صنعت حمل و نقل آنلاین: رودلف براون معاون بخش خاورمیانه وزارت افتصاد و انرژی آلمان به همراه هیاتی 16 نفره از سرمایهگذاران و شرکتهای تجاری این کشور برای مذاکره با مسوولان حمل و نقل و اقتصاد ایران با مهندس محمدزاده معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران دیدار کردند. این هیات بلندپایه طی نشست مشترکی که در ساختمان مرکزی راه آهن برگزار شد بر ارتقای روابط تجاری و اقتصادی به ویژه در حوزه حمل و نقل و انرژی تاکید کرد و افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور را خواستار شد.
مهندس سعید محمدزاده معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران از افزایش روابط اقتصادی ایران و آلمان طی سه سال اخیر خبر داد و افزود: گسترش روابط سیاسی و اقتصادی ایران با آلمان یکی از اولویتهای مهم سیاست خارجی کشورمان در رابطه با اتحادیه اروپا است چرا که حجم این روابط در قبل از اجرای برجام به شدت کاهش یافته بود. بنابراین با اجرای برجام این روابط رشد قابل توجهی یافته به طوری که طی سال گذشته میلادی به رقمی بالغ بر 2/9 میلیارد یورو رسیده است. ایران و آلمان باید به عنوان دو شریک قابل اعتماد در زمینههای مختلف اقتصادی همکاریهای بسیار نزدیکتری با یکدیگر داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جهش 4/6 درصدی رشد اقتصادی کشور در سال 2016 خاطر نشان کرد: ایران بین کشورهای خاور میانه و آفریقای شمالی دومین کشور بزرگ اقتصادی محسوب میشود که GDP آن در سال 2016 بالغ بر 412 میلیارد دلار بوده و با دارا بودن80 میلیون نفر جمعیت بیشترین جمعیت را در منطقه دارد. ایران با ثباتترین و امنترین کشور منطقه به شمار میآید که با جمعیتی جوان و ظرفیتهایی که دارد میتواند به یک بازار و شریک تجاری موفق برای سرمایهگذاری خارجی تبدیل شود. بر همین اساس است که پس از اجرای برجام حجم تجارت بین ایران و اتحادیه اروپا بیش از 60 درصد افزایش یافته است. کشورهای اروپایی دومین مقصد صادراتی ایران در نظر گرفته شده و سهم صادرات ایران به مقصد اروپا بالغ بر 13 درصد است. در نتیجه چشمانداز خوبی برای توسعه روابط با آلمان و اروپا وجود دارد.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران اولویت کشور را افزایش حمل و نقل ریلی و توسعه راه آهن عنوان کرد و گفت: دولت ایران در برنامه ششم توسعه حد فاصل سال 2016 تا 2021 افزایش حمل و نقل ریلی را هدف قرار داده تا جایی که پیشبینی شده سهم راه آهن در حمل بار از 12 درصد به 30 درصد و در حمل مسافر از 8 درصد به20 درصد افزایش یابد. در این خصوص یکی از برنامههای راه آهن افزایش سهم ترانزیت کالا بین قطبهای اقتصادی دنیا به ویژه بین خلیج فارس به شمال اروپا و همچنین آسیای شرقی به اروپا از طریق ایران است. در راستای افزایش سهم راهآهن طی همین چهار سال گذشته دولت بیش از 5/1 میلیارد دلار به صورت مستقیم در حوزه حمل و نقل ریلی سرمایهگذاری کرده که این رقم به جز انعقاد قرارداد فاینانس 7 میلیارد دلاری در بخش زیرساخت ریلی بوده است.
مهندس سعید محمدزاده ایجاد تحول ساختاری متناسب با تحولات و نیازهای بازار و توسعه بنادر خشک و مراکز لجستیکی و اتصال به مراکز تجاری و معدنی و همچنین توسعه زیرساختها در بنادر کشور را از جمله برنامههای شرکت راهآهن برشمرد و افزود: افزایش خطوط برقی با هدف مدیریت مصرف انرژی و ارتقای سرعت به 200 کیلومتر بر ساعت و بازسازی و نوسازی خطوط، ایستگاهها، ناوگان و توسعه ایستگاههای مسافری و نیز افزایش مشارکت بخش خصوصی در تامین مالی و سرمایه گذاری در دستور کار راهآهن قرار دارد. برای تحقیق این اهداف رویکرد راهآهن در سه حوزه کاری است که در بخش اول بهره برداری از ناوگان مسافری و باری بوده که به طور کامل به بخش خصوصی واگذار شده و در بخش دوم اخذ خدمات از تامین کنندگان کالا قرار دارد و در بخش سوم سرمایهگذاری و تامین مالی برای توسعه این حوزه است که برای تحقق این اهداف راهکارهای لازم پیشبینی خواهد شد.
رودلف براون معاون وزیر افتصاد و انرژی آلمان در این نشست مشترک بر حفظ و افزایش روابط اقتصادی و سیاسی ایران و آلمان تاکید و گفت: پیرو سفر دکتر آخوندی وزیر راه و شهرسازی ایران به آلمان، راهکارهای برنامهریزی بهتر برای ارتقای زیر ساختها از چین تا خاورمیانه برای تحقق اهداف ترانزیتی و چگونگی همکاری شرکتهای آلمانی در ایران و ایجاد یک مرز لجستیکی در نزدیکی فرودگاه مورد بررسی قرار گرفت که در این راستا هیات اقتصادی آلمان نشست مشترکی با مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران برگزار کرد تا ضمن دیدار با شرکتهای ایرانی نسبت به تقویت این وعدهها اقدام شود. وی افزود: صنعت ریلی در آلمان بالغ بر200 سال قدمت دارد و هم اکنون در این صنعت تولیدات با کیفیت بسیار بالا و خدمات درجه یک ارایه میشود که میتوانیم آنها را در اختیار ایران قرار دهیم.
معاون وزیر اقتصاد و انرژی آلمان با تاکید بر اینکه هدف از این سفر انعقاد قرارداد یا تفاهم نامه نبوده است خاطر نشان کرد: این نشست با هدف ایجاد تعامل و تبادل اطلاعات بین صنایع ریلی دو کشور برگزار شد تا شرکتهای آلمانی فهم دقیقتری نسبت به فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت ریلی ایران پیدا کنند. در این جلسات تلاش شد تا بسترهای قانونی و حقوقی، مشوقهای سرمایهگذاری و مدلهای همکاری در ایران با برخورداری از یک ذهنیت صحیح از برنامههای اقتصادی و توسعه ریلی در ایران به هیات آلمان معرفی شود تا بتوانند بر این اساس برنامههای خود را برای حضور در بازار صنایع ریلی ایران تنظیم کنند.