صنعت حمل و نقل آنلاین: بر اساس شاخص جهانی عملکرد بنادر کانتینری، بنادر آسیایی در ۵۰ رتبه برتر قرار گرفتند.
به گزارش صنعت حمل و نقل آنلاین، بندر یوکوهاما در ژاپن در در جدیدترین شاخص بنادر جهان از نظر عمکلرد که بنادر آسیایی در صدر آن قرار دارند، به عنوان کارآمدترین بندر جهان رتبهبندی شده است.
شاخص جهانی عملکرد بنادر کانتینری (CPPI) که توسط بانک جهانی و IHS Markit ارائه شده، بندر یوکوهاما ژاپن را بالاتر از بندر شاه عبدالله در عربستان سعودی و چینگدائو در چین قرار داده است. این شاخص نشان میدهد که بنادر کانتینری آسیایی در ۵۰ رتبه برتر قرار داشته و از کارآمدترین بنادر کانتینری در جهان است.
دادههای آماری شرکت بندر یوکوهاما نشان میدهد که در سال ۲۰۱۹، این بندر بیش از ۳۲۰۰۰ کشتی با تناژ ناخالص نزدیک به ۳۰۰ میلیون تن را تخلیه و بارگیری کرده است. توان بار کانتینری این بندر در سال ۲۰۱۹ در حدود ۲,۹ میلیون TEU بوده است.
بالاترین رتبه در بین بنادر اروپا متعلق Algeciras در اسپانیا با رتبه ۱۰ در این شاخص است. کلمبو در سریلانکا با کسب رتبه هفدهم، برترین بندر در جنوب آسیا بوده و Lazaro Cardenas مکزیک در رتبه ۲۵ام، بهترین بندر کانتینری قاره آمریکا است. هالیفاکس کانادا تنها بندر آمریکای شمالی در میان ۵۰ رتیه برتر است. بندر جیبوتی، در مکان ۶۱، در بین بنادر آفریقا بالاترین رتبه را دارد.
بنادر کارآمد، تداوم تجارت را تضمین میکنند
مارتین همفریس، اقتصاددان بخش حمل و نقل بانک جهانی، گفت: توسعه زیرساختهای با کیفیت بالا و کارآمد در بنادر کانتینری، یک عامل موفقیت در استراتژیهای رشد صادرات محور در کشورهای توسعه یافته و در درحال توسعه است.
وی افزود: بنادر کارآمد، تداوم تجارت را تضمین میکنند و انعطافپذیری دروازههای دریایی را به عنوان گرههای اصلی در سیستم لجستیکی جهانی بهبود میبخشند.
این شاخص، بنادر را در بر اساس معیارهای مختلف و با در نظر گرفتن استاندارهای جهانی و مقایسه ابعاد کشتیها و نرخ مدیریت کانتینر در بنادر ارزیابی کرده است. محاسبات رتبهبندی بر اساس کل ساعت زمان سپری شده برای هر کشتی ورودی است که در واقع زمان بین رسیدن کشتی به بندر تا خروج از اسکله پس از اتمام مبادله بار تعریف شده است.
برای بارگیری یا تخلیه کانتینر در یک عملیات استاندارد بندری ۱,۱ دقیقه زمان لازم است
به نقل از بانک جهانی این شاخص نشان میدهد که معیارهای اصلی عملکرد بندر مانند زمان لازم برای تخلیه و بارگیری یک کانتینر تاثیر بسزایی در بهرهوری جهانی بندر خواهد داشت. به عنوان مثال، برای بارگیری یا تخلیه کانتینر در یک عملیات استاندارد بندری در یوکوهاما، به طور متوسط فقط ۱,۱ دقیقه زمان لازم است، درحالیکه این میانگین در بنادر آفریقایی در حدود ۴ دقیقه ثبت شده است.
در حال حاضر بیش از چهار پنجم تجارت جهانی کالاها از طریق دریا انجام میشود و تقریباً ۳۵ درصد از حجم کل و بیش از ۶۰ درصد ارزش تجاری کالاها در کانتینرها حمل میشود.