با کمبود جدی نیروی دریانورد مواجه هستیم

صنعت حمل و نقل آنلاین: علیرضا علی احمدی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران در مراسم بزرگداشت روز جهانی دریانورد کمبود نیروی دریانورد در برخی رده‌ها را از چالش‌های جدی این بخش برشمرد.

 

به گزارش خبرنگار صنعت حمل و نقل آنلاین، مدیرعامل شر‌کت ملی نفتکش ایران یکی از چالش‌های صنعت حمل و نقل دریایی را کمبود نیروی انسانی در برخی رده‌های شغلی دانست و در ادامه تصریح کرد: روز به روز کمبود نیروی انسانی افزایش می‌یابد. بنابراین باید با نگاه جامع به امکانات خوبی که در کشور داریم، برای تربیت نیروی انسانی موردنیاز این صنعت برنامه راهبردی تعریف کنیم و از هنرستان تا دانشگاه‌های دولتی، علمی کاربردی، آزاد و و دیگر موسسات آموزشی بهره بریم. برای تربیت نیروی انسانی دریانورد، نگاه سیستمی وجود ندارد تا بتوان با پیش‌بینی تقاضای نیروی انسانی در آینده، مشخص کرد که چه بخشی را در آموزشگاه‌ها و چه بخشی را در دانشگاه‌ها یا مراکز آموزشی شرکت ملی نفتکش و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران آموزش دهیم. برای رفع این چالش نیازمند نگاه راهبردی برنامه بلندمدت هستیم. سازمان بنادر می‌تواند به‌خوبی در این زمینه کمک کند و در بازنگری استانداردهای آموزشی IMO نقش‌آفرینی داشته باشد.

 

نیازمند 50 فروند کشتی اقیانوس‌پیما هستیم

علیرضا علی احمدی با اعلام نیاز این شرکت به ۵۰ فروند کشتی اقیانوس‌پیما اظهار کرد: شیپ‌یاردهای داخلی توان تامین این میزان کشتی را ندارند و دچار محدودیت سطح تکنولوژی، محدودیت در انتقال دانش فنی و کمبود سرمایه‌گذاری در این زمینه هستند.

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران با اشاره به اینکه ظرفیت فعلی کشور در مقایسه با تقاضای بزرگی که برای سفارش کشتی وجود دارد محدود است، بیان کرد: ما در برنامه ۵ ساله خود، به ۵۰ کشتی اقیانوس‌پیما نیاز داریم که این ظرفیت در داخل کشور و در شیپ‌یاردهای ما وجود ندارد. ما تلاش می‌کنیم از حداکثر توان داخل استفاده کنیم اما محدودیت سطح تکنولوژی و در انتقال دانش فنی و سرمایه‌گذاری در این زمینه وجود دارد. ما با تشکیل یک کنسرسیوم کشتی‌سازی متشکل از شیپ‌یاردهای داخلی، صاحبان سرمایه خارجی، شرکت‌های کشتیرانی، صندوق توسعه ملی و بانک‌های عامل همه نهادها را در این زمینه بسیج کردیم. به این ترتیب، اگر عزم ملی صورت گیرد برای ۱۵ سال آینده می‌توانیم صنعت کشتی‌سازی را در کشور رونق بخشیم. باید بگویم همه اینها مستلزم عزم ملی است. ما مجال چاره‌اندیشی برای فرصت‌ها را داریم از دست می‌دهیم.

 

مشکل رساندن ارز به دریانوردان

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران با تاکید بر محدودیت‌ها در تامین معیشت دریانوردان بیان کرد: برای چاره‌اندیشی در خصوص چالش‌های تامین معیشت دریانوردان به کمک همکاری نهادهای دست‌اندرکار نیاز داریم. باید بگویم در پرداخت‌ها، جابه‌جایی ارز و رساندن آن به دریانوردان به مشکلات عدیده‌ای روبه‌هستیم. دریانوردان در زمینه مالیات انتظاراتی دارند که برآورده نشده است و باید با تعامل با دست‌اندرکاران به آن رسیدگی و معضلات رفع شود.
به دنبال آن هستیم که مدت زمان ماموریت‌های روی کشتی دریانوردان را که از 4 ماه بیشتر است را بتوانیم کاهش دهیم تا آنها بیشتر با خانواده‌های خود در تعامل باشند.

باید به خاطر داشته باشیم که اگر ۹۰ درصد تجارت جهانی از طریق دریا انجام می‌شود، محور اصلی آن این مجاهدان دریانورد هستند که به دور از خانواده و شبانه‌روز در صورتی که ایمنی وجود ندارد و امنیت کم است، تلاش می‌کنند و زمینه گردش کارها را در کشور فراهم می‌آورند.

شغل دریانوردی و کار کردن روی دریا و کشتی از دیگر کارهای سخت است. صادرات نفت کشور، حمل‌‌ونقل بار و کالاهای مورد نیاز میهن به دست این عزیزان است بنابراین باید قدردان آنها باشیم و از خانواده‌های گرامی آنها تشکر کنیم. همچنین باید تا سرحد امکان برای رفع نارسایی‌ها و چالش‌های این جامعه گام برداریم.

 

سفارش نسخه چاپی و دانلود شماره جدید ماهنامه صنعت حمل و نقل

بانک اطلاعات شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و لجستیک

تازه‌های کسب و کار