا 18 بعدازظهر پذیرای بازدیدکنندگان و علاقمندان به صنعت خودروی کشور بود.
حضور گروه صنعتی ایران خودرو، گروه خودروسازی سایپا، شرکتهای ایرتویا (تویوتا و لکسوس)، نگین خودرو (رنو)، کرمان موتور (هیوندای)، آرمان موتور کویر (لوکسژن) و جمعی دیگر از برندهای معتبر خودرویی در نمایشگاه خودروی سال 1396 تهران میتواند دلیل بسیار مهمی در استقبال خوب مردم از این نمایشگاه بزرگ باشد.
در این نمایشگاه علاوه بر شرکتهای خودروساز داخلی، بسیاری از شرکتهای بزرگ جهان جدیدترین تولیدات خود را ارایه کرده و به نمایش عموم گذاشتند. کمپانیهای خودروسازی از کشورهای کره جنوبی، ژاپن، چین، ترکیه، فرانسه، آلمان، انگلیس، اسپانیا، ایتالیا و تایوان حضور داشتند.
صادرات در اولویت قراردادهای پسابرجامی خودرویی
منصور معظمی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه گشایش دومین نمایشگاه بینالمللی خودرو تهران گفت: اولویت همکاری با خارجیها، با شرکتهایی است که بخواهند در ایران سرمایهگذاری کنند و اکثر شرکتهای حاضر در این نمایشگاه نیز یک همکار یا شریک ایرانی دارند.
رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) تاکید کرد: درهای کشور به طور کامل به روی خودروهای خارجی باز نشده است و محدودیتهایی در این راستا قایل شدهایم و به همه شرکتهای صاحب برند مورد تایید خارجی که حضور در بازار ایران را خواستارند خوش آمد میگوییم اما اگر فقط به دنبال صادرات باشند برایشان محدودیت قایل میشویم.
وی یادآوری کرد: برای خودروهایی که به تازگی پیش فروش شده و محصول مشترک با خارجیها هستند، بیش از 16 هزار تقاضا در نیم ساعت ارایه شد. بنابراین اگر همه کمک کنیم و باور داشته باشیم، خودروساز میشویم.
شروط قراردادهای منعقد شده با خارجیها
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: همه قراردادهای منعقد شده با خارجیها با شرط داخلی سازی40 درصدی آغاز شده است و حداکثر در سه سال به 70 یا 80 درصد داخلی سازی میرسند اما صنعت قطعهسازی کشور نیز باید متناسب با قراردادها توسعه یابد. وی تصریح کرد: سرمایهگذاری ما در صنعت قطعه سازی بهویژه در زمینه نیروی انسانی و فناوری در سالهای گذشته اندک بوده و جای کار بسیار دارد.
معظمی یادآوری کرد: در آن قراردادها تاکید شده است60 شرکت قطعه سازی ایرانی توسط شرکت خارجی ارتقا یابند و محصولات تولیدی آنها در بازار جهانی قابل رقابت باشد. به گفته وی وزارت صنعت، معدن و تجارت بر مقوله کیفیت تاکید ویژهای دارد.
رونمایی از خودروهای شرکت چینی “بایک“
نشست خبری و رونمایی از محصولات جدید شرکت خودروسازی بایک چین، در حاشیه دومین نمایشگاه بینالمللی خودرو تهران، در محل غرفه شرکت و با حضور مدیر عامل اجرایی بایک در ایران، بختیاری نماینده شهر گلپایگان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از اصحاب رسانه، در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب تهران برگزار شد.
مدیرعامل اجرایی بایک در ایران، در این نشست خبری گفت: از همکاری با ایران به عنوان بزرگترین شرکت خودروساز در خاورمیانه، بسیار خرسندیم. وی ادامه داد: بدون شک به دنبال گسترش فعالیتهای خود در ایران و توسعه خط تولید محصولاتمان در ایران هستیم و امیدواریم که تا سال آینده سه محصول دیگر را به خط تولید در شهر گلپایگان بیاوریم.
جیاندونگ هان Jiandong Hanدر نخستین روز از نمایشگاه بینالمللی خودروی تهران افزود: چینیها موفق شدند در پنج دهه گذشته به این سمت و سو حرکت کرده و در نهایت به جایگاه کنونی خود برسند امری که در آغاز با انتقال تدریجی فناوریها به شرکتهای سازنده چینی آغاز شد و به تدریج توانستند آن را توسعه دهند.
این مسوول چینی خاطر نشان کرد: در یک دهه اخیر نیز چین توانسته با رشدی چشمگیر بر برندهای خودرویی خود تمرکز کرده و آنها را توانمند کند و امروز از طریق همانها وارد بازارهای جهانی شود.
مسوول دفتر خاورمیانه شرکت بایک موتور چین با اشاره به برنامهریزی این شرکت برای توسعه حضور در بازار بزرگ ایران تصریح کرد: از نظر چینیها، فناوری خودرویی در ایران کامل است و ایرانیها از سابقه و توانمندی بالایی در این صنعت برخوردارند.
وی گفت: این شرکت و بسیاری دیگر از شرکتهای چینی درصددند تا با انجام همکاری مشترک از توانمندی بالای مهندسان و خودروسازان ایرانی برای حضور در بازار بیش از400 میلیونی اطراف و همسایگان ایران نیز بهره برده و این کشور را به هاب صادراتی محصولات خود تبدیل کنند.
جیاندونگ هان تصریح کرد: استراتژی شرکت متبوعش، ارتقای تحقیق و توسعه، افزایش تولید و فروش، بومی سازی تولید خودرو در ایران، اعمال مدیریت محلی بر تولید و انتقال فناوریها است تا به این ترتیب ضمن افزایش تولید و اشتغالزایی، ایران را به هاب خدمات رسانی به کشورهای منطقه تبدیل کنیم.
وی گفت: موقعیت استراتژیک ایران در منطقه و بازار بزرگ خودرویی آن، عامل اصلی حضور ما در ایران و این نمایشگاه است. بازار ایران قوی و نوپاست و میتواند به بزرگترین شریک خودرویی چین تبدیل شود.
این مقام چینی همچنین نمایشگاه بینالمللی خودروی تهران را نمایشگاهی مهم در منطقه برای عرضه خودروهای با فناوری بالا و روز جهان توصیف کرد.
مدیر عامل اجرایی بایک در ایران اظهارکرد: شرکت بایک امسال در لیست پانصد شرکت برتر دنیا در جایگاه ۱۳۷ قرار گرفت و به دنبال ارتقا جایگاه خود به واسطه شراکت با ایران هستیم و امیدواریم بتوانیم تا سال ۲۰۲۰ میلادی ایران را به عنوان مرکز خدمات رسانی بایک در خاورمیانه معرفی کنیم.
بختیاری، نماینده شهر گلپایگان در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مراسم گفت: به دنبال گسترش کارخانههای خودروسازی گلپایگان هستیم و در آینده نزدیک فعالیتهای خودروسازی در گلپایگان چه با شراکت چینیها و چه اروپاییها گسترش خواهد یافت. اولویت ما راه اندازی خط تولید خودروهای برقی در آینده است.
شرکت خودروسازی چینی بایک، دو محصول خود را در ایران با نامهای فارسی سابرینا و سنوا با همکاری شرکت دیار خودرو، در شهر گلپایگان تولید میکند. این شرکت، شریک شرکت دیار خودرو در ایران است و امسال با مجموعهای از خودروهای جدید به نمایشگاه تهران آمده است. شرکت خودروسازی چینی بایک، در دومین نمایشگاه خودرو تهران از ۶ خودرو جدید خود، در کلاسهای شاسی بلند فول سایز، کراس اوور، سوپر مینی و سدان پردهبرداری کرد تا نوید حضوری قدرتمند در بازار ایران در آینده نزدیک داده باشد.
زیر و بمهای نمایشگاه از زوایای گوناگون
دومین نمایشگاه بینالمللی خودرو تهران در شرایطی به پایان رسید که میتوان آن را آوردگاهی برای نبرد تمام عیار بین نیروهای جدید و قدیم بازار از برندهای آسیایی و اروپایی تا محصولات مشترک با شرکتهای داخلی دانست. جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی، ایجاد زمینه ورود دانش و فناوریهای روز صنعت خودروسازی به کشور، یافتن بازارهای جدید صادراتی، ایجاد اشتغال پایدار، حرکت به سمت تولید خودروهایی با مصرف کم و متناسب با محیط زیست و خودروهای برقی و هیبریدی برخی از اهداف برگزاری نمایشگاه بینالمللی خودرو تهران بود.
برنامههایی ورای درآمدزایی
حضور بیش از 450 عکاس و خبرنگار در مراسم افتتاحیه و نشستهای خبری گوناگون، برگزاری نمایشگاه خودروهای کلاسیک، نمایشگاه موتورسیکلتهای کلاسیک، کلوب ماکت، حرکات نمایشی و تست درایو نشان داد هدف از برگزاری این نمایشگاه فقط درآمدزایی نبوده، بلکه افزایش سطح کیفی و بار محتوایی نمایشگاه از اهداف کلان آن بوده است. غرفه داران و شرکت کنندگان در نمایشگاه موفق به انعقاد دهها قرارداد تجاری شده و بازدیدکنندگان نیز از دیدن خودروهای روز تولیدی شرکتهای داخلی و خارجی بهرهمند شدند. بر این اساس نمایشگاه در محل بسیار مناسب و فضای نمایشگاهی دارای استانداردهای جهانی برگزار شد و شکل ساخت و قرارگیری غرفهها بر اساس استانداردهای جهانی بود.
استقبال عمومی
روز نخست نمایشگاه همچون رویدادهای بزرگ جهانی به خبرنگاران و کارشناسان اختصاص یافت و رسانهها با فراغ بال موفق شدند ابعاد مختلف نمایشگاه را به تصویر بکشند. ایجاد سالنهای ویژه برای برگزاری نشستهای خبری، مصاحبهها و استراحت خبرنگاران، در دسترس بودن مقامهای مسوول برای مصاحبهها و فراهم سازی همه امکانات برای خبرنگاران در پنج روز برگزاری نمایشگاه مشهود بود. مراسم افتتاحیه هر چند کمی شلوغ ولی با استقبال خبرنگاران و عکاسان و با حضور مقامهای وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد و غرفه داران نیز در پنج روز برگزاری نمایشگاه با سیل عظیم مخاطبان روبرو شدند. اهمیت این نمایشگاه موجب شد علاوه بر مقامهای دولتی، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز از آن بازدید کنند.
رونمایی از خودروهای جدید
شرکتهای مختلف خودرویی داخلی و خارجی طی این چند روز به رونمایی از جدیدترین محصولات خود پرداختند که از جمله آنها میتوان به خودرو تایوانی «لوکسژن» اشاره کرد که در مجموع هفت مدل خودرو در حوزههای سواری، شاسی بلند، اس یو وی، ون و برقی تولید میکند و در نظر دارد از طریق نمایندگی رسمی خود در ایران این محصولات را به تناوب وارد بازار کشورمان کند. “تویوتا پریوس” که عنوان پرفروشترین خودرو هیبریدی جهان را به خود اختصاص داده، دیگر میهمان نمایشگاه دوم خودرو تهران بود.
همچنین در این نمایشگاه از خودرو سواری هیوندای “سوناتا هیبرید 2018″ کره جنوبی رونمایی شد که قرار است در آینده نزدیک در ایران مونتاژ شود. شرکت «بایک موتورز» چین در نخستین روز نمایشگاه از پنج مدل مختلف خودرو خود رونمایی کرد. ” دی اس 6″ محصولی از دی اس اتومبیل – D S Automobiles- که برند برتر گروه پژو- سیتروئن است، «بی وای دی اس 6» که رتبه نخست رشد فروش در بازار چین را در اختیار دارد و از جمله باکیفیتترین برندهای چینی در بازار ایران به شمار میرود، «آریو 5 توربو شارژ» یکی از جدیدترین محصولات گروه چری چین، «ام وی ام ایکس 33 اس» خودرو جدید مدیران خودرو- چری، «اچ سی کراس» محصول شرکت دانگ فنگ چین، خودرو «برلیانس کراس» که متعلق به یک شرکت خودروسازی چینی است و قرار است در آینده نزدیک در ایران به تولید انبوه برسد. «جک اس 3» کراس اور شرکت جک موتورز چین، «هایما اس 5» کراس اور محصول شاسی بلند گروه هایمای چین، «اکسنت» محصول شرکت کرهای هیوندای که در شرکت کرمان موتور تولید می شود، «سراتو آپشنال» محصولی از شرکت کرهای کیا که در سایپا تولید میشود، «تیگو 7» محصول لوکس شرکت چری چین، برند هندی «ماهیندرا»، خودروهای لکسوس NX200t و NX300h، تویوتا C-HR و پریوس شرکت ایرتویای ژاپن، ولوو S90، “پاسات” و “تیگوان” شرکت فولکس واگن آلمان – که پس از سالها در یک رویداد خودرویی در ایران شرکت کردند، “مگان 2017” سدان فرانسوی، سیتروئن C3 نخستین محصول مشترک سایپا و سیتروئن، خودرو فرمول وان RS17 رنو و ٢ مدل مرسدس بنز C200 جدید و E200 جدید در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفتند.
خودرو مفهومی «اگزالت» که نخستین بار در نمایشگاه خودرو پکن به نمایش گذاشته شد همچون نگینی بین خودروهای حاضر در این نمایشگاه میدرخشید. از این خودرو فقط 2 نمونه در جهان وجود دارد یکی از آنها به رنگ آبی در سالن نمایش (شو روم) شانزلیزه پژو در معرض بازدید قرار داده شده است و دیگری در تهران به نمایش در آمد.
در غرفه ایران خودرو نیز مدلهایی همچون پژو 2008، پژو 508، پژو پارس اتومات جدید، دنا پلاس توربو، پژو 207 اتوماتیک، رنو کپچر2017، تندر 90 پلاس، سوزوکی گراند ویتارا، h30 cross، هایما S5 توربو، هایما S7 توربو و ون وانا حضور داشتند.
حضور پژو به عنوان شریک تجاری ایران خودرو، سیتروئن به عنوان یار فرانسوی سایپا و البته آرین موتور تابان به عنوان نماینده رسمی برند دی اس، خبر از تقابل فرانسویها برای کسب سهم بازار ایران میداد. در این نمایشگاه همچنین از کامیون فوق سنگین ولوو FH16 که قرار است در آینده نزدیک با همکاری سایپا دیزل و با آغاز داخلی سازی20 درصدی در کشور تولید شود، رونمایی شد.
همچنین نمایشگاه خودروهای کلاسیک، موتور و ماکت نیز در حاشیه دومین نمایشگاه خودرو تهران برپا شد.
می توان گفت دومین نمایشگاه خودرو تهران، عرصهای برای بازنمایی یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی ایران بهویژه در شرایط پسابرجام و ارتباطگیری گسترده با خودروسازان خارجی برای انتقال دانش و فناوری به کشور بود که به صحنه نبرد طرفداران انحصار و عاشقان رقابت تبدیل شد.