محمد راستاد درباره ساخت شناور در کشور، تصریح کرد: حمایت از ساخت شناورهای جدید توسط شناورسازی های داخلی به منظور ارتقاء ناوگان دریایی و بهره گیری از توانمندی های داخلی در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی، قرار دارد.
وی با بیان اینکه ساخت شناور توسط تولیدکنندگان داخلی در راستای ایجاد اشتغال، توسعه صنایع دریایی، بهبود وضعیت گردشگری دریایی و ارتقاء سطح ایمنی سفرهایی دریایی است، تصریح کرد: از محل وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی؛ تسهیلات ارزان قیمت خرید شناور ارائه می شود، البته این امر منوط به آن است که شناور مورد تقاضا، تولید داخل باشد.
راستاد تأکید کرد: وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی مکانیزم حمایتی از رونق حمل و نقل دریایی، صنایع دریایی و گردشگری دریایی را دارد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: باید بتوان فضاهای مناسبی را برای توسعه گردشگری دریایی و در کنار آن بهبود و ارتقاء ناوگان مسافربری و گردشگری دریایی با اعطایی تسهیلات فراهم کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آخرین وضعیت کالا در بنادر کشور، گفت: در حال حاضر حدود ۴ میلیون تن کالا اساسی در بنادر تجاری کشور وجود دارد و بالغ بر یک میلیون تن محموله نیز در حال تخلیه و یا در انتظار ورود به بنادر کشور است.
وی با اشاره به اینکه میزان کالاهای اساسی و غیر اساسی در بنادر کشور بالغ بر ۷ میلیون تن است، افزود: در حال حاضر حدود ۹۲ هزار TEU کالای کانتینری در بنادر کشور وجود دارد.
مدیرعامل سازمان بنادر خاطرنشان کرد: از مجموع میزان حمل و نقل تجارت دریایی کشور حدود ۵۰ درصد به بندر شهید رجایی و بنادر این استان اختصاص دارد؛ در راستای سیاست توزیع تخلیه و حمل کالاهای اساسی بین بنادر تجاری کشور بندر شهید رجایی توانسته است نقش آفرینی بسیار خوبی داشته باشد.