رئیس کمیته حمل و نقل کمیسیون عمران مجلس گفت: بهترین راه کار برای مقابله با تحریمهای بیمهای در حوزه صنعت کشتیرانی، تشکیل کنسرسیومهای بیمهای در داخل کشور است.
به گزارش روابط عمومی مجلس شورای اسلامی، شادمهر کاظم زاده گفت: این موضوع واضح و مبرهن است که با اعمال تحریمها، این حوزه دچار برخی مشکلات و نارساییها میشود و امروز شاهد این مسئله هستیم.
تأثیر مثبت تحریم در توسعه و تقویت بنادر و صنعت کشتیرانی داخلی
نماینده مردم دهلران، آبادان و دره شهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ذات تحریمها هم ظالمانه بوده و هم اثرات منفی دارد، اما نمیتوان از اثرات مثبت این مسئله نیز چشمپوشی کرد، زیرا در اثر تهدید ناشی از تحریمها امروز فرصتی پیش آمده تا بخشهای مختلف بنادر و صنعت کشتیرانی فعالیت بیشتری را داشته باشند.
وی گفت: ترانزیت دریایی یکی از مسائل و نکات مهم در عرصه صنعت کشتیرانی است، تا پیش از تحریمها بخشی از ترانزیت توسط کشتیهای خارجی صورت میگرفت، اما امروز میتوان با تکیه بر شرکتهای کشتیرانی داخلی، ترانزیت کالا را توسعه داد.
بیمه مانع اصلی در برابر صنعت کشتیرانی داخلی
کاظم زاده افزود: یکی از موانع اصلی در برابر صنعت کشتیرانی، مسئله بیمه کشتیها است. تا قبل از تحریمها، شرکتهای بیمهی خارجی مسئولیت بیمه کردن کشتیهای داخلی و خارجی را برعهده داشتند، اما با اعمال تحریمها این شرکتها کنار کشیدند.
تشکیل کنسرسیوم های بیمه ای در داخل کشور برای حمایت از صنعت کشتیرانی
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: بهترین راهکار برای مقابله با تحریمهای بیمهای در حوزه صنعت کشتیرانی، تشکیل کنسرسیومهای بیمهای در داخل کشور است، به این صورت که بیمهها با حمایت دولت، تشکلهای بیمهای را برای حمایت از صنعت کشتیرانی ایجاد کنند، با این مدل، بیمهها میتوانند بهراحتی ضرر ناشی از حوادث دریایی را جبران کنند.
وی تصریح کرد: به طور حتم توسعه حمل و نقل دریایی و بنادر به عنوان پایههای اصلی صادرات میتواند زمینهساز شکوفایی اقتصادی در کشور شود، زیرا در شرایط کنونی بهترین و نزدیکترین راه برای رسیدن به توسعه، تقویت بخش ترانزیت کالا است.
کاهش 30 درصدی میزان واردات بعد از اعمال تحریم ها
رئیس کمیته حمل و نقل کمیسیون عمران مجلس، با اشاره به موضوعات مطرح شده درباره کاهش 30 درصدی میزان واردات بعد از اعمال تحریمها، گفت: این وضعیت طبیعی است اما باید تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و از شرایط کنونی جهت توسعه صادرات استفاده کنیم.