صنعت حمل و نق آنلاین: نخستین کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار که فراخوانی برای رسیدگی به چالش های ناشی از توفان های گرد و غبار و راهکارها و پیشنهادهای فنی و تخصصی برای حل این مشکل است روز 13و 12 تیرماه در تهران برگزار شد.
این کنفرانس با حضور دکتر حسن روحانی رئیس جمهور ایران، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و جمعی از مسئولان و نمایندگان مجلس آغاز شد. همچنین در سطح بین المللی نیز افرادی چون هائون لیانشو معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و عبدالرحمن العوضی دبیر اجرایی سازمان منطقه ای حفاظت محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان (راپمی) حضور داشتند.
معضل گرد و غبار و آثار سوء آن بر سلامت مردم خصوصا در نواحی جنوب ایران امروزه بر کسی پوشیده نیست. به طوریکه در چند سال اخیر حل این معضل در دستور کار دولت قرار گرفته است و مسئولان دولت در سطح بین المللی نیز با رایزنی های متعدد در جلسات مجمع عمومی سازمان ملل، موفق به تصویب چهار قطعنامه در این زمینه شدند.
نقش پررنگ ایران در تصویب قطعنامه ها موجب شد که در بند هفت آخرین قطعنامه از اقدامات ایران قدردانی شود. این اقدامات زمینه ساز برگزاری اولین کنفرانس مبارزه با گرد و غبار بین المللی در ایران شد که روز دوشنبه و سه شنبه 12 و 13 تیرماه در ایران برگزار شد. دراین کنفرانس نمایندگانی از سوی 34 کشور جهان از جمله کشورهای ایتالیا، فرانسه، آلمان، چین، آذربایجان، بلژیک، قطر، عمان، کویت، پاکستان، ارمنستان، چاد، عراق، ترکیه، هند، اردن، کره جنوبی، اسلواکی، صربستان و امریکا حضور داشتند.
پس از برگزاری مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، دو نشست در سطح وزرا انجام شد که در آن اعضا در مورد تجارب و نظرات خود در زمینه پدیده گرد و غبار به تبادل نظر پرداختند. در پایان این نشست بیانیه ای با عنوان” بیانیه تهران” خروجی این نشست از جمله همکاری های بین المللی، منطقه ای و ظرفیت سازی ها در آن عنوان شد.
در بعدازظهر روز گشایش همایش نیز نشستی فنی با عنوان “تاثیرات اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستگرد و غبار و خسارت های ناشی از آن، “شناسایی منابع، پایش، پیش بینی و اندازه گیری گرد و غبار، سیاست گزاری، نوآوری، کنترل منابع و مباحث اقتصادی برگزار شد.
در روز دوم همایش جمعی از متخصصان بین المللی از نقاط بحرانی کانون های گرد و غباری در شهرهای کاشان و اهواز و اقداماتی که به منظور مقابله با این بحران انجام شده است، بازدید کردند.
تخمین زده می شود که سالیانه 2 هزار میلیون تن گرد و غبار وارد جو می شوند. شیوه های نامناسب کشاورزی، سو مدیریت منابع آب و تغییرات آب و هوایی و کاهش پوشش گیاهی منجر به افزایش بیابان زایی می شود که این دو خود به طور مستقیم منجر به تشدید طوفان های گرد و غبار می شود.